millw0rm Postat August 26, 2023 Autor Partajează Postat August 26, 2023 (editat) 14 minutes ago, cdinu332 said: Un mare fâs cu Brics. O să le treacă în scurt timp. Să pună rușii mâna pe toate țările cu resurse, or să aibă un viitor luminos. Tot înainte! Argumente ceva ? Atlele decat " asa zic eu/asa a zis nush'ce expert " Eu cred ca cine detine resursele naturale, energia, industria si agricultura, automat detine si puterea. SUA a fost intradevar o putere economica industriala (reala deci) dar pana cel mult in anii '90. Dupa care a jonglat exclusiv in manevre militare de intimidare si mai ales cu tiparnita de dolari si manipulantii pe pe Wall Street. Tocmai asta e motivul pentru care BRICS a renuntat in mare parte la tranzactiile in dolari si va renunta definitiv in timp. Editat August 26, 2023 de millw0rm Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Câtă stabilitate politică vezi tu la unii parteneri Brics? Link spre comentariu
ratza Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Acum 23 minute, millw0rm a spus: SUA a fost intradevar o putere economica industriala (reala deci) dar pana cel mult in anii '90. Dupa care a jonglat exclusiv in manevre militare de intimidare si mai ales cu tiparnita de dolari si manipulantii pe pe Wall Street. Exact așa e. Noua putere economică e China. Link spre comentariu
millw0rm Postat August 26, 2023 Autor Partajează Postat August 26, 2023 34 minutes ago, cdinu332 said: Câtă stabilitate politică vezi tu la unii parteneri Brics? Din observatiile mele, politica a fost inlocuita complet in anii 90 cu interesele economice/financiare in general private. China e un stat comunist declarat, dar asta numai in politica interna. In relatiile externe, China e un capitalist feroce. Ceva asemanator si in celelalte tari. Atat timp cat se vor intelege la pret BRICS va merge uns (iar situatia geopolitica ii cam obliga sa se inteleaga) Link spre comentariu
Elservius Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 D-nule @millw0rm, vă rog să mă credeți (numai dacă doriți) că nu există la ora actuală vreun stat cu adevărat comunist în lume, nici măcar Coreea de Nord așa cum le place unora să creadă, cu atât mai puțin Republica Populară Chineză. Acum se încearcă, într-adevăr, construcția și implementarea comunismului în lume, dar nu de către un stat anume ci de către cei care controlează lumea noastră. În privința BRICS-ului, Brazilia este posibil să fie un cal troian acolo. Link spre comentariu
millw0rm Postat August 26, 2023 Autor Partajează Postat August 26, 2023 (editat) 2 hours ago, Elservius said: D-nule @millw0rm, vă rog să mă credeți (numai dacă doriți) că nu există la ora actuală vreun stat cu adevărat comunist în lume, nici măcar Coreea de Nord așa cum le place unora să creadă, cu atât mai puțin Republica Populară Chineză. Acum se încearcă, într-adevăr, construcția și implementarea comunismului în lume, dar nu de către un stat anume ci de către cei care controlează lumea noastră. În privința BRICS-ului, Brazilia este posibil să fie un cal troian acolo. Comunismul sau democratia sunt 2 curente teoretice utopice, fara legatura cu realitatea. Concret, ideologia comunista spune " ne-am nascut egali si ramanem egali " Democratia spune " suntem oameni si avem aceleasi drepturi fiecare " Capitalismul exclude abrubt ambele ideologii...." am mai multi bani decat tine, deci vei face ce spun eu " In concluzie, ori ne adaptam realitatii....ori suportam consecintele Editat August 26, 2023 de millw0rm Link spre comentariu
Sharky Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Ba, eu nu inteleg ceva. Brics, cine are resurse controleaza lumea, aia is baza etc etc. E plin de tari cu resurse care is vai de steaua lor. Si noi cand am avut petrolul si padurile le am bagat in faliment singuri de capul nostru. Asa ca stati liniștiți ca nu fac aia mare lucru. Doar fac agitație ca ei sunt suverani si isi vor fura singuri caciula. Vezi in Africa de Sud cat de bine merg lucrurile. China e putere economică dar e in buda ca și SUA. Link spre comentariu
mac01 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 (editat) Acum 27 minute, Sharky a spus: Ba, eu nu inteleg ceva. Brics, cine are resurse controleaza lumea, aia is baza etc etc. E plin de tari cu resurse care is vai de steaua lor. Si noi cand am avut petrolul si padurile le am bagat in faliment singuri de capul nostru. Le-am bagat noi in faliment? Tu, eu, poporul? Au fost instrainate pe spagutza mare! Deschizi robinetul de apa platesti la francezi, deschizi robinetul la gaze platesti la austrieci. aprinzi becul platesti la greci sau italieni s.a.m.d...la noi in buzunar nu mai platim nimic. Si tine cont...sunt resursele noastre, resurse care nu aveau voie sa fie instrainate, conform constitutiei! Tampitii, lacomii, tradatorii si slugarnicii...astia ne conduc! Au facut pipi si pe constitutie! Editat August 27, 2023 de mac01 Link spre comentariu
Sharky Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Cat au fost ale noastre le am furat. Nu eu, nici tu, clasa politică. Crezi ca negroteii aia sunt mai grozavi? Link spre comentariu
mac01 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 (editat) Acum 13 minute, Sharky a spus: Crezi ca negroteii aia sunt mai grozavi? Nu stiu daca ei sunt mai grozavi, dar noi nu trebuie(a) sa ne asemanam cu ei. Editat August 27, 2023 de mac01 Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Acum 37 minute, mac01 a spus: Le-am bagat noi in faliment? Tu, eu, poporul? Nu, martienii! Link spre comentariu
mac01 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 (editat) Acum 9 minute, Marele Savant a spus: Nu, martienii! Ai pus stampila la vreun referendum precum ca esti de acord cu instrainarea resurselor poporului? Cel care le-a instrainat a intrebat poporul daca este de acord sau nu? Erau resursele poporului care conform constitutiei sunt inalienabile. Te macina rau autobaza aia! Editat August 27, 2023 de mac01 Link spre comentariu
franzm Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 1 oră în urmă, mac01 a spus: Le-am bagat noi in faliment? Tu, eu, poporul? DA! De o mie de ori DA! Prin indolenta continua de care am dat dovada. Prin tot comportamentul nostru de dupa lovilitie. Am avut o sansa unica si i-am dat cu piciorul. Ce a facut intelighentia româna dupa '89? Buticuri, taxi, trafic de frontiera cu marfuri furate din întreprinderi. A fost o veritabila cursa a furaciunilor. Totul dupa principiul "lasa-ma, sa te las". Si acuma, când nu mai aveti ce fura, varsati lacrimi de crocodil. Când am stat de vorba, în 1990, cu fosti colegi de munca, am constatat ca-s complet debusolati. Unde au fost cei cu scoala si minte? De ce nu i-au educat oleaca? Nu într-ale politicii nalte, doar chestii elementare privind democratia, drepturile si îndatoririle cetatenesti într-o democratie. În loc sa traim în trecut si sa-ntrebam la tot pasul "ma, tu de ce n-ai stat cu noi, sa manânci salam cu soia; lasa-ne în pace, ca stim noi ce-i mai bine pentru noi", ar fi trebuit sa le cerem parerea si sa învatam din greselile altora, nu sa ne încapatânam sa facem noi toate greselile posibile si imposibile. Amu, n-avem decât sa privim cum copiii si nepotii nostri se târâie pe drumul plin de bolovani pe care l-am pregatit pentru ei. Link spre comentariu
Sharky Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Pai majoritatea oamenilor sunt tampiti. Ce ai vrea sa faca? E mai simplu sa furi decat sa faci ceva. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Si cea mai buna echipa din lume, daca o lipsești de antrenor, sau mai rau, ii dai antrenor idiot, se duce de râpă. Nu suntem departe de adevar. Suntem in râpă, si am avut parte numai de antrenori idioti. Nu dati vina pe jucatori. Link spre comentariu
Postări Recomandate