Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Flux de lipit original sau china?

ionutz2013

Postări Recomandate

Acum 4 ore, eos a spus:

La bga se mai face si reflow. nu neaparat sa lucrezi de la zero cu lipirea

Se face si reflow in functie de ce problema este cu acel cip. Daca nu trebui inlocuit. Si chiqr si la reflow cand bag flux il ajuta sa se lipeasca mai bine si sa se topeasca fludorul mai rapid.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

6

• Marele Savant

3

• modoran

2

• eos

2

Top autori în acest subiect

@ionutz2013 până la urmă ai luat flux din China?

De câteva zile mi-a sosit un flux marcat AMTECH NC-559-ASM din China. 

Nu îl pot compara cu AMTECH SUA deoarece nu am lucrat cu așa ceva.

Mai mult ca sigur nu-i un produs original dar nici nu e de aruncat. Nu l-am testat pe BGA-uri deoarece lucrez extrem de rar cu așa ceva dar la SMDuri normale (SSOP, 0805...) își face treaba. Nu e așa agresiv față de ALPHA OM-338 sau Kingbo RMA-218 , probabil asta e un dezavantaj la reflow BGA (oxizi), dar totuși nici nu pute ca astea două.

Dacă se insista prea mult cu o temperatură mare se formează un reziduu brun dar se curăță ușor. Per total sunt mulțumit și este superior altui flux tot AMTECH RMA-223 cumpărat cu multi ani in urmă de la un magazin local, pe asta scrie AMTECH dar eticheta nici măcar nu seamănă cu aia originală.

IMG-20230911-211457.jpg

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Stefan a spus:

@ionutz2013 până la urmă ai luat flux din China?

De câteva zile mi-a sosit un flux marcat AMTECH NC-559-ASM din China. 

Nu îl pot compara cu AMTECH SUA deoarece nu am lucrat cu așa ceva.

Mai mult ca sigur nu-i un produs original dar nici nu e de aruncat. Nu l-am testat pe BGA-uri deoarece lucrez extrem de rar cu așa ceva dar la SMDuri normale (SSOP, 0805...) își face treaba. Nu e așa agresiv față de ALPHA OM-338 sau Kingbo RMA-218 , probabil asta e un dezavantaj la reflow BGA (oxizi), dar totuși nici nu pute ca astea două.

Dacă se insista prea mult cu o temperatură mare se formează un reziduu brun dar se curăță ușor. Per total sunt mulțumit și este superior altui flux tot AMTECH RMA-223 cumpărat cu multi ani in urmă de la un magazin local, pe asta scrie AMTECH dar eticheta nici măcar nu seamănă cu aia originală.

IMG-20230911-211457.jpg

Am comandat amtech nc-559a-asm-uv made in usa. Acum sa vad cand o veni in ce secol. Ce ai pus aici in poza am si acum prin atelier iar cand folosesc asa ceva pute a lumnari si se comporta ca o ceara de lumanare. Si scoate mult fum. Am incercat sa schimb un conector micro usb pe o placa cu acest flux si mai rau a iesit. Comparativ cu cel made in usa care mi-a iesit perfect si s-a curatat foarte bine. In schimb asta made in china la bga cand tin mai mult timp aerul cald pur si simplu diapare acel flux dupa ce scoate o gramada de fum. Nu am cum sa vad cat de bine se lipeac acele bile de sub cip dar in multe cazuri cand l-am folosit placile nu au functionat. In schimb cu cel din usa mi-au functionat o gramada de bga-uri schimbate. O fi si asta china pe calitati nu stiu ce sa zic. Unu l-am cumparat de la un magazin de componente si consumabile gsm, iar altul l-am luat din targ. Pretul fiind cam acelas si cel din magazin si cel din targ dar ca si comportament la fel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări