yo6pir Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Chiar glumeam astazi cu un prieten... ca eu vreau sa fac cel mai tare transceiver :crazy: Si zice el : " - In cit timp, 100 de ani ? "Da, poate sa fie gata si in 100 de ani, nu ma deranjeaza cu nimic daca o sa-l termin cind voi fi mosh cu paru alb. Chiar nu ma grabesc deloc. Vreau sa lucrez toata viata la el, ca daca il termin, pe urma n-o sa mai am ce sa fac.Daca radioamator inseamna sa-ti cumperi un aparat la care sa-l intrebi pe nea Gogu daca a cules via , cit de verde e iarba la el sau cit de albastru e cerul ..... ATUNCI PE MINE NU MAI MA CONSIDERATI RADIOAMATOR. :smt039Am zis ca nu mai despic firul in patru despre constructiile home-made si de spre placerea de a construi cu mana ta aparatura pe care o folosesti, dar nu pot sa rezist sa nu-i dau dreptate lui Dudikoff la afirmatiile de mai sus!Ai dreptate Dudikoff si sa sti ca sunt in aceeasi barca cu tine!73! Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Cit despre concursuri ce sa ma zic ... E ca si cind se string pensionarii in fata blocului si joaca table din cauza ca n-au altceva de facut... si atunci ce sa facem noi .... ca de construit oricum nu construim ... hai sa facem un concurs.... Ca aia mici .... cine ajunge ultimu e cel mai prost ! :crazy: E chiar penibil ...Cind aud de Cupa Eminescu sau Cupa Martisoru imi vine sa vars ! :puke: Cred ca o sa se inventeze chiar si Cupa Zilei De Marti.Si nu-mi spune-ti ca omu daca e batrin nu mai poate sa construiasca si d-aia isi ia scula de fabrica, ca daca e pasionat cu adevarat poate !Am vazut radioamatori straini, batrini, care cu mina tremurind construiau ce nu construiesc nici astia tinerii de la noi...Ok, poate s-a saturat omul de construit, atunci ia-ti oi si pastele... nu mai crea radiatii electromagnetice degeaba ca oricum avem destule.Nu te obliga nimeni sa faci radioamatorism. Sau e la moda ? E chinchi sa te duci cu "hendiul" la scoala nu ? :evil4:- Mamaaaa ia uite ce are asta ! HENDY ... si cica e Radioamator , ce-o fi aia ? :smt017 Lucrezi la NASA, baiatu ? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 In ciuda faptului ca m-ai decretat persoana "non-grata", am si eu o nelamurire.Cand vei termina super-transceiverul tau, oare ce vei face cu el? Adica ce fel de trafic?Ce vei spune in banda (benzi) dincolo de ce se aude (vede) acum? Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Sa recapitulam: exista oameni carora le place sa construiasca, exista oameni carora le place sa vorbeasca (si in concursuri). Eu zic sa ne respectam reciproc si sa nu incepem cu "flame" ca nu-i bine de loc. Si mie imi place sa construiesc. Ca n-am timp, e alta poveste (A412-le mi-a luat aproape 3 ani din viata, si tot nu merge cum vreau eu). Dar nu-i desconsider pe cei care isi cumpara scule de fabrica si participa la concursuri. Din acest punct incep stergerea de posturi si nominalizarile pentru ban.Va multumesc pentru atentie. Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Pai in primul rind ma voi simti eu bine ca am realizat ceva. Nu conteaza ca a mai fost facut si de altii, conteaza ca am aratat ca pot si eu.Pe urma daca tot l-am facut o sa discut cu alti radioamatori constructori despre cum am putea sa-l imbunatatim, sau sa facem alte chestii utile in realizarea unei legaturi radio cit mai buna..... Si, sint destule de imbunatatit.Ok, sterge-le. Mafia pe acest forum isi face inca odata datoria ! :supz:Daca e democratie de ce nu ma lasi sa-mi spun punctul de vedere ?Se parca ca o sa traim in continuare in aceeasi minciuna si cenzura comunista.Ia zi, unde ajungi daca banezi orice discutie contradictorie ?Normal, daca era invers, si cei cu scule de fabrica ziceau ceva de noi erau lasati sa vorbeasca, ca deh, daca sefu face parte si el din acelasi grup ... Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Chiar glumeam astazi cu un prieten... ca eu vreau sa fac cel mai tare transceiver :crazy: Si zice el : " - In cit timp, 100 de ani ? "Da, poate sa fie gata si in 100 de ani, nu ma deranjeaza cu nimic daca o sa-l termin cind voi fi mosh cu paru alb. Chiar nu ma grabesc deloc. Vreau sa lucrez toata viata la el, ca daca il termin, pe urma n-o sa mai am ce sa fac.Intotdeauna este loc de mai bine, de aceea apar in fiecare an alte modele de transceivere de firma.Pentru un transceiver home-made depinde de perspectiva, poti incepe cu un A412, asa de incalzire, dupa care sa treci la ceva mai complex, pana la cele mai tari transceivere care se vand la kit sau la unul proiectat si realizat integral cu solutii de varf.La realizarea unui transceiver pe parcursul constructiei se pot testa diferite variante constructive ale fiecarui etaj si in functie de rezultate se poate trece mai departe pana la finalizare.Dupa transceiver se trece la constructia sursei de alimentare, liniara sau in comutatie, dupa care poate se considera ca este timpul sa se construiasca un amplificator( sau mai multe, depinde de benzile preferate) la care iar sunt o gramada de solutii si experimente, intre timp, asa printre picaturi se mai pot construi cateva aparate de masura sa te ajute sa reglezi antenele, cateva accesorii pentru statie (antena tunner, SWR-metru,powermetru, comutatoare de antena, interfete pentru calculatoare).Iar construirea si instalarea antenei( sau antenelor) este o aventura in sine, fabricarea si instalarea sistemului de rotire este alt capitol.Partea de operare este altceva, sunt unii care le place exclusiv sa construiasca, altii doar sa faca trafic radio si pentru multi dintre noi solutia este undeva la mijloc.Pentru multi este o incantare sa realizeze legaturi in Morse si dupa ceva timp in care se castiga experienta este o mare satisfactie sa receptionezi semnalele corespondentului aproape la limita zgomotului sau intr-un pile-up cand se lucreaza cate un Dx sau o expeditie dintr-un loc indepartat.Pentru unii preferinta este sa faca trafic doar intr-o banda anume, favorita este magic band(50mhz) sau top-band (1,8mhz) , pentru altii benzile de scurte inseamna totul, insa sunt si cei care prefera doar ultrascurte, 144mhz si cat mai sus... cu perioadele de propagare tropo sau esporadic cat si imbinarea utilului cu placutul prin incantarea ochiului cu o ploaie de stele in timp ce se incearca realizarea de legaturi meteor-scatter.Iar pentru cei ce considera ca Luna le influenteaza viata intotdeauna exista posibilitea de a realiza legaturi EME prin reflexie pe suprafata lunii.Din pacate deocamdata ai ridicat doar un colt din valul ce acopera activitatea de radioamatorism si te grabesti sa tragi concluzii.Inainte de alte comentarii poate asta http://www.radioamator.ro/misc/practici/#introo sa-ti raspunda la multe intrebari.Cit despre concursuri ce sa ma zic ... E ca si cind se string pensionarii in fata blocului si joaca table din cauza ca n-au altceva de facut... si atunci ce sa facem noi .... ca de construit oricum nu construim ... hai sa facem un concurs....Ca aia mici .... cine ajunge ultimu e cel mai prost ! :crazy: E chiar penibil ...Dar concursurile internationale? Se pare ca astea au fost scapate din vedere, acolo se vede ce inseamna cunoasterea echipamentului si maiestria operatorului.Pe langa posibilitatea de a lucra la DX.Poate pentru unii nu inseamna nimic dar pentru altii obtinerea diplomei si locului in DXCC Honnor List inseamna recunoasterea performantelor http://www.hamradio.piatt.com/honor_roll.htm Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Sint in mare parte de acord cu tine. Dar care e diferenta dintre cei care doar le place sa faca trafic radio si un manelist care vorbeste la celular ? :smt005 Cred ca link-ul ala unde te invata despre ce sa vorbesti in radio era pentru, nanopico, nu ? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Dar care e diferenta dintre cei care doar le place sa faca trafic radio si un manelist care vorbeste la celular ?Dupa ce o sa ai cateva zeci de legaturi confirmate de pe tot globul sau o DX-peditie lucrata atunci o sa intelegi diferenta. Este un lucru care se simte nu se explica. Cred ca link-ul ala unde te invata despre ce sa vorbesti in radio era pentru, nanopico, nu ? Cum scrie in biblie? Sa arunce piatra cel fara pacat ... Ma multumesc sa stiu ca toti cei ce urmaresc topicul ajung si citesc articolul din link, concluziile le trage fiecare. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Cred ca link-ul ala unde te invata despre ce sa vorbesti in radio era pentru, nanopico, nu ?Aprioric, pleci de la o premisa gresita. Nu am auzit (citit) niciodata ca cei cu scule de fabrica sa-i desconsiderepe constructori. Din contra, constructorii sunt stimati si admirati peste tot. Dupa cum, pana la tine, nu am auzit ca vreun amator constructor sa-i desconsidere pe cei care au echipament industrial. Din acest punct de vedere poti sta linistit, esti unic in cercul tau stramt. Tot ceea ce afirmi dovedeste lipsa celui mai elementar hamspirit. Daca ai fi incercat sa arunci o privire pe link-ul lui @MiniTehnicus ai fi vazut ca nu e ceea ce crezi tu si nu-mi era adresat. Iar daca trebuie sa invat ceva de la ON4WW, nu ma pot simti decat onorat. Dupa cum a fost o onoare si sa-i cunosc sau sa invat din experienta unor oameni ca YO4HW, YO3NP, YO3JX, YO3AC, YO9CFR s.a. Si m-am mai gandit eu ca tare trebuie sa te fi deranjat faptul ca m-am oferit sa ofer o scala numerica cadou unui constructor de A412 in loc sa-l las pe acel om sa te fericeasca cu o suma de bani. Afla ca asta este o parte a hamspirit- ului, placerea de a ajuta pe incepatori cu piese si alte materiale. Astept sa-i critici si pe user-ii @ovidanie si @flor care s-au oferit sa-l ajute pe om cu diverse componente. Draga Dudikoff, eu unul te iert pentru ca esti cel mai bun. Ai dreptate, esti cel mai bun aici, in spatiul virtual. In lumea reala, eu cred ca nici nu existi. Esti doar un homomatrix. 73! Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 ... Normal, daca era invers, si cei cu scule de fabrica ziceau ceva de noi erau lasati sa vorbeasca, ca deh, daca sefu face parte si el din acelasi grup ...1. Nu sunt seful nimanui2. Am A412 (home-made) Link spre comentariu
yo6pir Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Simt o senzatie de amaraciune mare, citind posturile de pe aceasta pagina.Cred ca m-am inselat in privinta spiritului ham radioamatoricesc la unii radioamatori.Va spun sincer ca imi sta in cap sa ma opresc din lucrul la A412 si sa nu ma mai ocup cu astfel de indeletniciri, cand vad atata ura intre oameni care-si spun "radioamatori". Eu sunt la inceput de drum si trebuie sa iau exemplu bun de la cei mai in varsta si cu experienta in domeniu. Ce vad (citesc) in schimb? Asta voi auzi si in trafic dupa ce voi da examen si voi avea si eu indicativ? Atunci cred ca m-am inselat cand am ales acest domeniu. Imi pare nespus de rau si sper sa nu fiu eu marul discordiei care a aprins flacara cu postul de la inceputul paginii! Sincer imi cer mii de scuze ca am facut remarca respectiva si cred ca am sa iau o pauza destul de lunga pana voi mai posta ceva in acest forum. Va doresc intelegere si numai bine la toti!73! Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Asta voi auzi si in trafic dupa ce voi da examen si voi avea si eu indicativ?Nu. Mai rau !Si in afara de asta o sa mai auzi din cind in cind un monolog plictisitor care se numeste QTC-u.Daca vrei indicativ ti-l dau pe al meu, ca si asa nu-l folosesc. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Simt o senzatie de amaraciune mare, citind posturile de pe aceasta pagina.Cred ca m-am inselat in privinta spiritului ham radioamatoricesc la unii radioamatori.Va spun sincer ca imi sta in cap sa ma opresc din lucrul la A412 si sa nu ma mai ocup cu astfel de indeletniciri, cand vad atata ura intre oameni care-si spun "radioamatori". Eu sunt la inceput de drum si trebuie sa iau exemplu bun de la cei mai in varsta si cu experienta in domeniu. Ce vad (citesc) in schimb? Asta voi auzi si in trafic dupa ce voi da examen si voi avea si eu indicativ? Atunci cred ca m-am inselat cand am ales acest domeniu. Imi pare nespus de rau si sper sa nu fiu eu marul discordiei care a aprins flacara cu postul de la inceputul paginii! Sincer imi cer mii de scuze ca am facut remarca respectiva si cred ca am sa iau o pauza destul de lunga pana voi mai posta ceva in acest forum. Va doresc intelegere si numai bine la toti!73!Pune mana si construieste , nu-i baga pe unii ce te trage in jos , si eu is pasionat constructor si inca muncesc la transceiverul meu multiband de la 1,8-30Mhz .@Dudikoff poate pentru unii nu le este util QTC-ul nu-l asculta deaia ai mai multe benzi sa schimbi frecventa si sa faci trafic nu sa stai pe ascultare.Am observat chiar eu pana nu da unu tonul aici in 2 metrii nu se baga nimeni sa vorbeasca , liniste deplina , culmea ca toti stau pe ascultare stau si asculta linistea din banda HI! Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Pai nu au ce sa mai vorbeasca. Poate s-au saturat sa tot spuna ce-au mincat la prinz. :smt082 Ce trafic ... Eu nici macar nu ascult ! :smt003 Apropo ... ce transceiver construiesti ? Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 S-a deviat prea mult de la subiectul initial. So, topic close. Link spre comentariu
Postări Recomandate