Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Casti 4000 ohmi (inseriate)

Untold

Postări Recomandate

Va salut.

Acum 2 zile am primit cadou de la un nene (sa-i dea D-zeu sanatate!) o pereche de casti vechi, din alea, stiti dvs...

Cum pe ele nu scrie nimic, as dori sa aflu ce origine au (fabricantul) si eventual perioada. De vechi sunt vechi,. banuiesc ca de pe timpul razboiului, dar nu stiu daca-s americane, nemtesti etc. Nu au avut bureti, capacele alea maro/negre sunt din ebonita si sunt f bine finisate (sau slefuite de urechi si maini?) si nu deranjeaza pe urechi. 

Multumesc! 

20230824_114346.jpg

20230824_114356.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

2

• validae

2

• okean

2

• Untold

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Seamănă cu ceva ce am folosit acum vreo 50 si ceva de ani la primele receptoare cu galena ... Cred că erau germane sau maghiare. Vă dați seama că nu mai pot da detalii....

Link spre comentariu

Am avut ceva asemănător sau chiar identic, dar nu am știut niciodată ce proveniență aveau.Dar probabil să fie ceva de prin zonă, ungurești, rusești...

Cert e că erau militare, am folosit-o ca să urmăresc semnale slabe audio.

Nu o mai am, dar acum am capsule moderne cu rezistența bobinei (nu impedanța) de peste 200 Ohmi dar foarte sensibile, poți asculta semnalul direct pe capul de redare al unui casetofon, sau doza unui pickup.

Link spre comentariu

Nu cred să fie rusești din cauza (sau datorită ?) folosirii simbolului Ω. Ei, din câte am văzut și-mi amintesc, scriu în clar.

Și încă ceva. E foarte posibil să fi circulat în epocă căști de la diferiți producători, fie de pe timpul războiului fie de după.

Editat de UDAR
Link spre comentariu
On 8/24/2023 at 6:16 PM, validae said:

Nu o mai am, dar acum am capsule moderne cu rezistența bobinei (nu impedanța) de peste 200 Ohmi dar foarte sensibile, poți asculta semnalul direct pe capul de redare al unui casetofon, sau doza unui pickup.

Buna...stiu ca e putin offtopic, ma intereseaza genul de casti de mai sus. O recomandare, ceva ? Multumesc ! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări