Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio traviata fara receptie!

dumitrescu_claudiu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor, radioul receptioneaza doar pe uus in rest pe nici o gama. Schimbat condensatoarele RAA la masa si decuplare c224 213 212 233 230 etc masurat rezistentele de 2.2Mohm ,bineinteles demontat claviatura curatat , tensiune 210v pe tuburile ebf si ech !

traviata.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Barbu Paul

4

• dumitrescu_claudiu

4

• QQme

4

• Nostalgic

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu funcționează trioda din T201 care este oscilatorul local pt AM. Pentoda din T201 funcționează.

Când s-a cerut verificarea tubului nu înseamnă doar simpla lui schimbare ci si verificarea tensiunilor de polarizare si a restului componentelor din jurul lui.

Link spre comentariu

Hexoda ECH81 , amplificator RF și mixer , trioda OL . Se poate verifica simplu daca oscileaza cu o sonda detectoare , un cond de 100pf și o dioda efd cuplata la avometru pe CC 1-2volti  în lipsa altor aparate de măsură.  

Link spre comentariu
Acum 9 ore, dumitrescu_claudiu a spus:

am construit sonda aceasta, am injectat in c211..am semnal in difuzor , em84 reactioneaza la semnal

Screenshot_20230904_115758_Chrome.jpg

Ăsta-i un generator audio bun pentru altceva , nu să verifici dacă funcționează un osc. construiește sonda asta și cu avometru analogic pe scala de tensiuni continui pe 10 volți să încerci  . Modifici scala să nu bată acul la capăt. Se conectează în anodul osc . sau  pe cond variabil.

Imagine.jpg

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu
Acum 20 ore, QQme a spus:

Puneti un voltmetru pe grila triodei ECH,(multimetru digital,min.1M intrare)si vedeti daca aveti 1-2V cu minus,atunci OSC functioneaza.

Am pus...am doar -0,3v

La 04.09.2023 la 14:06, antemir a spus:

Injectează in C214 și apoi rotește de variabilul de acord, pe benzile AM.

Am injectat..oricat as rotii variabilul..se aude doar frecventa injectata..altceva nimic.

Acum 17 ore, Nostalgic a spus:

Ăsta-i un generator audio bun pentru altceva , nu să verifici dacă funcționează un osc. construiește sonda asta și cu avometru analogic pe scala de tensiuni continui pe 10 volți să încerci  . Modifici scala să nu bată acul la capăt. Se conectează în anodul osc . sau  pe cond variabil.

Imagine.jpg

Azi fac si respectiva sonda

Mai am o intrabare...pe pin 1 ech am tensiune de 80v in loc de 55? Condensatorul 232 e pus de 3.3uf in loc de 3 uf , e critic ? E prea mare?

Link spre comentariu

Heptoda/hexoda din tubul ECH81 este utilizata si pentru receptia benzii UUS ( ca amplificator pentru produsul de amestec ), mai sus ati scris ca receptorul functioneaza pe UUS, in concluzie heptoda/hexoda este functionala, valoarea condensatorului C232 nu este critica, in general se utilizau condensatori cu o toleranta de 20%, asta inseamna ca valoarea maxima reala putea sa fie de 3,6 uF.

Editat de Barbu Paul
Link spre comentariu

Pune Traviata pe unde medii pe la 600 kHz si incearca daca un alt radio adu8s in apropiere prinde pe unde medii oscilatia locala a Traviatei (pe 600 kHz + Fi = 455 kHz, adica 1055 kHz).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări