martinmarian Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Salut. Ma confrunt cu urmatoarea problema. La o casa nou construita, pe 2 din prizele din casa, am o tensiune de 93v. Am masurat cu testerul faza si nul-ul si obtin fix 93v. Care ar putea fi problema? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Cheama un electrician, ai ceva legat aiurea intr-o doza sau vreo strapungere pe undeva. De curiozitate, lasa tensiune doar pe prize, restul cu sigurantele lasate, vezi ce se intampla. Pe electrician tot il chemi... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Ai probabil cablajul întrerupt pe un traseu și ce măsori acolo e o tensiune reziduală.Fără un electrician nu faci nimic. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Daca tot îl chemi, pune-l sa verifice tot. Electrozugravii au făcut instalația sau tu personal ? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Dacă o făcea el personal, nu cred că mai întreba aici ce și cum, e făcută probabil de electrozugrav.... Link spre comentariu
martinmarian Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Multumesc pentru raspunsuri. Instalatia a fost facuta de un electrician..autorit anre... Va multumesc pentru raspunsuri. Am sa chem pe cineva sa verifice si sa repare instalatia facuta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Nu faci şi o probă cu un consumator rezistiv,ca să vezi cât va cădea tensiunea?De ex un bec de 40-100 w. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Și la ce-i folosește? E treaba electricianului să rezolve problema. Așa îl punem să desfacă doza, să scoată priza, etc. Depanare instalații electrice pe forum. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 5, 2023 Partajează Postat Septembrie 5, 2023 Pai e simplu, daca in sarcia tensiunea cade mult sau de tot, inseamna ca acei 90V sint falsi, adica nu exista, masurati aiurea de un voltmetru cu impedata foarte mare! Eu am masurat, la un traf, intre doua capete, la doua bobine fara legatura intre ele, o tensiune de 50V. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 5, 2023 Partajează Postat Septembrie 5, 2023 Pai daca ai factura și garanție pe lucrare, cum e normal, de ce nu apelezi tot acolo ? Link spre comentariu
martinmarian Postat Septembrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2023 S-a rezolvat. Nul-ul din doza care ducea la priza, nu era bagat in clema wago. Va multumesc pentru sugestii! Link spre comentariu
blacklight Postat Octombrie 7, 2023 Partajează Postat Octombrie 7, 2023 era nulul iesit din wago asa-i? Link spre comentariu
martinmarian Postat Octombrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2023 3 hours ago, blacklight said: era nulul iesit din wago asa-i? Da Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum