Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rceptia DVBT2 in localitatea Nicoresti

raresci

Postări Recomandate

Buna ziua colegi , asa cum spune si  titlul , am nevoie de cateva informatii despre receptia semnalului DVBT2 in  zona comunei Nicoresti sat Fantani judeul Galati , mai exact ,  ma intereseaza daca in aceasta zona exista semnal ,  din ce am reusit sa ma informez , exista un  releu pe Magura Odobesti care ar emite cu 2,5kw , pe canalul 38,  dar nu stiu daca functioneaza si  in ce directie ...   Am incercat cu  un receptor Pni si  o antena directionala cu   castig 14dbi cu  amplificator incorporat , dar nici un rezultat , instalatia este functionala in alta locatie langa Brasov

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aurel70

7

• raresci

6

• modoran

2

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ai televizor lcd ce recepțiopnează și digital , la antenă un amplificator pentru canalul respectiv , și direct la tv.

Daca ai din cel tv analogic cu tub cinescop ai nevoie de receptor dvbt sa converteasca din digital în analogic.

Link spre comentariu

Receptorul PNI (erau cindva si la dedeman) ESTE DVBT 2, si ar trebui sa prinda cu antena colegului, cu amplificator,

daca face si bucla de adaptare a cablului de coborire. Daca nu va descurcati cu bucla, scrieti aici, colegii va pot ajuta.

Link spre comentariu

Buna ziua colegi , mentionez pentru cei ce nu au fost atenti , receptorul si antena sunt ce trebuie pentru receptia DVBT2, instalatia functioneaza in aceasta formula in alta locatie langa Brasov.  Acum  problema buclei de adaptare , stiu ca se folosea pentru adaptare la antenele neamplificate , aceasta ce o am este cu amplificator incorporat , adica in cutiuta de la dipol se afla o placuta mica pe care vad ca exista un mic transformator pe o ferita mica , un  tranzistor si alte cateva componente  iar cablul de coborare se leaga pe doua terminale ale placii cu  surubele , nu exista un  loc marcat ca atare unde sa se poata pune  o  bucla....   

Link spre comentariu

Da, la aia ii trebuie alimentare. 5V este de ajuns daca nu mai exista alimentatorul original, dar ar mai trebui o bobina pe alimentare si un condensator serie ( alimentatorul original le avea ). Valorile nu sunt importante.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Buna seara , exista si alimentatorul  original :), instalatia functioneaza , incerc sa aflu daca in locatia Nicoresti se  poate receptional semnalul dvbt2 emis de releul Magura Odobesti , aprox 30km , exista si vedere directa ...

Link spre comentariu

Atunci orientati antena spre Magura Odobesti, alimentati amplificatorul antenei si puneti PNI-ul pe cautare. Sa ne spuneti si noua ce se intampla, cum se receptioneaza. Daca e ok, ar trebui sa intre toate TVR-urile.

Link spre comentariu

Salut @raresci,

Exista documentata undeva existenta "releului" de la Magura Odobesti? Eu nu am gasit.

Ceea ce am gasit este asta:

amplasament_Baleni.thumb.jpg.4cd0c32fc7b10c103eaa0afe7d8bc3e5.jpg

Iar profilul terenului de la Nicoresti catre Baleni include doua varfuri de relief care obtureaza calea de vizibilitate directa. Rezultatul este o atenuare semnificativa, daca inaltimea la care este amplasata antena este insuficienta.

profil_Nicoresti_Baleni.thumb.jpg.44c79aa602a3e971618d397126f99ae8.jpg

Daca intr-adevar se emite DVB de la Magura Odobesti, se poate extrage profilul de teren si se poate vedea ce obstacole sunt acolo. Presupun ca aparatura e in buna stare de functionare, daca a fost testata langa Brasov.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări