cdinu332 Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Pai zi așa, bre. Link spre comentariu
AAA Postat Septembrie 1, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2023 "Lițat" sa fie atunci, nu "filamentar" cum gresit m-am exprimat. Imi cer scuze. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Acum 6 minute, AAA a spus: "Lițat" sa fie atunci, nu "filamentar" cum gresit m-am exprimat. Imi cer scuze. Tot un drac.... Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Acum 6 ore, AAA a spus: Ceea ce ma intereseaza este daca dpdv tehnic, electronic, fizic un cablu bun "solid core" de sectiune mai mica (1,5 mm2) ar putea corespunde mai bine decât un cablu bun "filamentar" de sectiune mai mare (2,5 mm2). Raspusul este nu. Chestia cu solid core este un moft, o fitza. Sunt pline "casele mari" de asa ceva. Adica de fitze audiofile. Macar ca sa fie unii diferiti de altii. Si ca sa nu crezi ca am ceva cu ele, sa stii ca am ascultat multe modele de B&W. Doar modelele mari si foarte scumpe isi merita renumele - suna cu adevarat bine. Cele mai mici (adica de "doar" cateva mii de euro) sunt extrem de supraevaluate. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Raspunsul corect la intrebarea din antetul topicului se afla in fizica de clasa a 10 a , anume ... Sarcina electrica circula in lungul conductoarelor electrice si se distribuie numai pe suprafata exterioara a conductorului ...in acest sens , daca se purcede la o comparatie intre aceste 2 tipuri de conductoare , atunci se calculeaza cit este suprafatza laterala a unui singur cilindru masiv --- cum este conductorul masiv , monofilar --- vizavi de vizavarza de N suprafete tot laterale ale fiecarui firicel care compune conductorul multifilar , insumate desigur ... cu cit suprafata astfel obtinuta este mai mare , cu atit sarcina electrica virgula care poate fi transbordata prin acele fire este mai mare ... nu am stat sa calculez , pentru ca nu stiu cit este acel N , insa presimt ca folosirea multifilarului este mai eficienta in acest caz concret de audiofilie ... oricum ar fi , orice nume oarecare aplicat pe astfel de cabluri nu inseamna absout nimik dpv audio , ci reprezinta doar o gaura la sectorul buzunare ... si un mare snobism , desigur ... Link spre comentariu
AAA Postat Septembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2023 7 hours ago, misuraelectronic said: Raspunsul corect la intrebarea din antetul topicului se afla in fizica de clasa a 10 a , anume ... Sarcina electrica circula in lungul conductoarelor electrice si se distribuie numai pe suprafata exterioara a conductorului ...in acest sens , daca se purcede la o comparatie intre aceste 2 tipuri de conductoare , atunci se calculeaza cit este suprafatza laterala a unui singur cilindru masiv --- cum este conductorul masiv , monofilar --- vizavi de vizavarza de N suprafete tot laterale ale fiecarui firicel care compune conductorul multifilar , insumate desigur ... cu cit suprafata astfel obtinuta este mai mare , cu atit sarcina electrica virgula care poate fi transbordata prin acele fire este mai mare ... nu am stat sa calculez , pentru ca nu stiu cit este acel N , insa presimt ca folosirea multifilarului este mai eficienta in acest caz concret de audiofilie ... oricum ar fi , orice nume oarecare aplicat pe astfel de cabluri nu inseamna absout nimik dpv audio , ci reprezinta doar o gaura la sectorul buzunare ... si un mare snobism , desigur ... Asa e. Intelesesem, insa, in aceeasi clasa a X-a, ca efectul asta « de suprafata » afecteaza doar frecventele inalte, si mult mai putin frecventele medii si joase. Deci diferenta de sunet intre orice cablu « solid core » si unul « litzat » ar trebui sa fie enorma, mai cu seama in domeniul frecventelor inalte. Cablul solid core pe care-l am are trei fire de 0,5 mm2 per canal, deci o « circumferinta totala » (pe care sa umble electronii :-)) de doar 2,5 mm x 3 = 7,5 mm (sper ca nu am gresit calculul). Evident ca « circumferinta totala » a cablului litzat e mult mai mare. Or… iata ca nu e deloc asa. Le-am incercat ieri, alternativ, si am constatat ca suna super si unul si altul. Urechiometric nu sesizez nicio diferenta. Teoretic, potrivit manualului de clasa a X-a, ar trebui sa aud semnificativ mai multe inalte cu cablul litzat, nu? Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 (editat) Efectul pelicular la frecfentele astea este aproape inexistent. Editat Septembrie 2, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Litele alea ar trebui sa fie izolate între ele că să aibă vreun efect, altfel nu e nimic deosebit . Dar la 15 khz sau mai puțin cât duce urechea în funcție de vârstă e apa de ploaie. Link spre comentariu
Atlas nou Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 La 31.08.2023 la 20:53, sonic11 a spus: Se va simții o diverenta numai la putere mare dacă cablul nu mai poate da curentul tras de boxa, la putere mica nu este nici o diferenta. La toate astea contribuie și lungimea cablului. Buna Exact,dar e nevoie si de o ureche educata,nu oricine sesizeaza diferenta. Spor Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum