Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre Radio Tivoli PAL

Postări Recomandate

AAA:

Vând radioul din imagine. Functioneaza perfect. De notat ca la toate radiourile Tivoli PAL stratul de "vopsea cauciucata" devine, cu timpul, lipicios. Aparatul meu nu este o exceptie ;-).

Pret 400 de lei, negociabil in limite rezonabile.

P6KK4P4.jpg

Stiu ca nu e voie sa fac un astfel de comentariu, dar la cat de lipicios o fi, cred ca va este greu sa va despartiti (dupa pret). 

S-ar putea sa ramaneti mult timp ca marca si scrisoarea.

Spor la vanzare! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

21 minutes ago, nelu F said:

Stiu ca nu e voie sa fac un astfel de comentariu, dar la cat de lipicios o fi, cred ca va este greu sa va despartiti (dupa pret). 

S-ar putea sa ramaneti mult timp ca marca si scrisoarea.

Spor la vanzare! 

Amuzant. Multumesc. Nou a costat 225 EUR. 

Editat de AAA
Link spre comentariu
La 21.08.2021 la 14:06, Sorin2015 a spus:

PAL Henry Kloss - Tivoli Audio

Portable Audio Laboratory. Designed and engineered by Henry Kloss (1929-2002). Developed and manufactred by Tivoli Audio LLC Cambridge, Massachusetts USA.

120 dolari, la vremea aceea. Eu l-am luat aproape "nou", adica neumblat in el, perfect functional, fara uzura, cu alimentator original = 35 lei.

Are in compartimentul interior un pachet din 6 acumulatori NiMH, 7,2V/1200mAh. Adaptorul de retea da 12V/ 500mA si alimenteaza un incarcator intern "smart": Incarcare rapida (2,5 ore cu radioul oprit), sau incarcare standard (24 ore cu radioul functionand). Ledul de pe panoul frontal indica functionarea radioului / nivelul de incarcare al  acumulatorului (lumina continua, impulsuri etc.).

Butonul de acord are un demultiplicator 1:5 metalic, cu vaselina alba, foarte prompt la manevrare.

Undele medii (AM, cum zic americanii, cu pasul lor de 10kHz), se termina cu 1700 kHz, astfel ca se pot prinde foarte comod spre miezul noptii  piratii radio greci (un indicator al calitatii radioului dar si al locatiei de receptie - la mine etaj 3, logie, structura de fier beton rezonand ca o antena loop, priza deparazitata, calculator si alte emitatoare de paraziti oprite temporar).

Acest radio a apucat inca vremurile cele bune, cand integratele specializate nu produceau CAF pe AM, adica pe post puternic nu mareau banda de captura a postului (chipurile, in scopul de a extinde banda audio), concomitent cu captura elastica a postului. Dar in acest mod, posturile adiacente mai slabe decat pragul prestabilit nu mai apreau prezente, radioul reda doar posturile locale sau sau cele mai puternice la emisie.

Piratii greci, Sankt-Peterburg/Olgino 828kHz, etc., care emit doar cu 10kW si care se afla la mare distanta de Iași ar fi imposibil de receptionat.

S-ar zice ca nu are importanta sa receptionezi ceva slab. La noi ar fi un sport (numit DX), insa la americani este alta situatie. Ei au posturi AM in fiecare oras, deci locale, cu putere de emisie de 10...20kW. Actual, marea majoritate au ramas doar posturi de stiri si comentarii, asa ca nostalgicii (sau pur si simplu cei care s-au saturat de propaganda neintrerupta a guvernului) incearca sa receptioneze posturile mai departate (asta inseamna 60...100 mile) care, ca pe vremurile bune, ofera muzica. Telefonul mobil sau laptopul nu sunt practice la piscina, la garaj, la munca in aer liber si nici acoperirea teritoriului  si costul cu internetul nu sunt asa de convenabile...

(astea le-am preluat de pe customer review, sunt autentice)

Acest radio este proiectat sa fie folosit in conditii mai grele, are carcasa etansa si acoperita cu o pelicula de cauciuc. Foarte sensibil si selectiv, stabil pe AM si FM.

Pe FM este, de fapt, un tuner stereo de calitate, urmat de un amplificator stereo de mica putere pentru casti stereo. Continuat cu un amplificator audio mono de putere, in punte, iesirea pe difuzorul intern.

AC Adaptor.jpg

Aspect.jpg

Demultiplicator 5-1.jpg

Interior (1).JPG

Interior (2).JPG

Interior (3).JPG

Nu stiu de ce ai dat atatia euro pe el, daca ai dat, dupa cum afirmi. Ceva nu este in regula cu ce propui, aici sunt persoane care stiu pe ce lume traiesc.

In 2009, cand a fost pus in vanzare in America (este un radio pur american, Cambridge, Massashusetts) a costat 120 dolari. Actual, pe ebay se vinde cu in jur de 50 dolari.

Este un radio bun de tavaleala in gradina, suna bine, clar si dens. Auditia poate fi si stereo (in casti).

Link spre comentariu

Stimabile, asta era pretul in Europa. In SUA o fi fost mai ieftin (ca marea majoritate a produselor electronice de larg consum). Daca spun ca am dat, inseamna ca am dat. Daca il cumperi, iri promit ca o sa caut si sa-ti dau si chitanta. Daca vrei sa-l iei de pe ebay cu 50€ (plus transport), te rog sa o faci. Eu cer un pic mai mult si sunt dispus sa negociez - cu persoane serioase si cu bun simt. Daca te afli doar in treaba si vrei sa ma insulti, punând la indoiala afirmatiile mele, atunci ti-as putea, probabil, raspunde cu alta insulta. Dar nu asta e menirea forumului de vânzari-cumparari. 

Link spre comentariu

Nu sunt stimabil se vede.

Eu am deja acest radio rosu, dupa cum se vede mai sus. Nu-mi mai trebuie inca unul. Sigur, eu l-am luat foarte iefitin, pentru ca asa au apreciat cei care l-au pus in vanzare fara sa consulte internetul (o fundatie care stange bani pentru defavorizati). 

Ti-am facut un serviciu, laudand acest radio, cu toate detalile, ceea ce tu, interesat sa vinzi, nu te-ai obosit sa pledezi pentru un eventual cumparator. Puteai sa spui multumesc.

Tonul asta tafnos nu-ti foloseste la vanzare si nici nu esti atent la detalii esentiale: afla ca pretul de 50 dolari este actual pe ebay germania, deci Europa, nu SUA. Special am cautat Europa.

In plus, preturile la noi, pe forum sunt mult mai mici, ca suntem saraci si electronisti damnati, nu samsari.

Si cat esti dispus sa negociezi "in limite rezonabile"?, de la 400 de lei la 80-100 lei, (ca, actual, atata face pe forum asa ceva).

Link spre comentariu
Acum 23 ore, nelu F a spus:

stratul de "vopsea cauciucata" devine, cu timpul, lipicios. Aparatul meu nu este o exceptie ;-).

Devine chiar "lipici".

Se pare ca este patent american, am pățit la fel cu un radio Eton și un GPS Garmin...Evident ambele luate din US, noi.

Garmin-ul a rezistat ceva mai mult, vreo 12 ani, Eton-ul după 4 sau 5 ani era capcana de muște. 

Editat de octav_ro2002
Link spre comentariu

Eu am avut un Dell Inspiron care pe capac a facut lipici si era enervant de numai. Solutia a fost jupirea cleiului, cu greu a cedat, cat mecanic, cat dizolvat si vopsirea la nuanta cu vopsea auto si lac. Arata bine si acum, desi jucaria a devenit depasita moral si tehnic de mult. Un dual core ce sa mai faca acum...dar cleiul il tin minte.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări