catalin004 Postat August 16, 2023 Autor Partajează Postat August 16, 2023 (editat) Am pus mai sus 2 poze cu el desfacut, in zona cu probleme, carcasa nu o am aici (radiatorul). Am mai avut amplificatoare crunch, unele cu VU-metre, mai am unul in clasa D, cu 5 iesiri...insa nu am patiti niciodata asemenea probleme... una cand surubaream la el:))) https://postimg.cc/GH8S348J In poza de mai jos am facut eu o schema cu partea de jos a etajului...cei cu portocaliu fac problemele...la care rezistenta va ereferiti sa pun pot? https://postimg.cc/qzKcNykw Editat August 16, 2023 de catalin004 Link spre comentariu
mannx Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 La tranzistorul din superdiodă. Stabilești valoarea optimă a curentului de repaus și după aceea tot rezistență fixă montezi. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 ok....multumesc...am pus BD237/238 in aer, fara radiator si se pare ca se incalzesc doar usor, nu excesiv...ma gandeam ca sa ii las chiar fara radiator Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 (editat) N-au nevoie de radiatoare. Editat August 17, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
catalin004 Postat August 17, 2023 Autor Partajează Postat August 17, 2023 (editat) Acum 5 minute, DjLeco2021 a spus: N-au nevoie de radiatoare. Super..multumesc frumos pentru ajutor, am comandat noi pentru toate 4 amp...dupa ce vin sa verific curentul acela de mers in gol Cu stima Editat August 17, 2023 de catalin004 Link spre comentariu
sonic11 Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Din toată treaba asta ai rezolvat problema dar nu am găsit cauza... Curios ca tote cele 4 amp suferă de același lucru...ma întreb dacă a funcționat în varianta originala și dacă a funcționat cum de arezistat tranzistorii? Link spre comentariu
catalin004 Postat August 18, 2023 Autor Partajează Postat August 18, 2023 Acum 8 ore, sonic11 a spus: Din toată treaba asta ai rezolvat problema dar nu am găsit cauza... Curios ca tote cele 4 amp suferă de același lucru...ma întreb dacă a funcționat în varianta originala și dacă a funcționat cum de arezistat tranzistorii? Aceeasi intrebare o am si eu...cum a mers? sau posibil sa nu fi mers...v-am zis ca arata ca nou, oricum dupa schimbare o sa il las la probe ceva timp, inca nu am testat cu sarcina (semnal audio)...ei se incalzeau in gol excesiv Link spre comentariu
sonic11 Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 Acum 1 oră, catalin004 a spus: Aceeasi intrebare o am si eu...cum a mers? sau posibil sa nu fi mers...v-am zis ca arata ca nou, oricum dupa schimbare o sa il las la probe ceva timp, inca nu am testat cu sarcina (semnal audio)...ei se incalzeau in gol excesiv Cred ca cineva a incercat să-l resusciteze, asta ar explica tot. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 18, 2023 Autor Partajează Postat August 18, 2023 A fost neumblat in el....eu i-am rupt hartiuta cu sigiliul..sa il ia naiba, sper sa meraga Link spre comentariu
franzm Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 (editat) La temperaturile care pot aparea în masina, chiar si un tranzistor în capsula TO126 poate fi pus în dificultate. I se poate atasa un radiator gen Fischer KK32, eventual scurtat si asigurat cu o picatura de adeziv.. Editat August 18, 2023 de franzm Link spre comentariu
claw Postat August 19, 2023 Partajează Postat August 19, 2023 Sa verifici și tensiunea de +/-15V sa fie cât de cât egală. Am avut la al meu, pe negativ -12V și pe pozitiv +16V. Una dintre modificări a fost adăugarea a doi tranzistori cărora le-am pus în baze tensiunile de la zenere. Acum diferența între cele doua este de 12mV. Prefinalii și eu i-am înlocuit, dar am pus niște MJE340/350 fără radiator și-s ok. Atenție la polarizarea trz finali. La ce am desfăcut și măsurat pana acum majoritatea aveau 350-400mV B-E tocmai pentru ca etajul final sa nu disipe în gol. As spune mai degrabă ca funcționează în clasa B. Spor. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 20, 2023 Autor Partajează Postat August 20, 2023 La mine nu se incalzesc prefinalii...am spus asta de cateva ori...am inteles de la colegi ca se numes tranzistori de atac, adica ataca prefinalii +-15 sunt egale, daor ca am +-13(zennerele sunt de 13v) Link spre comentariu
catalin004 Postat August 22, 2023 Autor Partajează Postat August 22, 2023 Montate noi, urca la 65 grade in 5 min...mai astept sa vad pana la cat creste...cred ca alta este buba Link spre comentariu
cristi7521 Postat August 22, 2023 Partajează Postat August 22, 2023 Masoara caderea de tensiune pe rezistentele de 47 ohmi ca sa vedem curentul prin etajul VAS. Apoi se poate calcula puterea disipata... Link spre comentariu
catalin004 Postat August 22, 2023 Autor Partajează Postat August 22, 2023 Acum 28 minute, cristi7521 a spus: Masoara caderea de tensiune pe rezistentele de 47 ohmi ca sa vedem curentul prin etajul VAS. Apoi se poate calcula puterea disipata... Banuiesc ca va referiti la rezistentele din E (cele de vataj - sunt de 0,1ohmi) Ce inseamna VAS ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum