sonic11 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Acum 2 ore, catalin004 a spus: Va referiti la curentul in gol? (Bias) Nu am verificat inca, dar merge de 3 ore in bridge, regim flat, si e doar caldut Am sa verific si curentul de mers in gol Asta este bine, totuși verifica curentul de bias. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Acum 3 ore, catalin004 a spus: Va referiti la curentul in gol? (Bias) Nu am verificat inca, dar merge de 3 ore in bridge, regim flat, si e doar caldut Am sa verific si curentul de mers in gol Da, la el. Ideea este ca daca e sub-biasata, la volum foarte mic, tipic 500mW-1W, o sa auzi gijieli (distorsiuni de racordare) la trecerea prin 0 a sinusoidei. Daca nu te deranjeaza acest aspect, tu ascultind probabil la peste 10-15W (vad ca o tii in bridge), o poti lasa si sub-biasata, va lucra mai rece, iar distorsiunile respective (prea) nu se mai simt. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 27, 2023 Autor Partajează Postat August 27, 2023 Ok...momentan nu am mai stat de ea, dar ne canta in continuare la "pahar", si pare doar calduta. O tin in bridge pt ca am 2 behringer de 15", si am zis sa o forjez putin ( nu am subwoofer auto) O tin la o baterie cu panou solar, maine o sa masor curentul de mers in gol...nu are gajaieli la volum mic( distorsiuni) Pate ok sa zic eu... Ps gajaieli am la un monacot pa1500, la volum mic...dar o sa deschid alt topic Stima si duminica linistita Link spre comentariu
sonic11 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Acum 2 ore, DjLeco2021 a spus: Da, la el. Ideea este ca daca e sub-biasata, la volum foarte mic, tipic 500mW-1W, o sa auzi gijieli (distorsiuni de racordare) la trecerea prin 0 a sinusoidei. Daca nu te deranjeaza acest aspect, tu ascultind probabil la peste 10-15W (vad ca o tii in bridge), o poti lasa si sub-biasata, va lucra mai rece, iar distorsiunile respective (prea) nu se mai simt. Dacă va functiona pe subwoofere probabil ca nici nu va sinti treaba asta, dar eu zic totuși să-l regleze corect. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Initial am crezut ca pe suboofer in brg o tine. Link spre comentariu
claw Postat August 27, 2023 Partajează Postat August 27, 2023 Acum, depinde și de regimul în care o sa funcționeze. Dacă îl folosești pe bass (probabil în bridge) nu prea ai nevoie de bias. La ureche nu cred ca o sa simți diferența dintre polarizat(50 mA, de ex în etajul final) și nepolarizat. Dacă îl vei folosi pe medii-înalte, măcar un 20-30 mA bias. Mai mult chiar nu are rost, fiind un amplificator auto. Al meu de fabrica avea 350-400mV B-E, deci Bias inexistent, valoarea tipica deschiderii fiind la ceva mai sus de 500mV. Acum merge cu 400mV polarizare, pe bass. Am lăsat asa în ideea în care nu se încălzește în gol amplificatorul, nu ajunge la temperaturi foarte mari, dar și din cauza ventilației din portbagaj (inexistentă). Mai departe faci cum crezi. De curiozitate, ce tensiune ai B-E la finali? Link spre comentariu
catalin004 Postat August 28, 2023 Autor Partajează Postat August 28, 2023 Va fi folosit doar pe bass (in masina), eu acasa doar proba am facut-o pe boxe de banda larga Tensiunea B-E este de 470mV la finali, din ce am masurat curentul cred ca este undeva la 10mA. Cred ca nu vor fi probleme Tranzistorii de atac (VAS) de-abia se incalzec putin - inainte nu puteai tine mana pe ei dupa 5 min. Din pacate l-am montat aseara, dupa ce am facut masuratorile. Link spre comentariu
claw Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Din punctul meu de vedere este ok. Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum