grosu99 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Am luat un BMS 1s pentru gestionarea unui element LiIon 1s .La intrare ce tensiune accepta BMS-ul ? Banuiesc ca trebuie sa-i dau 4.2-4.3 v .Merge sa-i dau si mai mult,5v de exemplu sau in extrem 12 V ? Link spre comentariu
Marian Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Trebuie sa scrie pe el sau in specificatiile lui acolo de unde l-ai cumparat. Daca are mufa micro-USB sau eventual USB-C atunci e simplu, pui direct incarcator de mobil. Daca nu are si nu esti sigur atunci stabilizezi la 4,2V, pentru ca daca e BMS simplu atunci nu face decat sa monitorizeze tensiunea si sa decuplezde sarcina atunci cand se descarca pana la un anumit punct acumulatorul. Link spre comentariu
Mitica M. Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Poze? Model? eventual ce integrate are puse pe placa (daca se poate citi codul) Link spre comentariu
antonvasileeee Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 BMS face protectie la OC si la OD + Over current + temp. Daca intrebarea se refera la tensiunea de incarcare , pentru 1S se foloseste 5V cu limitarea corespunzatoare a curentului . De preferat icrg </= 1C . Link spre comentariu
grosu99 Postat August 16, 2023 Autor Partajează Postat August 16, 2023 Acum 3 ore, Marian a spus: Trebuie sa scrie pe el sau in specificatiile lui acolo de unde l-ai cumparat. Daca are mufa micro-USB sau eventual USB-C atunci e simplu, pui direct incarcator de mobil. Daca nu are si nu esti sigur atunci stabilizezi la 4,2V, pentru ca daca e BMS simplu atunci nu face decat sa monitorizeze tensiunea si sa decuplezde sarcina atunci cand se descarca pana la un anumit punct acumulatorul. Am luat pina la urma si cateva bucati care se alimenteaza de la USB C dar o sa montez in surubelnita un BMC 1s simplu si o sa-l alimentez la 4,2v din sursa stabilizata cu limitare la 200mA.Multumesc de raspunsuri ! Link spre comentariu
Marian Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 200mA curent de incarcare ( limitarea de care zici ) e destul de putin pentru o celula din asta, normal poti merge intre 0,5C si pana la 1C, dar daca nu ai mai mult... Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 E prea puțin 200mA chiar și pentru încărcat niște celule de 500mAh.Folosește mai bine un încărcător de telefon, capabil de 500mA minim sau 1A. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 https://www.uploadarchief.net/files/download/ds-hy2110.pdf Va puteti orienta de acolo. Link spre comentariu
grosu99 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 Vad ca sunt de 1300 mA asa ca ai dau 1.3A..... sursa duce 3.5A ...e o sursa dubla Voltcraft Link spre comentariu
grosu99 Postat August 22, 2023 Autor Partajează Postat August 22, 2023 (editat) O sa postez tot aici . E sufcient un singur element LiIon sau sa pun 2 in paralel ? E o surubelnita electrica la 3.6v care are in prezent 3 acumulatori de 500 mA cred NiMh si care sigur nu sunt ok Editat August 22, 2023 de grosu99 Link spre comentariu
validae Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Eu am pus un singur element 18650/2Ah și face față bine.Dar nici nu aveam loc să pun doi... Link spre comentariu
grosu99 Postat August 22, 2023 Autor Partajează Postat August 22, 2023 Eu am loc (are 28 cm lungime oratania )ptr ca am impresia ca au fost 3 SUB C NiCd in maner...mi-ar incapea 2 LiIon plus BMS-ul .Cred ca o sa pun 2 in paralel si vad eu. Link spre comentariu
Marian Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Functioneaza fara probleme si cu un singur element ( preferabil si BMS1S ca sa nu risti supradescarcarea ), dar daca poti pune 2 e cu atat mai bine, ai capacitate dubla. Am si eu o surubelnita electrica ceva mai mica si tot o singura celula are ( una mai buna schimbata de mine ). Link spre comentariu
grosu99 Postat August 23, 2023 Autor Partajează Postat August 23, 2023 Clar pun BMS,am luat si unele cu incarcare prin mufa USB.Sa vad cum montez BMS-ul si daca imi intra 2 acumulatori .E destul de lunguiata surubelnita. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat August 23, 2023 Partajează Postat August 23, 2023 (editat) Cati tranzistori are BMS ? Testati daca tine curentul mediu de lucru sa nu fie efortul inutil. La 2A o sa intre in protectie . A nu se considera reclama . Recomand asa ceva pentru sculele cu motor de CC, https://www.emag.ro/modul-protectie-incarcare-1x18650-bms-1s-bms1s/pd/DGZZKNMBM/ https://www.sigmanortec.ro/modul-bms-litiu-1s-12a-37v Editat August 23, 2023 de antonvasileeee Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum