roadrunner Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 (editat) Mai jos pun un link cu un proiect care l-am inceput cu ceva timp in urma - unde m-am apucat de experimente radio cu circuite digitale (sunt si Radio Sc-Amator) in video prezint schema si cablajul (asa in mare). In al doilea video sunt imagini cu placile care am reusit dupa lupte seculare (adica lipsa de timp) sa le asamblez. Sper sa fie voie sa pui linkuri la youtube ca nu m-am deranjat sa citesc regulamentul - daca nu e voie atnuci pot fi sterse S-auzim numai de bine! spor la mesterit PS - acum am vazut ca rubrica asta e pentru mici proiecte 1-2 tranzistori (placa asa are 1 tranzistor care aprinde un led) Editat Septembrie 1, 2023 de roadrunner Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Nu costa decat vreo 1000 lei asa in mare cipurile alea, fara asamblare. Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Si inca unul (video) cu testul de ADC (cu ceva probleme la pachet) S-auzim numai de bine! Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2023 (editat) @modoran esti pe aproape cu pretul (conectorul e 18 Euro, PCB-urile au fost 200 Eur ...) dar ce conteza can ai o tzacaneala. @antemir de acord ca cel mai scum a fost timpul sa proiectez schema pcb-ul, sa asamblez pcb-ul si sa scriu/testez codul VHDL (nu e chiar software) RR Editat Septembrie 3, 2023 de roadrunner Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) @antemirm-ai facut sa zambesc... Vivado e versiunea free (Vivado ML Sandard Edition - e limitat la tipurile de FPGA dar in are pe al meu de pe Zedboard) Orcad-ul profesional s-a platit de mult ca lucrez la aletele cu el.(nu l-am cumparat special pentru asta) Sper ca nu adunam aici si masinile de pick and place, paste printerul, cuptorul, compresorul ....si cladirea. M-a bucur ca am un spectator (cel putin, din Ro) nu sunt obisnuit sa comenteze nimeni la posturile mele cu proiecte FPGA de obicei se asterne iarna pe tot ce postez. Bafta si spor la mesterit! RR Editat Septembrie 4, 2023 de roadrunner Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Acum 26 minute, roadrunner a spus: nu sunt obisnuit sa comenteze nimeni la posturile mele cu proiecte FPGA de obicei se asterne iarna pe tot ce postez. De ce oaaare? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Acum 54 minute, Marele Savant a spus: De ce oaaare? Lasa d-le oamenii in pace sa-si vada de pasiunile lor. Dupa ce ai reusit sa-l scoti pe VAX de pe forum ai trecut la un client nou? Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 acu' pe bune de ce oare? RR Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Cum de ce ? Sa lucrezi cu fpga nu e la îndemâna oricărui hobbyst. Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) pai eu cum am reusit? chiar crezi ca-s asa destept? ce-ti lipseste? Cand am inceput eu cu FPGA acum 25 de ani nu se gaseau FPGA-uri nu se gaseau placile de dezvoltare (sau costau enorm) si softul era pe bani. (nu free ca acum) Azi o placa de dez e 99-200$ (sa mai zic ca nu se pomenea nicaieri pe net de VHDL/ Verilog - acum ai exemple, youtube, cursuri gratuite, carti gratuite) RR Editat Septembrie 4, 2023 de roadrunner Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) Acum 2 ore, dumitrumy a spus: Lasa d-le oamenii in pace sa-si vada de pasiunile lor. Dupa ce ai reusit sa-l scoti pe VAX de pe forum ai trecut la un client nou? Maestre, cu tot regretul, dar ati inteles total gresit textul scris de mine. Sint doar curios de ce lucrul cu tehnologia respectiva nu este imbratisat de cei tineri. Pentru mine e prea tirziu, dar cei tineri de ce nu sint interesati? Nu cred ca nu avem sute de profesionisti in domeniu, dar probabil lucreaza la proiecte comerciale, deci nu pot da info pe aici! Acum 8 minute, antemir a spus: Dar aplicății pentru hobbysti care să impună utilizare unui FPGA nu prea sunt. Adica exact ce spuneam! Profesionistii nu prea pot posta realizarile lor aici, iar pentru amatori e cam mult! P.S. pe Vax nu puteam sa-l scot de nicaieri, nu a fost angajatul meu! Sincer, am dubii mari ca mai este pe aceasta lume! mai ales daca ne amintim ca dumnealui avea pareri foarte proaste despre medici si era convins ca se pricepe mai bine la medicina! Editat Septembrie 4, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) Citat Dar aplicății pentru hobbysti care să impună utilizare unui FPGA nu prea sunt. ei nu sunt... primul lucru care l-am proiectat cu fpga (in afara de leduri si countere) a fost interfata video la 8052 (ma rog asta se purta la vremea respectiva) - aveam un FPGA minuscul cu 64 de FF/LUT-uri si evident a trebuit sa pun memorie video un RAM extern (parca am folosit un static ram care era de memorie cache de pe o placa de PC I286) si a mers struna pe monitor vga color. (m-am inspirat din partea de video de la Comodore 64 - afisare text fara grafica facita ca pe vremuri cu generator de caractere si memorie video text) In timp ce scriam m-am amintit de fapt ca proiectul de mai sus a fost al doilea, primul a fost sa deserializez ce venea de la la o tastatura de PC (d-aia veche cu conector circular) Revenind la subiect - cred ca daca-ti pui mintea cu ceva si esti suficient de hotarat reusesti. RR PS - inca am placa cu care am facut toate astea e acici la firma intr-o vitrina. (hai ca deja suna povestea ca aia cu Chuck Noris care s-a nascut intr-o cabana facuta de el) Editat Septembrie 4, 2023 de roadrunner Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) ah misto ! acu ca ai mentionat SDR, placa de mai sus cu ADC - DAC e pentru un transciever digital. Nu stiu daca te-ai uitat pe canalul meu de Youtube ca o lista de video-uri care se cheama "FPGA Radio" unde fac experimente si le documentez. Si ca si mentionat cum generezi semnalele de sync pentru monitor am un video interesant (tot pe Youtube) care face exact asta dar codul l-am generat cu AI (de lene). RR Editat Septembrie 4, 2023 de roadrunner Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2023 (editat) mufa aia de imprimanta era pentru un cablu centronics (de LPT) care se conecta la LPT la PC ca sa programezi FPGA-ul. mufa circulara e in coltul stanga jos (locul ca nu e lipita pe placa aia) Placa e incompleta pentru ca a fost ultima (din 10) la care mi s-au terminat piesele - are o poveste placa aia (poveste ei e pusa pe linked in) Can am zis ca am generat cu AI - adica am lasat AI sa scrie codul VHDL (de lene maxima) - mai jos si playlistul cu radiourile si diverse experimente RR Editat Septembrie 4, 2023 de roadrunner Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum