Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri pentru boxe

AAA

Postări Recomandate

Am capatat niste cabluri pentru boxe marca Bowers & Wilkins CDC 6 (cablurile sunt B&W, nu boxele).

Banuiesc ca or fi super bune, fiindca nu cred ca or produce B&W ceva de proasta calitate. Insa au o sectiune de numai 1,5 mm2. Adica pentru fiecare canal câte 3 solid core wires de 0,5 mm2 sectiune fiecare.

Cablurile pe care le folosesc acum sunt Oehlbach de 2,5 mm2 sectiune.

Amplificatorul e un Marantz 2285 (85W per canal) si boxele sunt Dynaco A35.

Intrebarea mea este urmatoarea: o fi meritând sa inlocuiesc cablurile Oehlbach (litza, sectiune mai mare) cu cele B&W (solid core, sectiune mai mica)?

Stiu ca cel mai bun judecator sunt urechile, insa as fi incântat sa aud ceva pareri "tehnice". Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AAA

5

• sonic11

4

• Shambala

2

• cdinu332

2

Top autori în acest subiect

Ia doua veioze, taie-le cablul si compara cu ce ai acuma. Insa roaga pe cineva sa faca operatia asta cat timp tu nu esti in camera (se numeste blind test). Sa ne dai si noua raspunsul.

edit; daca ai deschis topicul ca sa vinzi cablurile nu cred ca ai multe sanse aici. Era un forum pe vremuri cu discutii despre droade.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Se va simții o diverenta numai la putere mare dacă cablul nu mai poate da curentul tras de boxa, la putere mica nu este nici o diferenta.

La toate astea contribuie și lungimea cablului.

Link spre comentariu

Nu este cazul de putere mare la acele boxe.  Nici macar de varfuri de putere mare.  Asa ca si eu cred ca nu se va simti ceva.  Dar ca sa fie inima impacata puteti sa le puneti in paralel cu cele actuale  :)

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Shambala a spus:

Nu este cazul de putere mare la acele boxe.  Nici macar de varfuri de putere mare.  Asa ca si eu cred ca nu se va simti ceva.  Dar ca sa fie inima impacata puteti sa le puneti in paralel cu cele actuale  :)

Nu am fost atent la ce boxe foloseste, dynaco A 35 sunt destul de firave, deci nu e cazu de asa ceva.

Link spre comentariu

Ultimul lucru pe cre mi-l doream era sa initiez o discutie despre felul in care cablurile (sârmele) (pot) schimba (sau nu) sunetul, blind testing, double blind testing etc.

Ceea ce ma intereseaza este daca dpdv tehnic, electronic, fizic un cablu bun "solid core" de sectiune mai mica (1,5 mm2) ar putea corespunde mai bine decât un cablu bun "filamentar" de sectiune mai mare (2,5 mm2).

Inteleg ca la puteri mici spre moderate ar fi OK, si ca o eventuala diferenta (in favoarea celui de sectiune mai mare) ar putea deveni semnificativa la puteri mai mari :-)

Ma gândesc atunci sa pastrez cablul filamentar.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, AAA a spus:

Ceea ce ma intereseaza este daca dpdv tehnic, electronic, fizic un cablu bun "solid core" de sectiune mai mica (1,5 mm2) ar putea corespunde mai bine decât un cablu bun "filamentar" de sectiune mai mare (2,5 mm2).

Daca asta-ti era dorinta, nu vad rostul modelelor de cabluri, amplifuri si boxe prezentate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări