Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventa 1 & 2 CFR

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

In ambele cazuri ptr o transmisie duplex. 

In mod normal, la receptie nu e nevoie de CTCSS, depinde si de statie...sau poate scanerul tau simte tonul de sincronizare si nu deschide demodulatorul

Baofeng receptioneaza in clar fara probleme....nu stiu si la emisie, ptr ca nu e cazul. 

Editat de millw0rm
Link spre comentariu
Acum 45 minute, millw0rm a spus:

In ambele cazuri ptr o transmisie duplex. 

In mod normal, la receptie nu e nevoie de CTCSS, depinde si de statie...sau poate scanerul tau simte tonul de sincronizare si nu deschide demodulatorul

Baofeng receptioneaza in clar fara probleme....nu stiu si la emisie, ptr ca nu e cazul. 

Curiozitatea mea este daca pe canalul 1 si 2 cfr, adica pe 146.225 si 146.250 se foloseste tone CTCSS la emisie sau receptie, sau daca se comunica efectiv pe frecventa.

Editat de ioan suciu2
Link spre comentariu

Din păcate eu nu am acces la documentația necesară și nici nu m-a interesat aspectul, fiindcă nu sunt radioamator, iar la serviciu mă ocup ocazional doar cu reparația antenelor rupte de vegetație și de sursele stațiilor radio.

Am lucrat și încă lucrez mai mult pe partea de INDUSI și DSV, nu comunicațiile radio.

Dar pot spune că am folosit odată un mic scanner pe care-l testam după o reparație și nu am putut să recepționez în zona gării din Craiova nicio convorbire CFR, deși pe stațiile de locomotive se emitea în draci.Am prins atunci spre surprinderea mea, convorbirile turnului de pe Aeroport cu diverse avioane de linie...

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Reteaua este impartita in doua zone geografice, una foloseste canalul 1 pentru comunicari in legatura cu circulatia trenurilor iar canalul 2 pentru manevrarea vagoanelor in anumite statii. In cealalta zona 1 la manevra, 2 pentru circulatie; exemplu Bucuresti Nord si Grupa tehnica Grivita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări