Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miezuri din freite.Cum se fac?

mecomanv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecomanv

16

• em2006

5

• Badman

4

• ranga

4

Top autori în acest subiect

Singura metoda ar fi ... experimental.Referotor la munca in zadar... Ai cumva alta idee cum poate omul sa faca rost de instalatia care-i trebuie? (fara sa dea pe ea zeci de mii de euro... bineinteles)

Link spre comentariu
  • Administratori

Eu prefr oricand ceva industrial si bine gandit in defavoare unui lucru pe care as putea sa-l fac eu, dai un ban dar stai in fata...

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu am inteles ce ai vrut sa zici cu reclama, nu am ferite de vanzare mi-am dat cu parereaDaca nu-ti plac reclamele de pe forum nu esti obligat sa intri

Link spre comentariu

Am vazut ,la magazinu` de mai sus ca ..exista cateva difuzoare,... cu sunet puternic pe masura pretului ...,de aceea v-am spus "foarte sonora"In ce priveste subiectul ,se pare ca nu prea aveti ,deocamdata,nici o incurajare dupa cum am vazut scris mai sus.

Link spre comentariu
  • Administratori

Magazinul ala este cel care intr-un fel intretine si acest forum, intai a fost ala si apoi am facut elforum ca sa poata lumea comenta :smt003 Preturile la difuzoare sunt exact pe masura performantelor, cine are bani isi cumpara cine nu are se uita si eventual comenteaza...Ti-ai modificat mesajul :smt013 deci ce am scris aici era inutilIn cea ce priveste subiectul tau nu am nici cea mai mica indioala ca o sa-ti iasa niste ferite tocmai bune de aruncat...

Link spre comentariu

Problema la facut miezuri de ferita la rece, cu liant gen super glue, este urmatoarea: daca ferita nu este bine macinata ramine spatiu intre granule, spatiu care va fi umplut cu liant. Liantul, neavind proprietati feromagnetice va actiona ca un intrefier si deci parametrul AL (inductanta specifica) va fi mic. De asemenea inductia magnetica va fi mica, in ferita se admite maxim 0.3T (3 kGs). Miezul nu va fi prea grozav si va necesita multe spire/volt.Pe de alta parte, daca calculezi un transformator pe tole de 0.35mm cu inductia magnetica maxima de 0.3-0.45T (3- 4.5kGs) vei vedea ca nu e chiar greu de facut pentru puteri pina pe la 10 kW. Poti sa recuperezi un miez de la transformatoare de sudura sau sa il faci din tole I taiate la foarfeca (iti trebuie doar tabla din ferosiliciu).Gindeste-te ca transformatoarele de iesire de la amplificatoarele audio lucreaza la frecvente de 20kHz cu randamente bune (90% si chiar mai mari). Pierderile in miez au valori mici daca se limiteaza inductia maxima, aria ciclului de histerezis este mica.Ce dimensiuni au piesele care vor fi calite? Cit de gros trebuie sa fie stratul calit? Trebuie sa ti seama ca dupa calire, in general, se face o rectificare si trebuie sa lasi un adaus de prelucrare la rectificare(0.20 - 0.30 mm).

Link spre comentariu

Pt.d-l ranga;vreau sa spun si eu cateva lucruri ,pe care le stiu, cu privire la topirea cu cuprului:daca folosesti resturi de CU Em,incearca sal batatoresti intr-o buc de teava pt a-i reduce volumul,cu o bara de fe.(ar fi bine ,inainte de batatorire si topire sa arzi, la un foc pe lemne, lacul de pe sarma ,si ,pe urma sa-l lovesti cu un bat sau mai bine sa rotesti sirma impreuna cu pietris marunt,nisip,intr-un recipiet ...gen masina de spalat aut.,deoarece oxizi care se formeaza din emilul respectiv,influenteaza in mod neg,baia de cu.). Baga in baie bucati mici de lemn verde de mesteacan pt a reduce oxizi...Totusi vreau sa stii, ca operatia de turnare este destul de dificila..raman porozitati ,amaestecul de formare trebuie bine uscat(calcinat)..etc.Eu am incercat sa topesc (intr-un bazin de masina de spalat tip vechi,am pus carbuni si in gaura de la rotor am suflat cu un aspirator tot vechi,care ,in capatul furtunului am pus o buc. de teava care intra in gaura rotorului..)dar ,au ramas multe incluziuni de zgura... si in momentul in care am turnat in forma mi-a sarit partea superioara ...o mica explozie....pt ca nu era uscat amestecu`.Poti folosi cochile preincalzite....,ori cum va fi mai greu decat constructia cupt.cu inductie .Te sfatuiesc,numai daca ai o viziune clara ,sa nu renunti la proiect !

Link spre comentariu

Nu mai stiu cum este acum dar cu ceva timp si Afero se cam lasase de facut ferite si vindea ce mai avea prin stocuri, iar restul din import. Aveau chinezesti, ieftine ca braga si pentru cei mai pretentiosi ferite Epcos. Am vazut la ei cam cum se fabrica si parerea mea este ca pentru miezuri de calitate, este nevoie de utilaje relativ scumpe. Daca ai bani sa cumperi acele utilaje, inseamna ca poti mai bine sa cumperi direct feritele dorite. Iti doresc mult succes pentru ca mie imi place sa construiesc dar cred ca anumite chestii trebuiesc totusi cumparate de la cei care au cu ce si stiu cum sa le faca. Apropo, de ce nu incerci un convertizor rotativ, in industrie s-au folosit cu succes mute decenii. PS. Nu poate nimeni modifica titlul ? ma freaca pe creier " freite " ???

Link spre comentariu

...As dori sa postati o schema ,ca sa-mi fac o imagine generala pt. inceput ...

Asta e in mare, partea de forta a convertorului despre care vorbeam.

E de 100KW.

Redresorul comandat e facut cu 6 tiristoare normale de 160A.

Cele 2 baterii de condensatoare de cate 640uF creeaza punctul median necesar invertorului.

Acesta e facut cu 16 tiristoare rapide de 100A, sunt 4 brate paralel pentru a face fata in curent, cu circuitele specifice de egalizare a curentilor,

pe fiecare brat sunt tiristoare serie pentru a face fata in tensiune, cu circuite specifice de egalizare statica si dinamica a tensiunilor.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări