Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre PC-ul meu ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, galiu. Aliajele lui au temperaturi de topire și mai mici.

Oricum au tăiat chinezii macaroana la export, nu o sa mai pună nimeni galiu așa oriunde.

Normal că e riscant, s-a întâmplat să defecteze placi de baza daca nu știi ce faci. Eu nu folosesc și nu voi folosi așa ceva, e mult prea riscant.

Dar aici vorbește de ce este înăuntrul procesorului, nu peste el .  AMD folosea în trecut lipirea capsulei, Intel nu. Acum s-au șmecherit și ei. Nu folosește nimeni galiu pentru lipire pe interior, ci alte aliaje.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Ce este "metal lichid" la procesoare??Galiu sau aliaje galiu?

Mai apoi nu e riscant să fugă lichidul şi să dea scurtcircuite?

Galiu, la 28 gr.C trece in starea lichida, si transfera caldura de la cip la IHS.

Citat

Normal că e riscant, s-a întâmplat să defecteze placi de baza daca nu știi ce faci. Eu nu folosesc și nu voi folosi așa ceva, e mult prea riscant.

De folosit Liquid in loc de pasta pentru cooler, evident ca e riscant, insa cel din CPU-urile Intel sunt 1000% sigure, nicio problema in 20 de ani...de la Celeron incoace Intel a introdus liquid metal pentru transfer chip-IHS.

Citat

Eu  acum am o vechitura i7-7700k + gtx1080TI+ Wingaoz instalat in urma cu vreo 5 ani. Sa fiu sincer sunt subiectiv si de la ultima experienta cu un rahat de Phenom nu le am la suflet. Despre mine, sa faca AMD-urile la un sfert fata de Intel, tot pe asta din urma l-as alege.

Corect!:aplauze

Editat de Spitfire
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Spitfire a spus:

Constructiv, AMD-urile sunt o gluma sinistra pe langa procesoarele Intel...intre cipul procesorului si IHS, pasta siliconica "la seringa" in loc de metal lichid precum la Intel! Dupa 2-3 ani s-a evaporat uleiul siliconic din pasta, si o ia razna AMD-ul...

20230826_010242.jpg

CE procesor e ala?

PAre o vechitura

Acum 2 ore, AlpHs00 a spus:

Eu  acum am o vechitura i7-7700k + gtx1080TI+ Wingaoz instalat in urma cu vreo 5 ani. Sa fiu sincer sunt subiectiv si de la ultima experienta cu un rahat de Phenom nu le am la suflet. Despre mine, sa faca AMD-urile la un sfert fata de Intel, tot pe asta din urma l-as alege.

Sper ca glumesti cu procesoru ala phenom dinaintea erei nostre

Link spre comentariu
Citat

CE procesor e ala?

PAre o vechitura

Depinde ce intelegeti prin "vechitura"...are vreo importanta, oare? Ultimul Ryzen sau Threadripper arata identic in interior, tot cu "pasta la seringa"...pe vremea aceea AMD-ul nu avea deloc L3 cache, iar placa video integrata in aceste APU era o pocnitoare de Radeon, nu puteti compara asa ceva cu Intel HD!!!

Citat

Stai linistit ca CPU Intel NU are default metal lichid (ala il pun userii dupa delid), tot cacat din asta de pasta de 2 lei are si intel la proace. Pe vremuri se lipeau IHS-urile de pastila.  daca nu incalzeai bine IHS si fortai, riscai sa smulti pastila de pe suport.

Chiar si Celeron 326 din 2004 avea metal lichid "default"...delider-ii nu mai pun la loc IHS-ul, ci pun talpa cooler-ului direct pe cip(die), asta duce la coroziune si pentru cooler si pentru componentele din jurul cip-ului.Cei pasionati de delidding chinuiesc in principal AMD-urile, alea au calduri...sunt si dellideri de Intel, care incearca sa scoata din procesor ce nu poate.

Singurele CPU de la Intel cu pasta siliconica au fost cele pe socket 1155, din seria Pentium G, dar acelea nici caldura nu produceau.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Spitfire a spus:

Depinde ce intelegeti prin "vechitura"...are vreo importanta, oare? Ultimul Ryzen sau Threadripper arata identic in interior, tot cu "pasta la seringa"...pe vremea aceea AMD-ul nu avea deloc L3 cache, iar placa video integrata in aceste APU era o pocnitoare de Radeon, nu puteti compara asa ceva cu Intel HD!!!

Ar fi bine sa pui si filme unde au gasit aia pasta in interior.Eu am gasit asa la repezeala doua filme in care capacu ala de cupru e cositorit pe siliciu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări