ionutz2013 Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) Pana acum ceva vreme cumparam flux de lipit amtech RMA223 made in usa. De la un magazin din Bucuresti. Care isi facea treaba foarte bine. Dupa o vreme nu l-am mai gasit pe cel original. Am primit in schimb acelas rma223 made in china care era jalnic. Se comporta de parca as pune ceara de lumanari atat ca miros cat si ca proprietati. Recent am gasit pe aliexpress acel flux made in usa dar nu e la fel nici ala. Era acceptabil. Unde as putea gasi flux amtech original? Voi ce flux de lipit folositi? Editat Septembrie 4, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Amtech nu se vinde in Europa, nu exista distribuitor autorizat. O fi chimicalele din el interzise, nu știu . Nici mouser sau digikey nu vând în Europa amtech . Ia altceva, kester de exemplu. Sau ceva ce se vinde aici . Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 BK-227 Link spre comentariu
cdinu332 Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Acum 53 minute, ionutz2013 a spus: Pana acum ceva vreme cumparam flux de lipit amtech RMA223 made in usa. De la un magazin din Bucuresti. Era tot China. Depinde de producatorul chinez, unele sunt mai bune, altele mai proaste. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Eu am cumparat Amtech de pe Aliexpress si sunt multumit. Acum depinde mult de asteptari. Inainte foloseam un "flux" straniu luat de pe Amazon. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Nu prea e calitativ celbde pe aliexpress. Am avut si face mult fum si se arde foarte repede iar lipiturile sunt in unele cazuri proaste. Amtech care il aveam inainte de pe magazingsm era de calitate superioara celui de pe aliexpress. In schimb acel BK-227 nu il gasesc. Peste tot la noi e lipsa stoc. In schimb am gasit unul de la best 559a de 100gr dar vad ca destul de scump. Din ce imi aduc aminte faceam niste lipituri foarte bune cu el chiar si dupa ce expirase de mai bine de 1 an. L-am folosit in perioada 2014 2017 cand lucram la gsm si eram foarte multumit de el Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Ia si tu din asta: https://componente.eu/chipquik/nc191-flux-profesional E mai ieftin la digikey, dar oricum nu cumperi tu de acolo. Si mai sunt si altele, dar nu la magazinele de unde cumperi de obicei, alea cu marfuri chinezesti. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Acum 6 ore, ionutz2013 a spus: Voi ce flux de lipit folositi? De nici un fel. Am cumparat si eu ca sa fie, dar nu a fost nevoie pina acuma. Daca totusi e cazul, mi-e mai usor cu saciz! Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Acum 34 minute, Marele Savant a spus: De nici un fel. Am cumparat si eu ca sa fie, dar nu a fost nevoie pina acuma. Daca totusi e cazul, mi-e mai usor cu saciz! Cu sacaz merge la montaje facute sau placi tht. La bga si smd nu iese cu sacaz. Pe langa ca se inegreste si bilele de sub cip nu se lipesc cum trebui ramane si sacaz pe placi de arata parc ar fi dupa razboi placile alea. In special la telefoane. Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Cine n`a lucrat cu bga si smd n`are de unde sa stie cum sta treaba cu pasta flux Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 in principiu, imi este de ajuns fluxul din fludor! iar BGA-uri, spre rusinea mea, nu lipesc, nu am ajuns la acest nivel si tinind cont de virsta, nici nu voi mai ajunge. la smd-uri, la fel, este suficient doar fluxul din fludor! Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Pai daca nu lipesti bga si smd-uri nu ai nevoie. Eu de peste 10 ani lipesc 90% smd cat varfu unghiei si bga-uri unde am nevoie de flux calitativ nu orice mizerii care sunt pe piata. Cu alea nu fac decat sa stric lipiturile si dups mai multe incercari placa sau componentele de lipit. De aceea caut un flux calitativ ca amtech care pana acum vreo 2 qni il gaseam la noi. Acum e o mizerie chinezeasca care nu e buna de nimic. Link spre comentariu
draku Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Flux Amtech de la mama lui https://northridgefix.com/?s=amtech&post_type=product Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 La bga se mai face si reflow. nu neaparat sa lucrezi de la zero cu lipirea Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Acum 2 ore, ionutz2013 a spus: Pai daca nu lipesti bga si smd-uri nu ai nevoie. Eu de peste 10 ani lipesc 90% smd cat varfu unghiei si bga-uri unde am nevoie de flux calitativ nu orice mizerii care sunt pe piata. Cu alea nu fac decat sa stric lipiturile si dups mai multe incercari placa sau componentele de lipit. De aceea caut un flux calitativ ca amtech care pana acum vreo 2 qni il gaseam la noi. Acum e o mizerie chinezeasca care nu e buna de nimic. Desigur! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum