Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema ICD2

Vizitator pic16f

Postări Recomandate

18F4550 era in lista asa ca am crezut ca IC Prog il suporta......totusi mi s-a parut ciudatca au aparut config-urile alea.Oricum o sa incerc cu winpic800 cum ai zis tu si o sa vad ce iese.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

15

• sofian

8

• adrianbodor

6

• nexus

5

Top autori în acest subiect

Mda... acu am vazut si eu. Nu stiam de versiunea asta.

Atunci, daca vrei sa programezi cu IC-Prog, la Config3 pune 0100 inloc de 8100 pentru MCLR dezactivat.

Link spre comentariu

salut, am programat cu WinPic800 ambele microcontrollere de pe ICD2 (programarea a mersflawless din prima). La conectare ulterioara led-ul USB a ramas aprins. Am instalat driverele pt ICD2 si din MPLab am descarcat sistemul de operare si acum ......is connected.multumesc tuturor ce au postat mai sus. :supz:

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator AditaN

Salutare......Am si eu problema cu ICD2 "clona" , si nu am un programator pt pic-uri.Imi poate sugera si mie cineva o schema care functioneaza....mentionez ca am incercat mai multe versiuni de JDM si nu mi-au mers........posibil sa fi si gresit la constructie , nu e exclus.Dar ma intereseaza de la cineva care a reusit...daca se poate.

Link spre comentariu

Eu cu ASTA programez pic-urile de la ICD2 cind se strica. :smt102

Dar sint sigur ca merge si cu ce ai facut tu pe acolo ....

Mai verifica firele de la cablulrile dintre calculator si programator , si dintre programator si pic-ul de programat, sa nu fi incurcat pinii ...

Link spre comentariu
Vizitator AditaN

Multumesc pt sfaturi ...indrumari.. O sa incerc cu cel facut de tine. O sa ii fac si un cablaj serios . Poti pune si partea cu cablaj? sau imi poti trimite un e-mail cu el ? pot sa pun la 1N4733 = un zener de 5v 1N4742 = zener 12V ?

Link spre comentariu
Vizitator AditaN

Salutare ,Schema merge "functioneaza" ok.Dar am o eroare la inceput ca a vrut sa scrie ceva si a citit altceva...... sti cumva de la ce e?si MCLR -ul cum il dezactivez?

Link spre comentariu

Daca da eroarea aia nu "functioneaza" ok.Citeste altceva pt. ca nu s-a scris nimic si citeste numai zerouri (sau ceva de genu).Trebuie sa fie ceva in neregula... si poate fi de oriunde. Ia-o de la inceput si verifica (in special cablurile).Daca la mine merge si l-ai facut identic trebuie sa mearga si la tine.Ce soft de programare folosesti ? IC-Prog ? :smt082 Incearca totusi si WinPic800. Se dezactiveaza mai simplu MCLR-ul. O sa-ti dai seama singur.

Link spre comentariu
Vizitator AditaN

sal,

pai daca scriu numai 0000 atunci merge.dar daca ii dau sa scrie hex-ul ala imi spune ca :

Eroare -> scriere adresa 0x000000

Inscris :0xEF15 Citit:0xFFE7

asta e mesajul.

winPic800 asta il folosesc ca ic-prog spune cam la fel.

Link spre comentariu

Nu merge nici cind ii dai sa scrie 00000 , doar se face ca scrie.Eroarea nu ti-o mai da pentru ca ce citeste el (adica 00000) e acelasi cu 00000 care i-ai dat tu sa scrie.Ai facut cablajul de la mine ? Poti sa pui o poza cu montajul facut ?Cablurile le-ai facut tu ?

Link spre comentariu
Vizitator AditaN

cand ii dau sa imi citeasca nu imi citeste 0000 ci FFFF , dar la adresa 0x0000 imi citeste 0x0000 : FFE7 .. si nu trece de aici. in rest e numai FFFF FFFF FFFF FFFF FFFFnu iti pot pune astazi schema . Cablurile sunt facute de mine si sunt 100% ok.sa mai verific inca odata schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări