Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vor scoate pacanelele din centrele oraselor?

Ovidanie

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Ovidanie a spus:

Mie mi-ar fi mai bine fara cazinouri sau sali de pacanele in proximitate

Mie-mi spui? In zona la mine, sunt doua bombe cu jocuri si pariuri una langa alta. In cartier sunt mult mai multe, nu am apucat sa le numar. Macar bine ca le-au impus vitrine vopsite, fara vedere spre interior. Vezi doar ce intra si iese de acolo, si parca tot e prea mult. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 219
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

trist e că văd tot mai multe restaurante/cafenele cum se transformă în păcănele. După ce că și așa în orașele mai mici nu prea ai unde să mergi să servești ceva, dispar și alea. Legea aia sună prea frumos, dar îmi e teamă că are legătură cu 2024.

Link spre comentariu

Am şi eu nişte observații.Şi păcănelele şi restaurantele şi farmaciile sunt prea multe în oraşe!

Mai nou aud că se obțin tot mai greu autorizațiile de instalat centrale pe gaz în unele oraşe.Deci nu se rezolvă sistemele de încălzire locală,da' băgăm restricţii!Da' la păcănele e fără număr...

Link spre comentariu
Acum 6 ore, BRANCA a spus:

Păi dacă marea lor majoritate,în Severin de exemplu,sunt goale ce poți crede??

Dacă sunt goale și rezistă mai mult de câteva luni înseamnă că fie sunt susținute din bani negrii fie e ceva foarte dubios acolo. O afacere privată, că doar nu sunt restaurantele statului, nu poate rezista mai mult de câteva luni dacă nu are venituri cât macar să își susțină cheltuielile și să aducă un mic profit. Nu cred că patronii sunt nebuni să bage bani în chirie, utilități, angajați, marfă, taxe ... cu bani de acasă.

Păcănelele și farmaciile sunt multe nu din cauza unei placeri nebune a cuiva de a le deține ci datorită faptului că aduc profit garantat fără cine știe ce eforturi și riscuri pentru firme. A fost o perioadă și cu sediile și sucursale de bănci dar observ că astea de 2-3 ani au început să se restrângă tot mai mult și să treacă spre automatizări și online.

Link spre comentariu

Nu ştiu din ce sunt susținute restaurantele din Severin,dar asta e situația,sunt goale...Evident că şi personalul e redus la minim,până la urmă chiar sunt suspecte.

Acu' nu poți să compari oraşul nostru cu cele care sunt mai puternic dezvoltate sau sunt şi centre universitare.Acolo mai are lumea bani de aruncat...

Şi apropo de prețuri de litoral.Ieri am călcat la Popasul Pescarilor în Olimp.

Sincer nu m-a dat pe spate ce am mâncat acolo.Prețuri mari zic eu pentru septembrie.

Spicuiesc din listă,cea mai ieftină bere,Tuborg,era 14 lei,un chefal de vreo 300 g ajungea pe la 80 de lei,nu mai pomenesc de midii.Băutura ca şi răcoritoarele,în general,"otravă" la preț,dacă până şi banala apă minerală era 17 lei sticla...

Preparatele de peşte sunt net sub nivelul sârbilor de la Kladovo ca pregătire,ca gust.Am mâncat borş de sturion bunicel,dar departe de borşurile,ciorbele sârbeşti.Nu mai vorbesc de prețurile mai mici ale "cuscrilor".Totuşi puhoi de lume,mai ales bucureşteni.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, merck a spus:

ca sunt prea multe restaurante

Sustin ideea. Pâna in 89, erau in oras doua restaurante cu sfaif si trei bombe, toate pline! Acum sunt vreo 15 cu staif plus vreo 10 bombe si "terase" (mese pe trotuar), cam goale toate! Multe au si "gradini" unde ori te bate soarele in  cap, ori ploaia in ciorba! Si, esti tratat, nu in toate, doar in unele, cu sictir: stai o juma' de ceas dupa meniu, trei sferturi de ora dupa mâncare si la final, alergi dupa ospatar, sa platesti. Nornal, bacsisul e inclus automat pe nota de plata. O sa ziceti ca au clenti multi si de aceea se misca greu, nu daca sunt ocupate 2 -3 mese, e mult!

Si inca ceva, sâmata, mai ales, dar si duminica, poti muri de foame, toate sunt inchise pentru evenimente, paranghelii. Am fost o data la Blaj si nu am avut unde lua masa, a trebuit sa ne intoarecem la o pensiune pe drum, ca sa mâncam!

Link spre comentariu

Se odihnesc si ei, pt sambata viitoare. Acolo e caimacul, nu in 3 beri si 2 mici. Deși, eu de cate ori am vrut sa ies cu ai mei, a trebuit sa fac rezervare din timp, si localul era plin, dar depinde fiecare unde se uită. Vorba unui coleg... cu siguranță nu aduc bani de acasă , ca să țină crâșma deschisă. 

Link spre comentariu

Stimati colegi pensionari, la ora 18 sau cand treceti voi pe langa acele terase, binenteles ca sunt cvasi-goale. Activitatea incepe asa, lejer, pe la ora 20 si apogeul este undeva la 22:30.  Pe la ora 1 se striga "ultima comanda" si pe la ora 2 restaurantul se inchide, clientii raman singuri si tristi, pe terasa.

Link spre comentariu

Ovidanie.E şi ăsta un punct de vedere,dar ia fă un calcul cam câte ieşiri poate face o familie cu copii?Mai sunt mulți din cei care lucrează până seara şi abia sâmbăta,duminica pot servi şi ei ceva la un restaurant.

Legat de putere de cumpărare sau mai bine zis "putere de consum",mai greu poți frecventa azi restaurantul.Vă aduceți aminte cât de pline erau restaurantele pe vremea lui Ceauşescu,comparativ cu cele de azi??

Link spre comentariu
Acum 3 minute, BRANCA a spus:

Vă aduceți aminte cât de pline erau restaurantele pe vremea lui Ceauşescu,comparativ cu cele de azi??

Lasa, ca nici atunci nu erau multe familii cu copii la chefuit. Si daca nu erai vigilent, odata te anuntau ca nu mai au bere... Ce era frumos atunci era ca eram tineri si ne durea in trisca de regim si de lipsuri. 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări