Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MSR Zanussi ZWS2101 nu invarte motorul

ghimpe--

Postări Recomandate

Am luat unul din motoare care se apropie de lungimea rotorului din poze.Fiind capsat, nu am putut măsura exact și diametrul rotorului.Dat fiind că acesta are unul dintre suporturile de prindere fisurat, îl voi desface din nituri, scot rotorul și măsor cotele acestuia, fiindcă practic asta te interesează.

Edit:

Am reușit să măsor totuși diametrul rotorului prin spațiul dintre scuturi și e mai gros decât cel original, al meu are circa 62mm diametru extern.

E cam târziu să dau acum găuri prin nituri ca să scot rotorul, dar aș vrea să măsurați cotele care apar în pozele următoare.Dacă sunt identice și la motorul defect, puteți folosi doar scuturile de aluminiu ale motorului original defect, montându-le pe statorul motorului meu împreună cu rotorul motorului meu.Am făcut astfel de modificare cu succes, folosind în locul niturilor originale șuruburi lungi și piulițe M6.

KEJxhky.jpg

55EU9Az.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

9

• validae

7

• BRANCA

5

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Nu am reusit sa gasesc motor sh. Motorul nou este 650lei cu livrare in 2 saptamani asa ca am comandat o masina noua iar aceasta va ajunge la remat. Pacat.

Multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Dacă maşina arată bine în afară de problema cu motorul defect, e păcat s-o arunci.Motorul potrivit poate apărea când nici nu te aştepţi şi nu trică să ai o maşină de rezervă, dacă ai spaţiu s-o ţii.Poţi găsi una de dat la ,,voucher,, pe la vreun vecin care vrea s-o arunce şi nu ştie cum să scape de ea, mai sunt şi din ăştia...

Link spre comentariu

Masina arate super bine mai ales daca tinem cont ca este in serviciu de 12 ani. Are doar 2 pete mici de maxim 1cmp de rugina, in rest este ca noua, nici macar plasticul nu s-a ingalbenit. Sunt sigur ca cea noua nu v-a rezista nici macar pe jumatate, dar asta este. Cel mai rau imi pare ca era cu adevarat slim (38cm), cea noua cu o cuva asemnator de incapatoare are cu aproape 14 cm mai mult si asta ma cam incurca....

Daca as fi avut spatiu as mai fi pastrat-o dar nu am incotro, o sa o dau la schimb pentru voucher rabla. Oricum, sunt slabe sanse sa gasesc motor. Am cautat prin Ploiesti / Bucuresti si nimic.....

Ma mira pretul de nou pentru motor avand in vedere vechimea masinii. Nu cred ca mai sunt multi nebuni ca mine care vor sa resusciteze o masina asa veche. Acum toti vor ca masina sa fie cu wifi, LCD, etc...

Link spre comentariu

@modoran, multumesc pentru informatie dar masina a plecat la rabla... Oricum mai mult de 300 lei nu as fi vrut sa investesc.

Am luat un Artic si pot spune ca se vede cu ochiul liber calitatea mai slaba a plasticelor, etc. Sper sa ma tina macar cat este garantia (5ani masina / 10 ani motorul). Noi sa fim sanatosi!

Link spre comentariu
La 21.08.2023 la 21:51, validae a spus:

Când ajung mâine seară unde am motoarele, verific dacă e vreunul compatibil.Revin mâine seară.

Dacă cumva până atunci găsiți altundeva, dați-mi mesaj...dar cele noi sunt scumpe (300-400 Lei) iar SH doar prin vreun noroc găsiți, fiindcă și când dai mașina la ,,rabla,, în primul rând ei cer să ai motor pe ea, bun sau defect, dar să fie acolo...

Am dat anul trecut o masina la rabla cu motorul scos.......Il am printre horobeie....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări