ROBEERT Postat August 29, 2023 Partajează Postat August 29, 2023 Buna ziua tuturor. Acest TV este echipat cu urmatoarele: -sursa 17IPS19-5P -mainboard 17MB95S-1 -display Ves315WNDB-01 -LVDS HV320WXC-200-_X-PCB-X0.0 Clientul a acuzat ca imaginea a inceput sa se vada stearsa si parca spunea si de ceva dungulite pe ecran. Acum in momentul de fata nu am imagine deloc pe ecran. Bine-nteles ca backlightul este ok. Am masurat tensiunile pe sursa, si pe mainboard si sunt OK. Pe LVDS am si acolo tensiuni. Am si tensiunea VGH de circa +26,5 volti, dar tensiunea VGL ( negativa de circa -7 volti ) nici ca o gasesc pe placuta LVDS. Acum, dupa cele spuse, eu unul as crede ca displayul este cu probleme. Specific: la niste displayuri Ves315WNDS-01, se defecta un tranzistor ( numerotat Q3 ) si totodata intra si un condensator in scurt, dar din pacate, acest TV nu este echipat cu acest tip de display. Orice idee din partea colegilor referitor la acest defect, este binevenita. Multumesc. Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 29, 2023 Autor Partajează Postat August 29, 2023 (editat) Bună seara. Am găsit și tensiunea VGL de -8 volți și este și ea ok. Este notată pe cablaj Vof. Mai am și tensiunea Von care este și ea de +24 volți și după cum am spus mai sus, am și tensiunea VGH de circa 26,5 volți. Deci, s-ar părea că pe LVDS este totul ok. Editat August 29, 2023 de ROBEERT Link spre comentariu
iuliantv Postat August 30, 2023 Partajează Postat August 30, 2023 (editat) are drivere laterale,trebuie vazut daca ajung si acolo vgl vgh .... Vof nu e Vgl https://www.youtube.com/watch?v=cCBN-UTuEcU Editat August 30, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 30, 2023 Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 6 minute, iuliantv a spus: are drivere laterale,trebuie vazut daca ajung si acolo vgl vgh .... Vof nu e Vgl https://www.youtube.com/watch?v=cCBN-UTuEcU Apăi să îl ia naiba cu notațiile care sunt pe cablaj. Vof tot tensiune negativă este și am trăit cu impresia că este VGL. M-am mai uitat și pe alte tutoriale și astea trei tensiuni erau de bază ( VGL, Von și Vof ). Nu s-a pomenit în nici un tutorial de VGL. Nu este primul TV care îmi dă de furcă cu găsirea punctelor de măsură VGL și VGH să îi ia naiba. Am să mă uit la ce mi-ați trimis. Mulțani pentru pont. Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 30, 2023 Autor Partajează Postat August 30, 2023 (editat) Acum 3 ore, iuliantv a spus: are drivere laterale,trebuie vazut daca ajung si acolo vgl vgh .... Vof nu e Vgl https://www.youtube.com/watch?v=cCBN-UTuEcU Am facut o poza la driverul lateral inferior ( cel din partea de jos a ecranului ). Vad ca difera punctele la acesta fata de cele din videoclip. Ma puteti indruma de unde pana unde trebuie sa fac strapul respectiv? Nu am mai facut niciodata aceste operatiuni la ecrane. Multumesc anticipat. Editat August 30, 2023 de ROBEERT Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 30, 2023 Partajează Postat August 30, 2023 Vezi daca seamana Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 30, 2023 Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 9 minute, Florinel TV a spus: Vezi daca seamana Da. Asa arata. Link spre comentariu
vizicon Postat August 30, 2023 Partajează Postat August 30, 2023 E driver 8656-F CY0B in Servtv nr 36 pag 89 Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 30, 2023 Autor Partajează Postat August 30, 2023 (editat) Am depistat hiba ( cel putin asa cred ). Conform pozei de mai jos, am lipsa tensiune VGH pe cof-ul respectiv. In rest, totul este ok. Cred ca trebuie sa leg punctul respectiv cu o sarmulita VGH ( 24 volti ). Sper sa nu spun vreo prostie. Editat August 30, 2023 de ROBEERT Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 30, 2023 Autor Partajează Postat August 30, 2023 Revin cu rezolvarea ( pe jumatate ). Am tras strap la punctul VGH si acum am imagine, dar a ramas cu " sachele " si anume, mi-au ramas vreo 6 dungulite orizontale negre, trei sus si trei jos in dreptul driverelor laterale. Cand apas pe driverele laterale, dispar dungulitele. Oare ce mai este de facut? Link spre comentariu
zvasile Postat August 30, 2023 Partajează Postat August 30, 2023 pune ceva intre rama si driver sa stea apasat, eu foloseam chestii din alea de la plasme,(nu-mi vine acum cum se cheama) de sub modulele Y-SUS Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 30, 2023 Autor Partajează Postat August 30, 2023 Acum 18 minute, zvasile a spus: pune ceva intre rama si driver sa stea apasat, eu foloseam chestii din alea de la plasme,(nu-mi vine acum cum se cheama) de sub modulele Y-SUS Da, cred ca de termalpaduri de racire spuneti. Link spre comentariu
iuliantv Postat August 30, 2023 Partajează Postat August 30, 2023 (editat) acolo trebuia umblat cu grija,de acolo si dungulitele.cand se fac lipiturile trebuie intors displayul si pus ceva pe partea opusa lipiturii,eu folosesc o bucata de aluminiu,asta ca sa nu strapung ,,cablajul,, driverului sau sa.l afectez,zgarai putin cu un varf de cater,pun flux rma-218 dupa care pisc cate putin cu varful letconului subtire si fludor,trag lita subtire,si in cele mai multe cazuri e cu succes Editat August 30, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
ROBEERT Postat August 30, 2023 Autor Partajează Postat August 30, 2023 (editat) Acum 3 ore, iuliantv a spus: acolo trebuia umblat cu grija,de acolo si dungulitele.cand se fac lipiturile trebuie intors displayul si pus ceva pe partea opusa lipiturii,eu folosesc o bucata de aluminiu,asta ca sa nu strapung ,,cablajul,, driverului sau sa.l afectez,zgarai putin cu un varf de cater,pun flux rma-218 dupa care pisc cate putin cu varful letconului subtire si fludor,trag lita subtire,si in cele mai multe cazuri e cu succes Am vorbit cu clientul si spune ca dungulitele erau si inainte de a muri ecranul. Da, este bine cum spuneti. Eu nu am intors ecranul. Am Indoit putin driverul si l-am prins in scotch cat am facut operatiunea si din fericire, nu s-a stricat la mine. Este oricum bine de stiut pe viitor daca o sa mai fac asa ceva. Editat August 30, 2023 de ROBEERT Link spre comentariu
Costica Tv Postat August 31, 2023 Partajează Postat August 31, 2023 (editat) La 30.08.2023 la 21:55, ROBEERT a spus: Am vorbit cu clientul si spune ca dungulitele erau si inainte de a muri ecranul. Clientul a fost sincer, mai rar....una peste alta a facut plata ? Editat August 31, 2023 de Costica Tv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum