Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa aer conditionat mobil defecta

Postări Recomandate

Am un aer conditionat mobil Silvercrest(lidl) care s-a decis sa se opreasca brusc din functionare. Neavand garantie la el am decis sa imi bag nasul in el sa vad de ce a murit.

Am constatat ca pe placa de comanda un integrat BPA8618pur si simplu a pocnit.

Aveti idee unde il pot gasi? ... exceptand China....

sau cum il pot scoate de tot din ecuatie sa il inlocuiesc cu altceva? Am constatat ca acesta produce 2 tensiuni 12v necesari relelor si 5v necesari cpu.

Am incercat sa aplic 12v si respectiv 5v pe condensatorii de filtraj dar cand il opresc din buton, ramane pa fisaj temperatura exterioara.

de unde pot lua un semnall de oprire ?vad ca e comadat de un optocuplor ce  este momentan nefolosit.

cum fac ra ramana si partea de comanda?

revin cu poze maine

download.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 14 minute, mcmagic a spus:

Am un aer conditionat mobil Silvercrest(lidl) care s-a decis sa se opreasca brusc din functionare. Neavand garantie la el am decis sa imi bag nasul in el sa vad de ce a murit.

Am constatat ca pe placa de comanda un integrat BPA8618pur si simplu a pocnit.

Aveti idee unde il pot gasi? ... exceptand China....

sau cum il pot scoate de tot din ecuatie sa il inlocuiesc cu altceva? Am constatat ca acesta produce 2 tensiuni 12v necesari relelor si 5v necesari cpu.

Am incercat sa aplic 12v si respectiv 5v pe condensatorii de filtraj dar cand il opresc din buton, ramane pa fisaj temperatura exterioara.

de unde pot lua un semnall de oprire ?vad ca e comadat de un optocuplor ce  este momentan nefolosit.

cum fac ra ramana si partea de comanda?

revin cu poze maine

download.png

Dacă te referi la optocuplorul din schema el nu comanda nimic care aiva legatura cu proc!?

Este o bucla de reacție care menține tensiunea de iesire stabila.

Poți încerca înlocuirea cu ci gen TYNI, TOP, VIPER...... cu modificările de rigoare.

Link spre comentariu

Sunt unele surse pc care au auxiliara cu asa ceva din care poți sa recuperezi circuitul pvm, transformatorul de iesire si restul componentelor necesare realizării acestei surse auxiliare.

Îți recomand să folosești top264 pe care poți să-l găsești în surse pc sau să-l cumperi de la  t.m.e.

Tot de acolo poți cumpăra și trafu de iesire pentru el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări