Untold Postat August 24, 2023 Partajează Postat August 24, 2023 Va salut. Acum 2 zile am primit cadou de la un nene (sa-i dea D-zeu sanatate!) o pereche de casti vechi, din alea, stiti dvs... Cum pe ele nu scrie nimic, as dori sa aflu ce origine au (fabricantul) si eventual perioada. De vechi sunt vechi,. banuiesc ca de pe timpul razboiului, dar nu stiu daca-s americane, nemtesti etc. Nu au avut bureti, capacele alea maro/negre sunt din ebonita si sunt f bine finisate (sau slefuite de urechi si maini?) si nu deranjeaza pe urechi. Multumesc! Link spre comentariu
grosu99 Postat August 24, 2023 Partajează Postat August 24, 2023 Eui unul nu am mai vazut asa model de casti. Eu am o casca pe care o folosesc pentru verificare audio in diferite puncte ale montajelor. Link spre comentariu
UDAR Postat August 24, 2023 Partajează Postat August 24, 2023 Seamănă cu ceva ce am folosit acum vreo 50 si ceva de ani la primele receptoare cu galena ... Cred că erau germane sau maghiare. Vă dați seama că nu mai pot da detalii.... Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2023 Partajează Postat August 24, 2023 Am avut ceva asemănător sau chiar identic, dar nu am știut niciodată ce proveniență aveau.Dar probabil să fie ceva de prin zonă, ungurești, rusești... Cert e că erau militare, am folosit-o ca să urmăresc semnale slabe audio. Nu o mai am, dar acum am capsule moderne cu rezistența bobinei (nu impedanța) de peste 200 Ohmi dar foarte sensibile, poți asculta semnalul direct pe capul de redare al unui casetofon, sau doza unui pickup. Link spre comentariu
UDAR Postat August 24, 2023 Partajează Postat August 24, 2023 (editat) Nu cred să fie rusești din cauza (sau datorită ?) folosirii simbolului Ω. Ei, din câte am văzut și-mi amintesc, scriu în clar. Și încă ceva. E foarte posibil să fi circulat în epocă căști de la diferiți producători, fie de pe timpul războiului fie de după. Editat August 24, 2023 de UDAR Link spre comentariu
okean Postat August 24, 2023 Partajează Postat August 24, 2023 Trebuie testata sensibilitatea, recte daca nu s-au demagnetizat intre timp...dupa cablul " textil " estimez ca sunt mai vechi de 60 de ani... Link spre comentariu
PavelR Postat August 24, 2023 Partajează Postat August 24, 2023 https://www.ancom.ro/uploads/links_files/Brosura_20ani_Ancom.pdf Pagina 8: Link spre comentariu
okean Postat August 25, 2023 Partajează Postat August 25, 2023 Au cca 100 de ani ! Link spre comentariu
Untold Postat August 25, 2023 Autor Partajează Postat August 25, 2023 Acum 15 ore, PavelR a spus: https://www.ancom.ro/uploads/links_files/Brosura_20ani_Ancom.pdf Pagina 8: Va multumesc! Astea par a fi. Altcineva tot asa mi-a zis, ca-s Erickson Austria, dar anul a zis ca e 1960. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 La 24.08.2023 la 22:50, PavelR a spus: https://www.ancom.ro/uploads/links_files/Brosura_20ani_Ancom.pdf Pagina 8: Nu ca ar fi important, dar cel putin una din persoanele al caror nume apare sub produsele expuse si linga care scrie ANCOM, nu a lucrat niciodata la aceasta institutie! Link spre comentariu
millw0rm Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 On 8/24/2023 at 6:16 PM, validae said: Nu o mai am, dar acum am capsule moderne cu rezistența bobinei (nu impedanța) de peste 200 Ohmi dar foarte sensibile, poți asculta semnalul direct pe capul de redare al unui casetofon, sau doza unui pickup. Buna...stiu ca e putin offtopic, ma intereseaza genul de casti de mai sus. O recomandare, ceva ? Multumesc ! Link spre comentariu
validae Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Se găsesc în telefoanele fixe de la fostul Romtelecom.Mă refer la modelele mai noi, nu cele de dinainte de 90. Link spre comentariu
millw0rm Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Interesant......aveam vreo 3 si le-am aruncat, considerandu-le chinezarii depasite. Dar se mai gasesc, ms ptr idee. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum