Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre PC-ul meu ?

Postări Recomandate

Citat

Ar fi bine sa pui si filme unde au gasit aia pasta in interior.Eu am gasit asa la repezeala doua filme in care capacu ala de cupru e cositorit pe siliciu

Da, in prezent si Intel si AMD au revenit la varianta asta, dar numai la procesoarele cu disipatie peste 84W.

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000037841/processors/intel-core-processors.html

Insa se pare ca nu la toate procesoarele se practica asta, la unele da, la unele ba...dupa cine stie ce criterii:

https://www.guru3d.com/news-story/intel-ivy-bridge-e-has-solder-under-its-ihs.html

Pe vremuri am vazut si ciudatenii, gen Sempron/Athlon/Duron pe socket A cu IHS(!), dar si Intel Pentium 3 Tualatin pe socket 370, cu si fara IHS...dupa bunul plac al producatorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 15 minute, Spitfire a spus:

Da, in prezent si Intel si AMD au revenit la varianta asta, dar numai la procesoarele cu disipatie peste 84W.

Nu cred.Am gasit un ryzen cu video in el de 65w si tot asa e cositorit de plpaca aia de cupru

Si`a mai revenit si amd dupa ce s`a dus sa fabrice siliciu unde trebuie de aia te intrebam de vechitura aia prima pusa de tine

Link spre comentariu

Vor ei sa puna pasta din aia lichida metalica si sa mai stoarca un rahat din procesor in felu asta.De multe ori scot mai prost decat cu caciula aia din cupru

Eu cred ca aia de la amd le`au intors pe toate partile si au scos ei tot ce se putea inainte sa le bage la vanzare

Link spre comentariu
Citat
  •  
La 15.09.2023 la 12:14, Spitfire a spus:

Nu cred.Am gasit un ryzen cu video in el de 65w si tot asa e cositorit de plpaca aia de cupru

Si`a mai revenit si amd dupa ce s`a dus sa fabrice siliciu unde trebuie de aia te intrebam de vechitura aia prima pusa de tine

Deci un AMD A6-3650 e vechitură...:rade:

Cu cine era contemporană "vechitura"din 2012 ??? Cu Intel I3-4160 Haswell Refresh!

Ăsta din urmă numai "vechitură" nu se poate numi, cu doua nuclee si 4 threaduri, 3,6GHz, 3MB L3 cache(fix ce n-are AMD-ul!), daca-i pui un cooler after-market, 16GB DDR3-1600, un SSD cu DRAM -merge brici, atat cu Windows10, cat si cu ultimul distro de Linux. 

Ga0nler.jpg

eaFvhCr.jpg

Se observa diferenta colosala de performanta! 3910 MB/s la AMD, versus 20678 MB/s la Intel, asta doar la memoria RAM, la L1/L2 cache nu mai vorbim...in conditiile in care AMD-ul a fost pus pe o placa de baza PRO, iar Intel pe o placa de baza consumer, iar memoria RAM la AMD era Kingston X-Fury Black DDR-2 1866, iar la Intel memorie no-name DDR3L-1600.

Nu e de mirare ca in banci, societati de asigurari, firme in general, nu se inghesuie nimeni sa cumpere sisteme pe AMD, chiar daca sunt mai ieftine.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

Nu e de mirare ca in banci, societati de asigurari, firme in general, nu se inghesuie nimeni sa cumpere sisteme pe AMD, chiar daca sunt mai ieftine.

Nu le cumpara ca-s prea bune pt. asa ceva, AMD-ul e pt gameri...

Tot dupa sfaturi de genul ca inainte erau proaste si acum bat la fund Intelul m-am lasat prostit si m-am pricopsit prin 2008-2009 cu un Phenom x4 BE ce dadea caldura in draci si dezamagire cat cuprinde. Si ca sa fie setul complet, m-a pus dracu si mi-am luat si o placa video Radeon  HD 4870 x2, alt gunoi folosit pe post de aeroterma. 

De atunci am zis: cat voi fi si voi trai eu AMD nu mai cumpar. Pot sa le ridice in slavi in toate revistele de profil, sa le imbrace in aur precum legendarul Pentium PRO, eu parerea nu o sa mi-o schimb.

Link spre comentariu

Au facut si Intel-ul boroboate...lasand la o parte Spectre si Meltdown(zero barat pentru home-user), au facut copilaria sa vanda procesorul Pentium 4 3.0Ghz cu nucleu Prescott la bucata, vrac, nu doar integratorilor gen Dell, HP, Compaq, rezultatul a fost ca Gigel care si-a asamblat sistemul din bucati si-a pus sursa de "400W" la 40 lei, placa de baza ECS sau Jetway cu P4 Prescott, si nu a iesit un sistem tocmai stabil...acel CPU, pus in sisteme brand, nu a avut nici un sughit.

Alta nerozie comisa de Intel. e cooler-ul "stock" livrat odata cu procesorul, porcaria cu cele 4 pistonase de plastic curbeaza placa de baza, iar toata tensiunea mecanica se duce sub chipset, care sfarseste dezlipit de sub zecile de bilute BGA.

Nu se compara insa cu AMD, care devin "vechituri" dupa 2 ani, sau asa e..."normal, sa aiba 80 gr.C.

Link spre comentariu
Acum 44 minute, dark_angel a spus:

Sunt atatea milioane de servere in lume cu procesoare ....?? nu ati ghicit, nu sunt AMD.
La fel armata 1Q-ului SAM foloseste echipamente cu procesoare ... ??? nici aici nu ati ghicit, nu sunt AMD.
Or sti ei ceva....nu?

Google cand a inceput sa creasca si- a facut supercalculatorul cu mii de placi cu procesoare AMD....legate in clustere....

Ata cu vreo 20 ani 8n urma....

Acum :

Google and Twitter are among the companies now using EPYC Rome processors, AMD announced today during a launch event for the 7nm chips. The release of EPYC Rome marks a major step in AMD’s processor war with Intel, which said last month that its own 7nm chips, Ice Lake, won’t be available until 2021 (though it is expected to release its 10nm node this year).

https://techcrunch.com/2019/08/07/google-and-twitter-are-using-amds-new-epyc-rome-processors-in-their-datacenters/

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări