icar Postat Septembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Habar nu am, am un laptop ASUS, A540L cu Intel i3. Mai multe nu stiu. Link spre comentariu
Atlas nou Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Acum 10 ore, icar a spus: Habar nu am, am un laptop ASUS, A540L cu Intel i3. Mai multe nu stiu. Buna In mod sigur placa de sunet e ceva penibil. Daca ai ureche formata cauta o placa pe USB(ceva de marca),daca nu ai pretentii prea mari direct din iesirea de casca. Spor Alex Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Eu nu vad de ce atata zbucium.... Daca inregistrezi de pe placa de sunet, pe banda magnetica, automat dobandesti o alterare a semnalului audio, cand asculti inregistrarea de pe banda. Pai nu mai bine il asculti direct de pe placa de sunet? Intreb si eu... Daca vorbim de inregistrari de pe vinil pe banda, e alta poveste. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Conteaza cat de "Hi-Fi" sunt urechile. La varsta mea, si dupa ultima audiograma, si un prapadit de casetofon mono din anii '70 este suficient de HiFi pentru mine. Acum 35-40 de ani simteam diferenta. Eu inregistrez muzica direct de pe mufa de casti. Pentru mine este satisfacator. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 doru3160.Ai perfectă dreptate,dar aici e vorba de nostalgia casetei... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 E ca si cum ai turna berea in pahar, si din pahar in halba, pt ca ai nostalgia halbei... Inteleg sa faci niste selectii de pe vinil, si sa le asculti pe caseta, ca sa nu freci discurile aiurea, si sa-ti aduci aminte de alte vremuri. Poate mai folosesti si un creion pe oarece caseta mai indaratnica... Dar de regula, vine pofta de un anume stil de muzica. Suportul nu prea conteaza, si daca pe banda se aude mai prost decat de pe placa de sunet, nu ai facut mare branza. Iti cam piere nostalgia. Spun asta pt ca si eu mai caut anumite melodii pe net, si cand le ascult, parca sunt altele decat ce am pe banda de acum 40 ani, cu toate ca inregistrarea e de calitate. Majoritatea benzilor le am inca pe turatia 19cm/sec. Casetele nu s-au pastrat la fel de bine. Se aud, dar mult mai estompat decat la momentul inregistrarii. Nu ma incearca un dor de casete noi. Poate si pt ca am ramas doar cu un deck Akai (CS F9) caruia ii trebuie curele. Mai am un Sony CMT CP101 care a mers o vreme, dar si asta a ramas fara curele. Pt redare era bun. Nu stiu cand ma voi invrednici sa le demontez sa la pun gume. La mag uri stau mai bine, si la orice moment am chef, pot da drumul si asculta o banda. Dar vin si spun, nici aici nu ma pasionează inregistrarile noi. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Daca doriti inregistrari de calitate trebuie sa folositi si casete de calitate, altfel e cam pacat de toata munca. Casete de calitate inseamna Metal, din acestea aveti ? Daca trebuie sa le cumparati, sa stiti ca sunt scumpe. Si daca tot vreti sa va jucati, alegeti Metal Ceramic Tape, adica casete cu banda Metal si sistemul mecanic din ceramica. Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Care ar fi avantajul intre caseta aia ceramica si una din plastic chior? Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 (editat) De ordin mecanic, insa mecanica asa de buna ca la Maxell Metaxial din 1985, n-am vazut! Si mi-au trecut fel si fel de casete prin miini. Maxell Metal Vertex n-am avut, desi cam ce au fost dupa 1990, au cam lasat de dorit. https://www.pinterest.com/pin/727894358525340635/ Editat Septembrie 9, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Şi asta e "ieftină"... https://oldboomboxes.com/product/maxell-mx-46-metaxial-metal-cassette-type-iv/ Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Da, sint modelul anterior la ce am aratat mai sus. Am avut citeva la sectiune, nu s-a inghesuit nimeni... Acum 37 ani erau AUR Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Aoleo sa nu mai inregistrati cu dolby nimic ca pur si simplu dispar sunete.Si mai rau faceti daca ascultati acea caseta pe un aparat care nu are dolby plus ca am observat ca dolby c pe un aparat poate fi diferit de pe alt aparat chiar daca are acel dolby.Niste porcarii de filtre Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 (editat) Nu dispare si nu apare nimic, doar un aparat dereglat sau cu uzura mare la capete rec/play altereaza sunetul. Este diferenta de nivel dolby pe diverse tipuri de deck-uri in functie de nivelul de 0db vu raportat la forta coercitiva in nWb/m. Urmareste filmarea pusa de mine si vei vedea cum se comporta exemplar sistemul; Dolby, daca aparatul este in mintile lui si nu s-a bagat vreun Dorel sa-l "regUleze|" el... Editat Septembrie 9, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 (editat) Degeaba suna caseta aia ``cristal`` acolo.Alea sunt artificii care manaresc banda si pe alt aparat fara dolby va suna jalnic inregistrarea Citat Recording a tape with Dolby C noise reduction and playing it back on a deck without Dolby can result in suboptimal audio quality. Dolby noise reduction systems were designed to reduce tape hiss and improve signal-to-noise ratio during recording and playback. If you record a tape with Dolby C and play it back on a deck that doesn't have Dolby noise reduction, here are some potential issues: Increased hiss: Dolby C is effective at reducing tape hiss, so without it, you may experience more noticeable background noise or hiss in the audio playback. Altered frequency response: Dolby C also affects the frequency response of the audio during recording and playback. Without Dolby, the frequency response may not match what you intended during recording, leading to differences in audio quality. Loss of high-frequency detail: Dolby C can affect the high-frequency response, so you may lose some high-frequency detail when playing back the tape without Dolby. Imbalanced sound: The Dolby noise reduction process involves specific EQ adjustments, so playback without Dolby may result in an unbalanced sound, with the potential for excessive treble or bass. Editat Septembrie 10, 2023 de eos Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 (editat) Nu este niciun artificiu care "minareste banda", este raportul de compresie si expandare al reducatorului de zgomot folosit, fiecare are algoritmul lui de compresie si expandare, in functie de nivel si frecventa. Ce se "amplifica" la inregistrare (in functie de nivel si frecventa) se "taie" la redare, totodata taind si zgomotul benzii magnetice si al sistemului de preamplificare si redare (fiss). De aia multora li se pare ca Dolby B "infunda" la redare, este si normal sa "infunde" pentru ca taie ce a fost pre-accentuat la inregistrare pentru a oferi informatia oficiala la redare. O inregistrare cu Dolby, o asculti redata tot cu Dolby, fie B, fie C sau S, ca doar inregistrezi pentru tine si vrei maxim de reducere de zgomot al benzii magnetice si a partii de preamplificare si corectie NAB sau IEC. Toate casetele standard, originale BRAND (de la mama lor), au fost inregistrate cu Dolby B sau Dolby NR sau Dolby System, fiind acelasi clasic "DOLBY B" sau "doubleD". Asa era standardul, in acei ani de glorie al "compact cassette". Uneori se mai faceau inregistrari pe benzi CrO2 (70usec Eq) si se ascultau cu corectii de benzi normale (120usec Eq), acelea sunau foarte bine pe inalte. Exact aceeasi caseta a avut-o un amic, nu vrei sa stii cum suna acea caseta, ascultata pe un deck simplu, Akai CS M4 A, ca Gigel habar nu are de reducatoare de zgomot, ce inseamna alea, cum functioneaza si ce rol au, este alta mincare de peste, dar asta nu inseamna ca inginerul Ray M Dolby a fost UN IDIOT, sau cei care au inventat DBX, High Com, High Com II, ANRS, Super ANRS, etc, erau niste prosti care "minareau benzile magnetice". Daca Gigel are o saracie de casetofon fara Dolby, ii inregistrezi fara Dolby, ca sa doarmna el linistit, ca nu i-a fost "alterata" inregistrarea. Sau il educi sa isi cumpere un deck serios cu DBX, ca sa aiba raport semnal zgomot de 95db pe o banda metal si o dinamica de peste 110db in peak level rec. Editat Septembrie 10, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum