Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Flux de lipit original sau china?

ionutz2013

Postări Recomandate

Pana acum ceva vreme cumparam flux de lipit amtech RMA223 made in usa. De la un magazin din Bucuresti. Care isi facea treaba foarte bine. Dupa o vreme nu l-am mai gasit pe cel original. Am primit in schimb acelas rma223 made in china care era jalnic. Se comporta de parca as pune ceara de lumanari atat ca miros cat si ca proprietati. Recent am gasit pe aliexpress acel flux made in usa dar nu e la fel nici ala. Era acceptabil. Unde as putea gasi flux amtech original? Voi ce flux de lipit folositi? 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

6

• Marele Savant

3

• modoran

2

• eos

2

Top autori în acest subiect

Amtech nu se vinde in Europa, nu exista distribuitor autorizat. O fi chimicalele din el interzise, nu știu .

Nici mouser sau digikey nu vând în Europa amtech .

Ia altceva, kester de exemplu. Sau ceva ce se vinde aici .

Link spre comentariu
Acum 53 minute, ionutz2013 a spus:

Pana acum ceva vreme cumparam flux de lipit amtech RMA223 made in usa. De la un magazin din Bucuresti.

Era tot China. 

Depinde de producatorul chinez,  unele sunt mai bune,  altele mai proaste. 

Link spre comentariu

Nu prea e calitativ celbde pe aliexpress. Am avut si face mult fum si se arde foarte repede iar lipiturile sunt in unele cazuri proaste. Amtech care il aveam inainte de pe magazingsm era de calitate superioara celui de pe aliexpress. In schimb acel BK-227 nu il gasesc. Peste tot la noi e lipsa stoc. In schimb am gasit unul de la best 559a de 100gr dar vad ca destul de scump. Din ce imi aduc aminte faceam niste lipituri foarte bune cu el chiar si dupa ce expirase de mai bine de 1 an. L-am folosit in perioada 2014 2017 cand lucram la gsm si eram foarte multumit de el

Link spre comentariu
Acum 6 ore, ionutz2013 a spus:

Voi ce flux de lipit folositi? 

De nici un fel. Am cumparat si eu ca sa fie, dar nu a fost nevoie pina acuma. Daca totusi e cazul, mi-e mai usor cu saciz!

Link spre comentariu
Acum 34 minute, Marele Savant a spus:

De nici un fel. Am cumparat si eu ca sa fie, dar nu a fost nevoie pina acuma. Daca totusi e cazul, mi-e mai usor cu saciz!

Cu sacaz merge la montaje facute sau placi tht. La bga si smd nu iese cu sacaz. Pe langa ca se inegreste si bilele de sub cip nu se lipesc cum trebui ramane si sacaz pe placi de arata parc ar fi dupa razboi placile alea. In special la telefoane.

Link spre comentariu

in principiu, imi este de ajuns fluxul din fludor! iar BGA-uri, spre rusinea mea, nu lipesc, nu am ajuns la acest nivel si tinind cont de virsta, nici nu voi mai ajunge. la smd-uri, la fel, este suficient doar fluxul din fludor!

Link spre comentariu

Pai daca nu lipesti bga si smd-uri nu ai nevoie. Eu de peste 10 ani lipesc 90% smd cat varfu unghiei si bga-uri unde am nevoie de flux calitativ nu orice mizerii care sunt pe piata. Cu alea nu fac decat sa stric lipiturile si dups mai multe incercari placa sau componentele de lipit. De aceea caut un flux calitativ ca amtech care pana acum vreo 2 qni il gaseam la noi. Acum e o mizerie chinezeasca care nu e buna de nimic.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, ionutz2013 a spus:

Pai daca nu lipesti bga si smd-uri nu ai nevoie. Eu de peste 10 ani lipesc 90% smd cat varfu unghiei si bga-uri unde am nevoie de flux calitativ nu orice mizerii care sunt pe piata. Cu alea nu fac decat sa stric lipiturile si dups mai multe incercari placa sau componentele de lipit. De aceea caut un flux calitativ ca amtech care pana acum vreo 2 qni il gaseam la noi. Acum e o mizerie chinezeasca care nu e buna de nimic.

Desigur! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări