AAA Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Am capatat niste cabluri pentru boxe marca Bowers & Wilkins CDC 6 (cablurile sunt B&W, nu boxele). Banuiesc ca or fi super bune, fiindca nu cred ca or produce B&W ceva de proasta calitate. Insa au o sectiune de numai 1,5 mm2. Adica pentru fiecare canal câte 3 solid core wires de 0,5 mm2 sectiune fiecare. Cablurile pe care le folosesc acum sunt Oehlbach de 2,5 mm2 sectiune. Amplificatorul e un Marantz 2285 (85W per canal) si boxele sunt Dynaco A35. Intrebarea mea este urmatoarea: o fi meritând sa inlocuiesc cablurile Oehlbach (litza, sectiune mai mare) cu cele B&W (solid core, sectiune mai mica)? Stiu ca cel mai bun judecator sunt urechile, insa as fi incântat sa aud ceva pareri "tehnice". Multumesc! Link spre comentariu
George Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Intr-adevar cel mai bun judecator sunt urechile. Daca tot ai cablurile fa o comparatie urechiometrica. Link spre comentariu
kobold Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Poți să întrebi pe grupul "audiofili Romania" de pe FB. Sunt multe discuții despre cabluri audio. Link spre comentariu
AAA Postat August 31, 2023 Autor Partajează Postat August 31, 2023 Multumesc, dar nu prea utilizez FB :-). Link spre comentariu
Craciun Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Salut, Nu o sa simti nici o diferenta intre cele 2 cabluri. BR/Daniel Link spre comentariu
eos Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Ce dracu de diferenta de sunet sa auzi intre niste sarme? Ar fi chiar culmea asta Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 (editat) Ia doua veioze, taie-le cablul si compara cu ce ai acuma. Insa roaga pe cineva sa faca operatia asta cat timp tu nu esti in camera (se numeste blind test). Sa ne dai si noua raspunsul. edit; daca ai deschis topicul ca sa vinzi cablurile nu cred ca ai multe sanse aici. Era un forum pe vremuri cu discutii despre droade. Editat August 31, 2023 de fluffy37 Link spre comentariu
sonic11 Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Se va simții o diverenta numai la putere mare dacă cablul nu mai poate da curentul tras de boxa, la putere mica nu este nici o diferenta. La toate astea contribuie și lungimea cablului. Link spre comentariu
Shambala Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Nu este cazul de putere mare la acele boxe. Nici macar de varfuri de putere mare. Asa ca si eu cred ca nu se va simti ceva. Dar ca sa fie inima impacata puteti sa le puneti in paralel cu cele actuale Link spre comentariu
sonic11 Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 Acum 1 oră, Shambala a spus: Nu este cazul de putere mare la acele boxe. Nici macar de varfuri de putere mare. Asa ca si eu cred ca nu se va simti ceva. Dar ca sa fie inima impacata puteti sa le puneti in paralel cu cele actuale Nu am fost atent la ce boxe foloseste, dynaco A 35 sunt destul de firave, deci nu e cazu de asa ceva. Link spre comentariu
AAA Postat Septembrie 1, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Ultimul lucru pe cre mi-l doream era sa initiez o discutie despre felul in care cablurile (sârmele) (pot) schimba (sau nu) sunetul, blind testing, double blind testing etc. Ceea ce ma intereseaza este daca dpdv tehnic, electronic, fizic un cablu bun "solid core" de sectiune mai mica (1,5 mm2) ar putea corespunde mai bine decât un cablu bun "filamentar" de sectiune mai mare (2,5 mm2). Inteleg ca la puteri mici spre moderate ar fi OK, si ca o eventuala diferenta (in favoarea celui de sectiune mai mare) ar putea deveni semnificativa la puteri mai mari :-) Ma gândesc atunci sa pastrez cablul filamentar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Acum 5 minute, AAA a spus: Ceea ce ma intereseaza este daca dpdv tehnic, electronic, fizic un cablu bun "solid core" de sectiune mai mica (1,5 mm2) ar putea corespunde mai bine decât un cablu bun "filamentar" de sectiune mai mare (2,5 mm2). Daca asta-ti era dorinta, nu vad rostul modelelor de cabluri, amplifuri si boxe prezentate. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Ce este un cablu filamentar? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 multifilar Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Lițat bre, lițat! Asa ii zicem noi pe aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum