Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Domain Controller + VPN

aeromania

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul am si eu o mica pb. Un domain controller(+dhcp)+ doua segmete de retea legate prin vpn. Dintr-o parte (partea cu dc vad toata reteaua) din cealata parte doar segmentul respectiv.(cu RUN , \\nume sau ip, pot accesa si celalat segment fara probleme, dar in network places nu). Precizez ca DC-ul este pe platforma win. Ma gandesc la blocajul unui port de catre provider in speta 445. Idei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danb1974

2

• aeromania

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

1. într-o re?ea (local?) nu pot exista simultan 2 DC!!! asta pentru c? a?a a hot?rât microsoft (Domain Controllerul e copilu' lui!!!).2. un controller DHCP colaboreaz? cu un DC, dar nu este dependent de el. de fapt, sunt 2 lucruri diferite!!3. dac? vrei s? le "legi" între ele cumva 2 DC, va trebui s? faci bridging între ele. cum anume s? faci asta, m? dep??e?te, c? n-am nici un fel de certific?ri microsoft!!! vezi pe MSDN... ?i microsoft knowledge base. sau poate are idee skaarj, ori colegul... (slabe ?anse, skaarj are treab? cu BSD, iar ph3e4r cu linux... ?ie-?i trebuie cineva cu cuno?tin?e serioase de re?elistic? 'a la microsoft...).4. nu ?tiu de ce e nevoie ?i de VPN pe lâng? DC. asta fiindc? DC-ul se comporta asem?n?tor ca VPN-ul... cel pu?in din câte ?tiu eu...(DC = Domain Controller)

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru ajutor. Nu sunt doua DC in retea , este unul, in partea in care se vad toate calculatoarele. In prostia mea nu am realizat pe teren , lucru ce @danb1974 a scris in postul lui: datorita configuratiei retelei a doua, calculatoarele au ip fix si serverul de wins nu este trecut in setari. Oricum multumesc inca o data pentru ajutor. :yawinkle:

Link spre comentariu

Cu dc-urile...- pentru fiecare domeniu ai un (si numai un) DC si e bine sa ai si un BDC- poti sa ai cite domenii vrei intr-o retea locala (poti sa ai 10 DC-uri daca fiecare are alt domeniu)- intre domenii poti sa stabilesti relatii de "incredere" (in ideea ca ai 2003server nu ceva mai vechi)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări