Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit Nikon D3200 e nou(3402 cadre)

rochester21

Postări Recomandate

Am un D3200 de la o cucoana din Danemarca pe care l-am folosit eu in ultimele luni, cand am verificat cate cadre are a reiesit ca sunt in jur de 3402 in total(dintre care circa 1500 facute de mine), ceea ce inseamna ca obturatorul e nou. Am si doua baterii la el, una tine foarte mult(circa 500-700 de cadre), iar a doua cam pe jumate. Obiectivul de kit e varianta fara IS. 

Eu am mai multe camere si mai cumpar, dar se intampla rar sa nimeresc un Nikon din 2012 care are atat de putine cadre. Pentru varsta lui aparatul e modern, are 24 megapixeli si filmeaza 1080p, plus D lighting si alte chestii specifice. Sta foarte comod in mana, asta in comparatie cu alte aparate similare, eu am apreciat detaliul asta pentru ca nu folosesc curelusa.

Vreau 520 lei cu posta inclusa pentru kit. Asta se cheama "ieftin si bun" sau "dincolo sigur nu gasesti mai ieftin". Olx e plin de dslr-uri rupte pe la nunti, multe din ele vin fara obiectiv kit pentru ca ala se strica dupa cateva sute de cununii civile...mai vor si bani pe ele !!

1.jpg

2.jpg

3402 cadre.jpg

Editat de rochester21
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rochester21

8

• kobold

3

• M.Adrian

2

• grosu99

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cine are intrebari le poate pune si aici, la fel si negocierile. 

Nu mai postez numarul meu pentru ca lumea de azi e ciudata, am un anunt cu o bicicleta si un pusti a vrut sa ma contacteze ca sa-mi ofere la schimb "trei tastaturi si o boxa", la care eu nu am stiut ce sa raspund. 

Editat de rochester21
Link spre comentariu

Domnul interesat nu mai este interesat. 

O fi de la caldura. 

Rog persoanele care se razgandesc des sa ma evite, deja am un colet neridicat si sunt enervat azi. 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, grosu99 a spus:

O fi vazut poza de profil

Pe mine ma stie lumea :n1

(si pe Jim Carrey "In living colour").  Sau era SNL? Am uitat. 

Editat de rochester21
Link spre comentariu

Nu are legătură cu poza de profil, ci cu modul de gândire al fiecaruia.

Și eu am fost enervat când am plătit pt un colet care nu a fost trimis de către un utilizator, după ce a încasat banii avans + altul care mi-a trimis altceva decât postase in anunț.

Așa că am dreptul să mă gândesc mai bine.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, kobold a spus:

Așa că am dreptul să mă gândesc mai bine.

Dumneavastra nu vreti sa cumparati, aveti chef de vorba. Si eu de obicei stau la taclale prin mesaje, nu la telefon. Telefonul e pentru discutii concise. 

Cine are de pus o intrebare tehnica sau filozofica raspund eu in scris, daca e prea mult de scris sun eu.

Cand cumpar eu un aparat de pilda intreb doar "Functioneaza cum trebuie?" sau spun direct "Ofer X", scurt si la obiect. Si nu sun decat daca e important, mai ales ca nu e vorba aici de un obiect scump. Daca e vorba sa iei teapa, vei lua oricum, nu conteaza ce povesti insira individul. 

Am spus deja ca aparatul are uzura foarte mica si l-am folosit cateva luni, stiu ce vand(si cand ma insel accept retur, n-am ce face). 

Editat de rochester21
Link spre comentariu
1 oră în urmă, M.Adrian a spus:

Sunt eu interesat, ajung in 20 min acasa si ma uit mai bine daca e in regula pt dvs. 

Daca doriti un D3200 probabil ca o oferta mai buna nu veti gasi, hotarati dumneavastra.

Banuiesc ca aparatul va fi vandut pana maine seara, dar pe moment as vrea sa adaug la vanzare separat si un 35mm f1.8 luat de mine pentru el, au fost o preche reusita. Obiectivul vine cu cutie, capace si manual plus parasolar. Are maxim 3000 de cadre la activ. Il dau tot cu 520 lei cu tot cu posta.

E un obiectiv excelent pentru peisaje si portrete, foarte clar. Motorul de focalizare e lenes, dar asta e valabil pentru majoritatea obiectivelor care costa mai putin de 200 de euro la magazin- dar e vizibil mai rapid decat canon 50mm 1.8 STM de pilda(parca si mai clar?) :)

5.jpg

Editat de rochester21
Link spre comentariu

L-am studiat putin acum, nu e chiar ce caut eu dar oferta intr-adevar e buna. Problema e totusi ca eu cam in 2 saptamani revin din concediu si nu cred ca are cine sa-l ia in locul meu, daca nu se da pana atunci ne auzim. 

Link spre comentariu
Acum 34 minute, M.Adrian a spus:

L-am studiat putin acum, nu e chiar ce caut eu dar oferta intr-adevar e buna. Problema e totusi ca eu cam in 2 saptamani revin din concediu si nu cred ca are cine sa-l ia in locul meu, daca nu se da pana atunci ne auzim. 

Eu sunt fan M43, Olympus. Aparatele sunt scumpe la noi insa obiectivele nu sunt si per ansamblu se merita. Suspectez ca aparatele mirorless nu sunt la fel de durabile ca dslr-urile, dar sunt mici si usor de carat. 

Problema principala ramane pretul la obiective, indiferent de sistem, degeaba dai 1200 de euro pe un Z5 pentru ca obiectivul kit e varza, cum sunt toate obiectivele kit. Amatorii schimba aparatul, cei in tema schimba mai intai sticla. Mi-a trebuit un deceniu ca sa pricep asta. Pe moment toate obiectivele pentru FF sunt exagerat de scumpe, tocmai de aceea nu m-am deranjat sa arunc cu banii.

Un D3200 sau sau D3300 cuplat cu un 35mm f1.8= performanta optica superba. Daca avea si stabilizare optica nu as fi vandut kit-ul, dar pentru asta exista Olympus :)

Recomand de asemeni cu caldura si Tamron 17-50 2.8 varianta non VR(sau varinta VR daca aveti rabdare sa se activeze stabilizarea inainte sa faceti clic, aparent exista o reactie intarziata) daca puteti gasi unul care sa nu fie uzat, doar ca pentru Nikon trebuie sa aveti seria 5 sau 7 de aparat, cele care au motor intern de focalizare. La canon nu au problema asta, motiv pentru care am si un 100D cuplat cu sus-numitul 17-50. 

Asta pentru cei care nu au 5-600 de euro de dat pe un singur obiectiv mai de doamne-ajuta din magazin :scarpin

Editat de rochester21
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări