misuraelectronic Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 pune si tu o poza cu aceste tranzistoare si ne lamurim imediat din ce tomberon chinezesc provin ... Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Septembrie 1, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2023 (editat) Cam așa arată 20230901_210030.heic Editat Septembrie 1, 2023 de Nicu Daniel Toader Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 1, 2023 Partajează Postat Septembrie 1, 2023 Acum 5 ore, Nicu Daniel Toader a spus: Cam așa arată cam cum , mai exact ? eu vad doar o agrafa pe ecran si un mesaj cum ca poza este indisponibila ... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 După ce postezi fotografia pe un site de găzduire oarecare, dă click dreapta direct pe imaginea de acolo și selectează ,,copy image,, apoi revii pe forum și în postare dai ,,paste,,. Astfel link-ul va fi deschis automat și poza se va vedea direct. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Poza e disponibilă. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Parcă-s dați cu var, făcături ordinare.Eu nu aș folosi așa ceva, mai bine pui niște echivalenți cinstiți cu caracteristici sigure, făcuți de o firmă recunoscută decât astfel de ,,no-name,, vopsiți cu serii care nu se mai fac... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 deci , probe nedistructive ar fi cam urmatoarele ... 1-- cea mai simpla proba este proba cintarului de bijuterie ... in cea mai mare majoritate a cazurilor , falsurile chinezesti sint mai usoare decit originalele ... 2-- proba nr 2 este marcajul ... la o firma serioasa , marcajele la pnp si npn trebuie sa fie identice ca si font folosit , lungime totala a scrisului , inaltime a scrisului , logo-uri , inclinare a logo-ului , distanta intre 2 litere/cifre succesive pe orizontala sau pe verticala , distantele pina la marginea capsulei pe x si pe y , pozitionarea semnelor particulare proprii fiecarui fabricant , etc ,etc ... se vede din avion ca marcajele celor 2 tranzistoare din poza nu seamana delok intre ele ... 3-- proba nr 3 este functionalitatea ... se masoara cu un multimetru digital toate cele 6 combinatii posibile de pini ... in mod special , rezistenta colector emitor in ambele sensuri , timp de minim 10 secunde fiecare masuratoare ... teoretic ar trebui sa fie infinit Rce ...practic nu se intimpla asa ceva niciodata , insa tot ar trebui sa fie mai mare sau egal cu 40 megohmi ... 4-- mai exista si alte probe nedistructive ... proba magnetului , masurarea de beta sau chiar caracterograf--- acolo unde este posibil asa ceva --- , dar deja mergem prea departe cu fineturile ... in concluzie ... personal , in lipsa altor masuratori , eu unul nu ma pot lega decit de punctul 2-- , anume marcajul ... dupa umila mea parere , eu cred ca virgula cel putin 1 din tranzistoarele din poza este o pocnitoare chinezeasca de 2 bani ... 1265 pare ok...insa 3182 ...nu prea pare ok delok , sincer sa fiu ... Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Septembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Acum 7 ore, Stefan a spus: Poza e disponibilă. Multumesc mult de ajutor.Nu am prea postat de mult poze.Mai demult se puteau pune direct./ Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Septembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2023 (editat) https://postimg.cc/gallery/XYM0ggf/431190fa Sper sa mearga Editat Septembrie 2, 2023 de Nicu Daniel Toader Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Septembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Parca nici unul nu seamana cu altul.Ba au scrisul diferit, ba au cerculetul din mijloc acoperit Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Crezi că dacă pui o pereche cu echivalenți de calitate, se va auzi altfel decât cu originalii ? Nu mai căuta după potcoave de cai morți, ia o pereche de tranzistori complementari echivalenți și gata. Cei din pozele de mai sus sunt făcături ordinare.Ar fi bine să-i măsori atent înainte de a-i monta, să nu ai surpriza să fie doar niște simple capsule cu pini. Am pățit asta cumpărând de la un magazin un integrat contrafăcut. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 cat oferiti pe trz din imagine ? Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 2, 2023 Partajează Postat Septembrie 2, 2023 Doar cei prezentati de DOG sint originali, restul tot ce s-a postat aici prin poze sint FACATURI ORDINARE! Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Septembrie 10, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2023 (editat) La 02.09.2023 la 23:40, Dj_Dog a spus: cat oferiti pe trz din imagine ? Spuneti dvs un pret.E marfa dvs.Lasati un nr de telefon Editat Septembrie 10, 2023 de Nicu Daniel Toader Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Septembrie 10, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2023 La 03.09.2023 la 2:13, DjLeco2021 a spus: Doar cei prezentati de DOG sint originali, restul tot ce s-a postat aici prin poze sint FACATURI ORDINARE! Mersi.Se vede clar difrenta.Mi-am dat seama ca sunt originali dupa cei pe care ii am. Link spre comentariu
Postări Recomandate