Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxă Freeman Karaoke 1001 final audio defect

Marius84

Postări Recomandate

Vă salut! Am această boxă, Freeman Karaoke 1001 . 

Are ca specificații 25w, dar mă cam îndoiesc, dat fiind cum apare etajul de amplificare.

Finalul este în capsulă SOP-8, dar este efectiv topit, nu mai pot citi nimic pe el. 

Boxa are doi acumulatori 18650 în serie, 

Ca și pinout, are astfel:

Fără titlu.jpg

Știe cineva ce integrat este?

Placa arată așa:

20230906_090733.jpg

Pe placă mai este ca procesor de sunet CD2399GO, alt soic8 455 SCTC1L U2134 și un procesor pe conectivitate, radio, display, dar nu pot citi scrisul nici cu lupă...

Editat de Marius84
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius84

5

• validae

4

• sesebe

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pune alt integrat care corespunde ca alimentare și o putere decentă, oricum nu avea cum să aibă 25W. Poate chinezul n-a pus virgulă între 2 și 5....că așa e moda la ei.Wați mulți da mici..

Poți monta un kit ,,de-a gata,, cu amplificator clasa D miniatură, se găsesc peste tot...ceva de genul ăsta:

https://cleste.ro/modul-mini-amplificator-clasa-d-stereo-pam8403-de-3-w.html

Link spre comentariu

Având în vedere tensiunea mică de alimentare (7,4V), o putere prea mare nu e posibilă nici în configurația ,,punte,, a două amplificatoare per canal.

Ați fi surprins ce bine se aud chiar și doi Wați (2W) reali pe un difuzor cu SPL bun...

Cum scriam mai sus, căutați un kit de amplificator clasa D pentru tensiuni reduse și se va auzi foarte bine pe acel difuzor mare.Clasa D e folosită mai ales la tensiuni mici de alimentare, ca în cazul de față....

Sau un clasic TDA2030 în punte ca cel de mai jos.Atenție, 18W se obțin la 14V alimentare..

https://relectrik.ro/amplificatoare-audio/273-kit-amplificator-mono-18w-tda2030.html

Link spre comentariu

Orice etaj de ieșire în clasa AB ii va scădea drastic autonomia de pe baterie. 

Cauta tot ceva în clasa D dacă nu poți pune originalul. Și pune-i și ceva radiator și poate nu mai face POC. 

Link spre comentariu

Poc cred că a făcut când a fost alimentat cu 19v in loc de 9v. Radiator chiar nu stiu cum sa ii pun cipului ăsta, la cât e de mic, dar voi gasi o solutie. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări