ioan suciu2 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 (editat) Buna ziua, pe canalul 1 si 2 cfr, 146.225 si 146.250, folosesc ceva CTCSS la emisie sau la receptie? Pe scanner vad doar ca se emite dar nu aud. Sau frecventa lor este simplex si e problema de la mine? Editat August 16, 2023 de ioan suciu2 Greseala numar Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Aici cred ca te poate ajuta @validae cu ceva informatii. Link spre comentariu
millw0rm Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 (editat) In ambele cazuri ptr o transmisie duplex. In mod normal, la receptie nu e nevoie de CTCSS, depinde si de statie...sau poate scanerul tau simte tonul de sincronizare si nu deschide demodulatorul Baofeng receptioneaza in clar fara probleme....nu stiu si la emisie, ptr ca nu e cazul. Editat August 16, 2023 de millw0rm Link spre comentariu
ioan suciu2 Postat August 16, 2023 Autor Partajează Postat August 16, 2023 (editat) Acum 45 minute, millw0rm a spus: In ambele cazuri ptr o transmisie duplex. In mod normal, la receptie nu e nevoie de CTCSS, depinde si de statie...sau poate scanerul tau simte tonul de sincronizare si nu deschide demodulatorul Baofeng receptioneaza in clar fara probleme....nu stiu si la emisie, ptr ca nu e cazul. Curiozitatea mea este daca pe canalul 1 si 2 cfr, adica pe 146.225 si 146.250 se foloseste tone CTCSS la emisie sau receptie, sau daca se comunica efectiv pe frecventa. Editat August 16, 2023 de ioan suciu2 Link spre comentariu
ioan suciu2 Postat August 16, 2023 Autor Partajează Postat August 16, 2023 Acum 49 minute, yo9hrb a spus: Aici cred ca te poate ajuta @validae cu ceva informatii. @validae Respectele mele! Canalul 1 si 2 de la cfr folosesc CTCSS la emisie / receptie? Link spre comentariu
grosu99 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 La Campina merge fara cod la receptie Link spre comentariu
ioan suciu2 Postat August 16, 2023 Autor Partajează Postat August 16, 2023 Acum 3 minute, grosu99 a spus: La Campina merge fara cod la receptie la fel si la emisie? Link spre comentariu
elektronu85 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 merge pe frecventa, nu foloseste ctcss, cel putin pe baofeng nu a fost nevoie, nici la emisie nici la receptie! Link spre comentariu
AndreiSeverin28 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 (editat) Eu din cate stiu angajatii garii folosesc code CTCSS in statie la emisie, cand comunica cu locomotivele. Dar nu stiu exact cat. Editat August 16, 2023 de AndreiSeverin28 Link spre comentariu
millw0rm Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 2 hours ago, grosu99 said: La Campina merge fara cod la receptie La fel si in Buzau... Prind in clar si pe receptor construit manual, cat si pe Baofeng. Link spre comentariu
grosu99 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Acum 5 ore, ioan suciu2 a spus: la fel si la emisie? N-ai decat sa emiti d-ta pe frecventa CFR...eu nu-ti arunc chiftele cu prastia ! Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Din păcate eu nu am acces la documentația necesară și nici nu m-a interesat aspectul, fiindcă nu sunt radioamator, iar la serviciu mă ocup ocazional doar cu reparația antenelor rupte de vegetație și de sursele stațiilor radio. Am lucrat și încă lucrez mai mult pe partea de INDUSI și DSV, nu comunicațiile radio. Dar pot spune că am folosit odată un mic scanner pe care-l testam după o reparație și nu am putut să recepționez în zona gării din Craiova nicio convorbire CFR, deși pe stațiile de locomotive se emitea în draci.Am prins atunci spre surprinderea mea, convorbirile turnului de pe Aeroport cu diverse avioane de linie... Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 receptia nu are treaba, cu o statie chinezeasca sau o superreactie se poate asculta cu urechea, in difuzorul acesteia, orice emisie analogica, cu modulatie FM, necodata si necriptata! Link spre comentariu
MiculCurier Postat Martie 17 Partajează Postat Martie 17 La 16.08.2023 la 16:14, millw0rm a spus: La fel si in Buzau... Prind in clar si pe receptor construit manual, cat si pe Baofeng. Buna ziua. Cum pot sa luam.legatura.Sunt din Buzau.ms Link spre comentariu
val Postat Martie 18 Partajează Postat Martie 18 Reteaua este impartita in doua zone geografice, una foloseste canalul 1 pentru comunicari in legatura cu circulatia trenurilor iar canalul 2 pentru manevrarea vagoanelor in anumite statii. In cealalta zona 1 la manevra, 2 pentru circulatie; exemplu Bucuresti Nord si Grupa tehnica Grivita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum