Administratori Badman Postat Octombrie 9, 2023 Autor Administratori Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Apple cu ale lor arm-uri au facut o mare smecherie dupa parerea mea, consuma infim si au performante uimitoare. Eu as vrea sa vad si in PC-uri astfel de procesoare Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Doamne ferește să pună ăștia arm din alea pe pc-uri. Nu consumul este important aici . Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Pai le vezi deja. De la cine crezi ca a copiat Intel? E cores au aparut dupa ce Intel a scos capul din vagauna si a vazut ca nu iti trebuie 50 de nuclee de un milion de GHz ca sa rulezi task-urile din fundal. Ceea ce ARM intelesese de mult. Mai ramane sa se trezeasca la realitate si AMD pe subiectul asta. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 La 07.10.2023 la 15:00, antemir a spus: Unul dintre liderii mondiali producători de FPGA-uri, Xilinx, a devenit parte a AMD de ceva timp. Noile FPGA AMD au un cuvânt de spus acum. Asă că, mai ușor cu pianul pe scări că se dezacordează. Da, si trebuie racire cu lichid si compresor ca sa poti trage din cip-urile alea constant putere de procesare. Acum am inteles si eu dece se infierbinta asa de tare FPGA-urile. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 13 ore, Badman a spus: Apple cu ale lor arm-uri au facut o mare smecherie dupa parerea mea, consuma infim si au performante uimitoare. Eu as vrea sa vad si in PC-uri astfel de procesoare Am mai zis eu acum cativa ani ca arhitectura RISC va lua avant si uite ce bine le merge alora de la Apple dupa ce le-a dat cu sutu in cur celor de la intel cu CISC-ul lor si care se chinuie sa ii prinda cu greu din urma pe cei de la TSMC la litografie. Cu toate ca si la ARM trebuie sa le platesti licenta daca vrei sa iti faci procesor dupa schema lor, mai exista RISC-V care e complet gratis si asemanator cu ARM. Sunt acum si procesoare de server pentru data center pe ARM Norocu celor de la AMD si intel e ca a dezvoltat ASML tehnologia extreme UV si se poate cobora litografia catre 2-3nm, altfel o sugeau rau de tot. Link spre comentariu
eos Postat Octombrie 24, 2023 Partajează Postat Octombrie 24, 2023 Upsi! https://finance.yahoo.com/news/nvidia-intel-arm-based-pc-191454817.html?guccounter=1 Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 25, 2023 Partajează Postat Octombrie 25, 2023 Cine-si mai aduce aminte de Transmeta "Crusoe"? Daca nu ma-nsel, cu ala (tehnologia "code morphing") a luat avânt bine arhitectura risc. Nu stiu daca mosu' Rogojan a apucat sa-si vada împlinite prezicerile, dar, zau ca i-as fi dorit-o. Link spre comentariu
Postări Recomandate