Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Tivoli PAL

AAA

Postări Recomandate

MGcOqiB.jpg

P6KK4P4.jpg

9XblKRI.jpg

eFOgzBm.jpg

l9Jhtve.jpg

Vând radioul din imagine. Functioneaza perfect. De notat ca la toate radiourile Tivoli PAL stratul de "vopsea cauciucata" devine, cu timpul, lipicios. Aparatul meu nu este o exceptie ;-).

Pret 400 de lei, negociabil in limite rezonabile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AAA

13

• Cozonac

1

Mai jos un interesant comentariu al unui alt utilizator despre acest tip de radio. Cu poze ale exemplarului rosu pe care il detine.
------------------------
On 8/21/2021 at 1:06 PM, Sorin2015 said:

PAL Henry Kloss - Tivoli Audio

Portable Audio Laboratory. Designed and engineered by Henry Kloss (1929-2002). Developed and manufactured by Tivoli Audio LLC Cambridge, Massachusetts USA.

Are in compartimentul interior un pachet din 6 acumulatori NiMH, 7,2V/1200mAh. Adaptorul de retea da 12V/ 500mA si alimenteaza un incarcator intern "smart": Incarcare rapida (2,5 ore cu radioul oprit), sau incarcare standard (24 ore cu radioul functionand). Ledul de pe panoul frontal indica functionarea radioului / nivelul de incarcare al  acumulatorului (lumina continua, impulsuri etc.).

Butonul de acord are un demultiplicator 1:5 metalic, cu vaselina alba, foarte prompt la manevrare.

Undele medii (AM, cum zic americanii, cu pasul lor de 10kHz), se termina cu 1700 kHz, astfel ca se pot prinde foarte comod spre miezul noptii  piratii radio greci (un indicator al calitatii radioului dar si al locatiei de receptie - la mine etaj 3, logie, structura de fier beton rezonand ca o antena loop, priza deparazitata, calculator si alte emitatoare de paraziti oprite temporar).

Acest radio a apucat inca vremurile cele bune, cand integratele specializate nu produceau CAF pe AM, adica pe post puternic nu mareau banda de captura a postului (chipurile, in scopul de a extinde banda audio), concomitent cu captura elastica a postului. Dar in acest mod, posturile adiacente mai slabe decat pragul prestabilit nu mai apreau prezente, radioul reda doar posturile locale sau sau cele mai puternice la emisie.

Piratii greci, Sankt-Peterburg/Olgino 828kHz, etc., care emit doar cu 10kW si care se afla la mare distanta de Iași ar fi imposibil de receptionat.

S-ar zice ca nu are importanta sa receptionezi ceva slab. La noi ar fi un sport (numit DX), insa la americani este alta situatie. Ei au posturi AM in fiecare oras, deci locale, cu putere de emisie de 10...20kW. Actual, marea majoritate au ramas doar posturi de stiri si comentarii, asa ca nostalgicii (sau pur si simplu cei care s-au saturat de propaganda neintrerupta a guvernului) incearca sa receptioneze posturile mai departate (asta inseamna 60...100 mile) care, ca pe vremurile bune, ofera muzica. Telefonul mobil sau laptopul nu sunt practice la piscina, la garaj, la munca in aer liber si nici acoperirea teritoriului  si costul cu internetul nu sunt asa de convenabile...

(astea le-am preluat de pe customer review, sunt autentice)

Acest radio este proiectat sa fie folosit in conditii mai grele, are carcasa etansa si acoperita cu o pelicula de cauciuc. Foarte sensibil si selectiv, stabil pe AM si FM.

Pe FM este, de fapt, un tuner stereo de calitate, urmat de un amplificator stereo de mica putere pentru casti stereo. Continuat cu un amplificator audio mono de putere, in punte, iesirea pe difuzorul intern.

AC Adaptor.jpg

Aspect.jpg

Demultiplicator 5-1.jpg

Interior (1).JPG

Interior (2).JPG

Interior (3).JPG

Link spre comentariu

Am un radio Tivoli One, din lemn cu butoane maronii, e o piesa de arta. L-am cumparat in stare impecabila de aici de pe forum cu 100 lei, in conditiile in care se gaseste intre 150 - 300 dolari pe net. Poate de aia si unii colegi sunt mai reticenti cand vad pretul, eu unul am avut noroc sa-l prind la suma aia, dar daca era mai scump nu-l luam, dar nici nu aflam dupa aia cat de fain e. Depinde ce ochi evalueaza. Bafta la vanzare!

Editat de Cozonac
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări