modoran Postat Septembrie 8, 2023 Partajează Postat Septembrie 8, 2023 Ryzen e scump, poate de aceea e mai putin folosit. Intel e solutia de buget. Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 8, 2023 Partajează Postat Septembrie 8, 2023 Ce a ajuns si intelu asta solutie de buget cand numai ei erau ce mai tari pe vremuri Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 8, 2023 Autor Administratori Partajează Postat Septembrie 8, 2023 AMD a devenit mai scump ca Intel, s-au smecherit Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 8, 2023 Partajează Postat Septembrie 8, 2023 Semn ca, roata este "rotunda"... Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Constructiv, AMD-urile sunt o gluma sinistra pe langa procesoarele Intel...intre cipul procesorului si IHS, pasta siliconica "la seringa" in loc de metal lichid precum la Intel! Dupa 2-3 ani s-a evaporat uleiul siliconic din pasta, si o ia razna AMD-ul... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Stai linistit ca CPU Intel NU are default metal lichid (ala il pun userii dupa delid), tot cacat din asta de pasta de 2 lei are si intel la proace. Pe vremuri se lipeau IHS-urile de pastila. daca nu incalzeai bine IHS si fortai, riscai sa smulti pastila de pe suport. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Ce este "metal lichid" la procesoare??Galiu sau aliaje galiu? Mai apoi nu e riscant să fugă lichidul şi să dea scurtcircuite? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Eu acum am o vechitura i7-7700k + gtx1080TI+ Wingaoz instalat in urma cu vreo 5 ani. Sa fiu sincer sunt subiectiv si de la ultima experienta cu un rahat de Phenom nu le am la suflet. Despre mine, sa faca AMD-urile la un sfert fata de Intel, tot pe asta din urma l-as alege. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Da, galiu. Aliajele lui au temperaturi de topire și mai mici. Oricum au tăiat chinezii macaroana la export, nu o sa mai pună nimeni galiu așa oriunde. Normal că e riscant, s-a întâmplat să defecteze placi de baza daca nu știi ce faci. Eu nu folosesc și nu voi folosi așa ceva, e mult prea riscant. Dar aici vorbește de ce este înăuntrul procesorului, nu peste el . AMD folosea în trecut lipirea capsulei, Intel nu. Acum s-au șmecherit și ei. Nu folosește nimeni galiu pentru lipire pe interior, ci alte aliaje. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 (editat) Acum 2 ore, BRANCA a spus: Ce este "metal lichid" la procesoare??Galiu sau aliaje galiu? Mai apoi nu e riscant să fugă lichidul şi să dea scurtcircuite? Galiu, la 28 gr.C trece in starea lichida, si transfera caldura de la cip la IHS. Citat Normal că e riscant, s-a întâmplat să defecteze placi de baza daca nu știi ce faci. Eu nu folosesc și nu voi folosi așa ceva, e mult prea riscant. De folosit Liquid in loc de pasta pentru cooler, evident ca e riscant, insa cel din CPU-urile Intel sunt 1000% sigure, nicio problema in 20 de ani...de la Celeron incoace Intel a introdus liquid metal pentru transfer chip-IHS. Citat Eu acum am o vechitura i7-7700k + gtx1080TI+ Wingaoz instalat in urma cu vreo 5 ani. Sa fiu sincer sunt subiectiv si de la ultima experienta cu un rahat de Phenom nu le am la suflet. Despre mine, sa faca AMD-urile la un sfert fata de Intel, tot pe asta din urma l-as alege. Corect! Editat Septembrie 14, 2023 de Spitfire Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Acum 4 ore, Spitfire a spus: Constructiv, AMD-urile sunt o gluma sinistra pe langa procesoarele Intel...intre cipul procesorului si IHS, pasta siliconica "la seringa" in loc de metal lichid precum la Intel! Dupa 2-3 ani s-a evaporat uleiul siliconic din pasta, si o ia razna AMD-ul... CE procesor e ala? PAre o vechitura Acum 2 ore, AlpHs00 a spus: Eu acum am o vechitura i7-7700k + gtx1080TI+ Wingaoz instalat in urma cu vreo 5 ani. Sa fiu sincer sunt subiectiv si de la ultima experienta cu un rahat de Phenom nu le am la suflet. Despre mine, sa faca AMD-urile la un sfert fata de Intel, tot pe asta din urma l-as alege. Sper ca glumesti cu procesoru ala phenom dinaintea erei nostre Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 La 08.09.2023 la 11:28, eos a spus: Vad ca vorbiti numai de intel.Nu are nimeni pe amd nimic din seria ryzen? Eu am un FX 8350 4.0Ghz care inca isi face treaba cu brio impreuna cu un RTX 3060 Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Citat CE procesor e ala? PAre o vechitura Depinde ce intelegeti prin "vechitura"...are vreo importanta, oare? Ultimul Ryzen sau Threadripper arata identic in interior, tot cu "pasta la seringa"...pe vremea aceea AMD-ul nu avea deloc L3 cache, iar placa video integrata in aceste APU era o pocnitoare de Radeon, nu puteti compara asa ceva cu Intel HD!!! Citat Stai linistit ca CPU Intel NU are default metal lichid (ala il pun userii dupa delid), tot cacat din asta de pasta de 2 lei are si intel la proace. Pe vremuri se lipeau IHS-urile de pastila. daca nu incalzeai bine IHS si fortai, riscai sa smulti pastila de pe suport. Chiar si Celeron 326 din 2004 avea metal lichid "default"...delider-ii nu mai pun la loc IHS-ul, ci pun talpa cooler-ului direct pe cip(die), asta duce la coroziune si pentru cooler si pentru componentele din jurul cip-ului.Cei pasionati de delidding chinuiesc in principal AMD-urile, alea au calduri...sunt si dellideri de Intel, care incearca sa scoata din procesor ce nu poate. Singurele CPU de la Intel cu pasta siliconica au fost cele pe socket 1155, din seria Pentium G, dar acelea nici caldura nu produceau. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Cum adică doar socket 1155 au fost cu pasta siliconica ? Și 1150, 1151 tot așa au fost. Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 14, 2023 Partajează Postat Septembrie 14, 2023 1 oră în urmă, Spitfire a spus: Depinde ce intelegeti prin "vechitura"...are vreo importanta, oare? Ultimul Ryzen sau Threadripper arata identic in interior, tot cu "pasta la seringa"...pe vremea aceea AMD-ul nu avea deloc L3 cache, iar placa video integrata in aceste APU era o pocnitoare de Radeon, nu puteti compara asa ceva cu Intel HD!!! Ar fi bine sa pui si filme unde au gasit aia pasta in interior.Eu am gasit asa la repezeala doua filme in care capacu ala de cupru e cositorit pe siliciu Link spre comentariu
Postări Recomandate