Blacksmith Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Despre care programator vorbim ? Al tau sau al meu ? (eu am crezut pina acum ca l-ai facut pe al meu :smt017 ) Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 deci :1.vorbim despre programatorul de la tine .........numai ca m-am grabit si l-am facut pe cablaj de test.2. si softul de programare este winpic800.)si ai dreptate am incercat "sa programez" fara procesor si am acceiasi eroare..... deci e programatorul de vina.....iara am gresit undeva. Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 am mai facut odata schema si tot nu merge. Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 am renuntat Link spre comentariu
djdansmart Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 am renuntatAsa repede...? E un amarat de programator de 2 lei..ce e asa greu de facut sa nu iti mearga? Pune cate un led pe tx si rx daca nu are montajul ala sa vezi daca primesti ceva din PC in programator..daca la altii merge la tine de ce sa nu mearga??? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 si nu ne spui si ce era de vina ? :evil4: Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 ) Eu sunt de vina.la MCRL am 13.19 V asta daca las tensiunea de alinetre de 15.00V.dupa BC556B (Q4) am 5 v care sunt "activi" numai cand : citesc , "programez"(asta la misto ca nu pot programa ) , sterg.comunicatia pare ok.am date pe RB7 si RB6 .daca scad tensiunea de alimentare la 13.0V la bc556B adica Q4 , nu mai am 5V am 4 si ceva dar cu foarte mult zgomot.Arata naspa rau de tot.Am fost astazi la servici si am pus osciloscopul pe el.Poate am stricat controlerele? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 Aaaaaah, eu am inteles "am reusit" inloc de "am renuntat" .... :doh: Pai de ce sa scazi tensiunea ? Las-o la 15V ca sa poata stabiliza la 13V si 5V.Dupa cum spui pare ca merge programatorul ... :smt102 PIC-u care vrei sa-l programezi o fi bun ? Sau o fi protejat la citire... ? :smt017 Vezi sa nu fi incurcat RB6 si RB7 intre ele ; mie mi se mai intimpla. Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 Am zis ca am renuntat ........asa a mers din prima programatorul.........si asa a mers si al 2-lea . Dar tot nu programeaza.Cum sa fac sa vad daca e protejat la citire sau scriere...?Eu lucrez in Sibiu acum dar vad ca aici nu se gaseste nici 18F4550 si nici 16F877A .cand o sa ajung la mine acasa , ca sunt din Pitesti poate gasesc acolo sau daca nici asa , dau o fuga pana la Bucuresti ) si aici trebuie sa gasesc, si imi cumpar unele noi. si poate va merge asa. ICD2 -ul este cumparat de la HI-END. Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Draga Domnule .......Dudikoff.merge dar cum nu am idee .... pt ca nu a mers din prima ..........care e ideea nu cunosc ...dupa atatea incercari bine naiba ca a mers.recomand schema ta si winPic " cu cateva retineri la winpic" dar per total e ok. :partyman: Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Daca tu nu esti in stare sa depanezi un simplu montaj cu 4 tranzistoare ce sa mai zic .... Masoara si tu p-acolo si vezi ce tensiuni sint, ce se intimpla. Da-i 5V pe intrarea [3-TxD] si vezi daca apar 13V pe MCLR si 5V pe VDD. Liniile de date cum sint directe, n-are ce sa nu mearga aici, decit daca legi gresit firele. Sint multe diode prin schema, sigur n-ai gresit si ai pus vreuna invers ? Poate e de la calculator ... ai incercat si pe alte calculatoare ? O fi portul serial ars ... Tu nu intelegi ca programatorul asta merge ? :smt003 Am programat PIC-urile de la ICD2 de nustiu cite ori. Cind l-am facut mi-a iesit din prima, fara probleme. Si din punct de vedere tehnologic e cel mai avansat programator JDM ! Ai auzit de "VPP befor VDD" ? Ce chestie dom'le :smt082 ... sa te chinui sa faci un programator ca sa programezi alt programator. :rolleyes: Am patit-o si io odata, in mijlocul unui proiect... Sa vezi ce programam programatoarele intre ele si injuram ... pina cind am descoperit PicKit2. :smt033 Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Ba sunt in stare ..mai ales ca totul era ok. 5v aveam , 13v aveam ...........date aveam..........totusi nu inteleg de ce nu a mers din prima . mi se pare si mie o prostie sa dai niste bani pt un programator /debuger si apoi sa constati ca e de cacao ....si ca dupa ce dai o anumita suma e bine totusi sa mai ai prin preajma un alt programator. buna treaba hi-end.... sau low-end? cred ca e mai bine.cica e clona .....un prieten si-a cumparat de la microchip...una originala o are de 2 ani aproape " vb de ICD2 " si nu a fost nevoit sa faca asa ceva.........think.... :smt017 :smt017 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Nustiu ce sa zic, nu prea ma pricep la ICD2 si nustiu care e istoria lui. Stiu ca cei de la Microchip nu au dat schema. De unde a aparut varianta asta si cit de originala o fi nustiu... :smt102 Nu cred ca e creat de Hi-End, deci nu au nici o vina. Zi-mi daca ai testat si pe alte calculatoare ? :smt021 Link spre comentariu
Vizitator AditaN Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 ce sa testez? programatorul? nu numai pe ale mele am 3 din care doar 2 au serial . ti-am spus pana la urma a mers , am observat ca celelalte nu imi recunosc pic-urile...asta de l-am facut a 3-ia oara , la inceput nici el dar dupa un timp a recunoscut picul si apoi la si programat. la celelalt 2 imi ramane ledul de la MCLR "parca" tot timpul aprins la asta nu. o sa vad si la celelalte unde am gresit...dar acum sunt prea bucuros ...deja am inceput sa fac aplicatii. Multumesc mult !!! chiar m-ai ajutat ! Acum ma bate gandul la un osciloscop: http://www.picotech.com/oscilloscope_kits.html Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Aaaaaaaaaaaa a mers !?! Felicitari dom'le ! :partyman: Aha, deci vezi, al 3-lea a inceput sa mearga. :smt003 Hai ca al 4-lea sigur iese perfect. :evil4:Era mai simplu sa verifici pe primul decit sa mai faci inca 2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum