Vizitator AditaN Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Aaaaaaaaaaaa a mers !?! Felicitari dom'le ! :partyman: Aha, deci vezi, al 3-lea a inceput sa mearga. :smt003 Hai ca al 4-lea sigur iese perfect. :evil4:Era mai simplu sa verifici pe primul decit sa mai faci inca 2.Multumesc !!! de verificat , am verificat ,de am invatat schema pe dinafara.probabil e o chichita mica si imi tot scapa. Link spre comentariu
adrianbodor Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 In concluzie dupa ce dau banii ICD2 pot sa ma astept sa dau banii pe alt programator ca sa-l reparHmmm.. misto afacere. Si un programator "doctor" unde gasesc gata facut?; e misto proiectul lui dudikoff dar prefer de-a gataE drept pentru un produs la jumatate de pret fata de original exista riscuri pe care ti le asumi Link spre comentariu
nexus Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 Nu, intai iti iei programatorul si apoi dai banii pe ICD2. Link spre comentariu
adrianbodor Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 Deci ca sa inteleg ICD2 vine neprogramat Link spre comentariu
djdansmart Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 Nu mai..vine functional..cum sa vina neprogramat? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 11, 2008 Administratori Partajează Postat August 11, 2008 Deci ca sa inteleg ICD2 vine neprogramatCum sa vina neprogramat ? Vine totul in regula dar daca il strici trebuie sa il reprogramezi dar e FREE softul asa ca nu vad motive de ingrijorare Link spre comentariu
adrianbodor Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 Ma gandeam eu, dar din fraza lui Nexus cam asta am inteles desi era complet aiurea sa fie neprogramatmerciO intrebare... daca ma decid sa programez PIC-ul meu in-circuit atunci leg pinii de pe placa target adica MCLR VDD VSS PGD PGC direct la ICD2din cate am vazut pe circuit deja exsita acea rezistenta de 10k si un XTAL, nu cred ca are sens sa fac un veroboard ca sa programez off-circuitMentionez ca circuitul este alimentat la 5 V. Ce schimbari la setari in MPLAB IDE trebuie pentru programare in-circuit?Mersi, Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 11, 2008 Administratori Partajează Postat August 11, 2008 poti sa programezi picurile direct in circuit Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 In-Circuit-Serial-Programing : inseamna ca programezi picul direct in aplicatia ta fara a mai fi neveoie sa-l scoti si sa-l pui pe soclul programatorului, sa-l programezi si sa-l pui inapoi. Se foloseste in special pentru pic-uri SMD care nu poti sa le pui pe soclu. Pentru asta trebuie sa legi plusul si minusul de la ICD2 cu cel de la montajul tau (target), si cei 3 pini de programare MCLR, PGD si PGC la pinii cu acelasi nume de la pic-ul tau. Pentru asta trebuie sa iei masuri speciale; trebuie sa ai grija ca tensiunile de le bagi tu prin programator sa nu influenteze alte parti ale circuitului care se mai conecteaza la acei pini. Ca sa programezi un pic nu iti trebuie XTAL sau rezistenta de 10K, nimic ... doar pic-ul insusi. :smt033 Nu trebuie nici o schimbare la setari in MPLAB pentru a programa ICSP. Nu programeaza altfel decit ICSP. (si nici nu e vreo diferenta) Poti sa-ti faci tu o placuta cu un soclu daca vrei neaparat Off-Circuit. :smt003 Link spre comentariu
adrianbodor Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Intr-adevar PIC-ul de programat este dsPIC30F6012A TQFP 64 pins SMD, deci un veroboard iese din discutie iar "in aer" cam greu conectez terminalele din cauza ca sunt apropiate. In legatura cu masurile speciale, daca il cumpar de la Vasile nu mai bag alt curent in el ca vine prin USB alimentarea (din cate am citit pe hi-end) iar circuitul de programat se alimenteaza la 5V/1.5A ar putea afecta altceva? Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Da, nu-ti trebuie alimentare externa. Se alimenteaza din USB. La masuri speciale .... Masa : vine la masa fara probleme. +5V : ar trebui sa ajunga la pic dar nu si la celelalte module alimentate din aceeasi sursa. Aici ai putea sa alimentezi picul printr-o dioda Schottky, care ai putea chiar sa o iei de tot dupa programarea finala si sa o inlocui cu o bucata de sirma. +13V sau Vpp : trebuie sa ajunga la MCLR dar nu si la restul montajului (mai ales ca sint 13V). Daca nu folosesti MCLR-ul pentru altceva in afara de programare (adica ii dai MCLR OFF la programare) nu e nici o problema. Daca il folosesti trebuie sa-i mai pui o dioda (1N4148, oarecare) cu catodul spre MCLR iar la anod +5V ca sa mearga normal sau masa ca sa resetezi. PGD si PGC : Daca poti sa iti faci aplicatia sa nu foloseasca porturile astea doua, fa-o. Ca sa nu te mai complici. Daca nu trebuie sa pui niste rezistente... nustiu cum, ca nici eu n-am folosit. Eu, de fiecare data, am lasat porturile astea doar pentru programare. Link spre comentariu
adrianbodor Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Nu inteleg faza cu +13V, de unde 13 ca circuitul pe care este montat PIC-ul functioneaza la 5V si 1500mAIn timpul programarii circuitul meu trebuie alimentat cred eu din cauza ca ICD2 furnizeaza cam 100mA si 5VSursa mea de 5V alimenteaza doar PIC-ul target respectiv tot circuitul pe care se afla el....iar MCLR de la PIC-ul target ajunge la restul circuitului prin rezistenta de 10Kma gandesc ca o sa fie mai usor de inteles cand o sa cumpar ICD2 cat de curand Link spre comentariu
sofian Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 circuitul tau daca consuma mai mult de 100mA trebuie sa il alimetezi separat si sa ii spui la icd2 ca target este alimentat separat,pentru asta trebuie sa bifezi o casuta la Programmer-SettingsMCLR in cazul asta trebuie pus la +5v prin un rezistor si o dioda in serie,desi eu am pus doar rezistorul de 10k si merge ok Link spre comentariu
Abram Burel Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Din experienta mea cu ICSP (PIC12F629, PIC12F675, PIC16F630, PIC16F676, PIC16F628A):- pe ICSPDAT si ICSPCLK poti avea linistit o intrare sau o iesire cu 4.7-10K la masa sau Vcc; de regula caut sa folosesc astea fie ca intrari de intrerupatoare (cu 47K up, nu-mi place internal pull-up), fie cu iesiri spre MOSFET-uri sau bipolare, cu 4.7K pe GS sau spre baza.- pe MCLP/Vpp merge fara probleme un circuit simplu de power-on reset (condensator de 330n la masa, rezistor de 4.7K la Vdd); evident ca un buton de reset manual nu are cum sa incomodeze- nu am incercat niciodata sa alimentez simultan din sursa montajului si din programator, dar un stabilizator pe placa cu 7805 sau LM2931 nealimentat nu suparaIn concluzie, nu este in general o problema sa folositi pinii destinati programarii in circuit si pentru altceva, dar e bine sa intelegeti ce poate influenta practic programarea (e ceva despre asta si in documentatia de ICD2 parca, dar e destul de restrictiva). Desigur, poate pentru un PIC anume sa faca figuri, stiu eu?! Mie imi plac 12F-urile si nu-mi permit sa sacrific 3 pini. Abia astept sa trec la 10F Link spre comentariu
sofian Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 uite aici o descriere sumara la icd2 http://www.icd2.go.ro/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum