Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ref BMS

Postări Recomandate

Scuze pentru interventie!

Ar fi bine sa cautati foaia de catalog al acumulatorului pe care vreti sa-l folositi pentru a vedea cu ce curent se poate incarca si descarca.

Faptul ca acumulatorul este li-ion nu zice mare lucru, poate sa accepte incarcare rapida de pana la 4C, dar e posibil sa suporte doar 0,5C (iar incarcarea cu 1C e posibil sa fie catrastofica).

Iar la descarcare este fix la fel, daca a fost facut pentru a duce motoare poate duce continuu 7C, dar daca nu au fost produsi pentru descarcar3 rapida e posibil sa duca doar 1C.

C= capacitatea data a acumulatorului, ca exemplu: 0,5C reprezinta jumatate din capacitate, 2C capacitate dubla.

PS:am uitat sa sa zic ca in datele respective sunt la 25*C, iar la temperaturi mai mari rata de incarcare/descarcare scada.

Editat de stryx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cu tot respectul, dar eu nu am zis nimic despre calitatea acumulatorului sau al BMS-ului (nici daca as vrea nu pot comenta fara a avea mai multe informatii). Eu incerc sa atrag atentia asupra faptului ca un acumulator li-ion poate avea caracteristici de incarcare/descarcare total impropri unei anumite aplicatii.

De exemplu la boxa portabila am un acumulator panasonic ncr 18650be (3200mAh) 500 cicluri de incarcare cu incarcarea recomandata la 1,625A (aprox 0,5C) si descarcarea la 3,6A (putin peste 1C). Iar la longboard am samsung 20q (2000mAh) 250 cicluri de incarcre tot in format 18650, dar incarcarea se poate face de la 1A pana la 4A (0,5C -> 2C), la descarcare sunt cotati la 15A (7,5C).

Dupa cum vedeti cu toate ca ambele modele sunt de la producatori de renume, sunt li-ion si au acceasi capsula doar 20q-ul este recomandat la aplicatii care cer curentii mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări