Vizitator pic16f Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 salutaream cumparat si eu o clona ICD2 acum 3 luni de la Hi-End.ro , pana acum citeva zile a mers fara nici o problema.ieri cind am vrut sa-l conectez sa lucrez, windze mi-a dat eroarea "USB Device Not Recognized" iar mplab v8.0 zice ca :ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified.')ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2am incercat sa-i instalez din nou driverele cum zice in help la MPLab dar degeaba... aceeasi eroare "USB Device Not Recognized" ; dupa ce-l conectez pe USB - se aprinde doar LED-ul de Power iar LED-ul de USB se aprinde doar cind conectez cablul USB apoi stins ramane.am skimbat cablul USB, portul , am conectat ICD2-ul si pe un alt comp pe care am mai lucrat - dar eroarea e aceeasi..ma poate ajuta cineva ?/thx Link spre comentariu
yo7but Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 Ai schimbat cumva mc de programat ? Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 da, trebuie reprogramat PIC18F4550 Link spre comentariu
Vizitator pic16f Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 am un programator picstart plus de la microchip pe serial - dar nu am hex-ul pentru 18f4550stiti cumva de unde il pot lua ?multumesc Link spre comentariu
Vizitator pic16f Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 multumesc - le-am rescris pe amandoua - merge Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 Ok, mai sunt alte intrebari ? Link spre comentariu
Vizitator pic16f Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 nu - multumesc - problema rezolvata Link spre comentariu
Vizitator acroscad Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 Salut! Am si eu o problema de aceeasi natura cu o clona icd2. Ideea e ca il conectez la calculator si se aprrinde numai ledul de power, nu si cel de usb. Am rescris chipurile cu ce s-a indicat mai sus in topic insa tot nu merge :(. Aveti vreo idee ce s-a puttu intampla? Multumesc Link spre comentariu
sofian Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 trebuie rescris PIC18F4550 cu MCLR dezactivat,deoarece nu exista rezistor la +5V pe pinul de reset(MCLR) Link spre comentariu
Vizitator acroscad Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 Pentru programare folosesc un programator ALL 100 si as avea nevoie sa stiu si ce fel de format sunt fisierele binare cu codul ( intel , binary ..) pt ca am rescris chipurile , si tot nu merge. Link spre comentariu
sofian Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 fisierele sunt *.hex nu sunt raw binaryprogramatorul trebuie sa stie sa incarce/importe fisiere *.hexiar daca nu stie sa puna automat setarile ptr fuse trebuie sa le pui manual si este mai greu ptr incepatori Link spre comentariu
Vizitator acroscad Postat Iunie 7, 2008 Partajează Postat Iunie 7, 2008 ideea ca am reusit partial sa il fac sa mearga adica il recunoaste in windows numa ca nu pot descarca nici un program in el. cred ca este ceva legat de configurarea PIC18F4550. o sa mai incerc cand am timp sa il rescriu daca nu imi iese revin aici . Link spre comentariu
nexus Postat Iunie 15, 2008 Partajează Postat Iunie 15, 2008 sal, am intampinat aceeasi problema cu ICD2 la inceput nu-l vedea windows-ul(nu aparea in device manager); apoi am reprogramat 16F877A cu hex-ul din arhivade mai sus, in schimb mi-a dat eroare la verificarea lui 18F4550 'verify failed at address 1000h'(FFF7). Anterior se sugera programarea cu MCLR dezactivat numai ca mie ICProg-ulimi arata mai multe config-uri:config1: 0F24config2: 0039config3: 8100config4: 0080config5: C00Fconfig6: E00Fconfig7: 400FID Value: FFFFFFFFFFFFFFFFCheck sum: 7231hAm folosit acelasi programator ca si pentru 16F877A (AD PIC01 - Adelaida)Setari jdm prog, windows api, delay 2,3,5,10,15, com1Oricum chiar si cu verify failed am pus picurile inapoi in ICD2 si am dat new hardware install am reusit sa instalez firmware loader-ul dar la firmware client calculatorul se restarteaza.In device manager acum apare sigla microchip dar si device unknown;oricum MPlab-ul nu-l vede zice could not connect. Presupun ca din cauza lui 18F4550 asa ca daca stie cineva setari in IC Progpt programare cu MCLR dezactivat sau cu ce alt programator/soft care sa stie sa puna fuse-urile sau respectiv in care sa se poata face setarile, il rog sa-mi spuna si mie. multumesc Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 15, 2008 Partajează Postat Iunie 15, 2008 In primul rind IC-Prog-ul nu suporta PIC18F4550 ! :smt006 Da, arata mai multe config-uri pentru ca asa stie el sa le afiseze, primitiv. Nu va mai complicati viata cu abureala de IC-Prog si luati-va WinPic800 de pe http://www.winpic800.com. E mai bun, mai simplu si e free ! Daca vrei sa stii cum sa setezi flag-urile alea "manual", uita-te in datasheet-ul pic-ului ca explica. In legatura cu MCLR-ul, nu se sugereaza ci se impune sa fie DEZACTIVAT ! Ia si programeaza cu WinPic800 amindoua PIC-urile cu softul lor original(+MCLR dezactivat) si o sa vezi ca merge. Merge ... pina se strica iar :smt033, dupa care trebuie iar sa le programezi ... si asa mai departe. Asa functioneaza el. :smt102 Daca ai dubii in legatura cu programatorul de la Adeloida, trage-ti repede si un programator JDM adevarat :evil4: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum