raresci Postat August 14, 2023 Partajează Postat August 14, 2023 Buna ziua colegi , asa cum spune si titlul , am nevoie de cateva informatii despre receptia semnalului DVBT2 in zona comunei Nicoresti sat Fantani judeul Galati , mai exact , ma intereseaza daca in aceasta zona exista semnal , din ce am reusit sa ma informez , exista un releu pe Magura Odobesti care ar emite cu 2,5kw , pe canalul 38, dar nu stiu daca functioneaza si in ce directie ... Am incercat cu un receptor Pni si o antena directionala cu castig 14dbi cu amplificator incorporat , dar nici un rezultat , instalatia este functionala in alta locatie langa Brasov Link spre comentariu
aurel70 Postat August 14, 2023 Partajează Postat August 14, 2023 Salutare! Daca e vorba de Magura Odobesti din jud Vrancea, s-ar putea sa fie cam departe. Aveti antena''aripa de rechin" si amplificator? sau alta antena directiva? Puteti cauta o lista a emitatorilor DVBT si ce acoperire au. https://www.hdsatelit.com/2020/03/lista-cu-emitatoare-din-proiectul-dvb.html Link spre comentariu
aurel70 Postat August 14, 2023 Partajează Postat August 14, 2023 M-am uitat acu pe harta, nu e prea departe, ar trebui sa mearga cu aripa de rechin + amplificator, , daca nu si cu o antena clasica de UIF + amplificator. Link spre comentariu
raresci Postat August 14, 2023 Autor Partajează Postat August 14, 2023 Buna seara, antena arata asa , conform cu googleearth ar fii aprox 30km , daca e cineva din zona , poate imi spune cu ce setup ar putea functiona .. Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 Daca ai televizor lcd ce recepțiopnează și digital , la antenă un amplificator pentru canalul respectiv , și direct la tv. Daca ai din cel tv analogic cu tub cinescop ai nevoie de receptor dvbt sa converteasca din digital în analogic. Link spre comentariu
modoran Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 Sunt destule tv-uri lcd/led ce nu stiu dvb-t2, doar dvb-t ce nu ai ce face cu el in Romania. Link spre comentariu
aurel70 Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 Receptorul PNI (erau cindva si la dedeman) ESTE DVBT 2, si ar trebui sa prinda cu antena colegului, cu amplificator, daca face si bucla de adaptare a cablului de coborire. Daca nu va descurcati cu bucla, scrieti aici, colegii va pot ajuta. Link spre comentariu
raresci Postat August 15, 2023 Autor Partajează Postat August 15, 2023 Buna ziua colegi , mentionez pentru cei ce nu au fost atenti , receptorul si antena sunt ce trebuie pentru receptia DVBT2, instalatia functioneaza in aceasta formula in alta locatie langa Brasov. Acum problema buclei de adaptare , stiu ca se folosea pentru adaptare la antenele neamplificate , aceasta ce o am este cu amplificator incorporat , adica in cutiuta de la dipol se afla o placuta mica pe care vad ca exista un mic transformator pe o ferita mica , un tranzistor si alte cateva componente iar cablul de coborare se leaga pe doua terminale ale placii cu surubele , nu exista un loc marcat ca atare unde sa se poata pune o bucla.... Link spre comentariu
aurel70 Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 Si mai aveti si alimentatorul amplificatorului, care din cate tin minte se baga in priza? Amplificatorul antenei se alimenteaza prin cablul de coborire. Link spre comentariu
modoran Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 (editat) Da, la aia ii trebuie alimentare. 5V este de ajuns daca nu mai exista alimentatorul original, dar ar mai trebui o bobina pe alimentare si un condensator serie ( alimentatorul original le avea ). Valorile nu sunt importante. Editat August 15, 2023 de modoran Link spre comentariu
raresci Postat August 15, 2023 Autor Partajează Postat August 15, 2023 Buna seara , exista si alimentatorul original , instalatia functioneaza , incerc sa aflu daca in locatia Nicoresti se poate receptional semnalul dvbt2 emis de releul Magura Odobesti , aprox 30km , exista si vedere directa ... Link spre comentariu
validae Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 Cu o antenă Yagi bine orientată și amplificator ar trebui să nu fie probleme de recepție. Link spre comentariu
aurel70 Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 Atunci orientati antena spre Magura Odobesti, alimentati amplificatorul antenei si puneti PNI-ul pe cautare. Sa ne spuneti si noua ce se intampla, cum se receptioneaza. Daca e ok, ar trebui sa intre toate TVR-urile. Link spre comentariu
cirip Postat August 15, 2023 Partajează Postat August 15, 2023 Salut @raresci, Exista documentata undeva existenta "releului" de la Magura Odobesti? Eu nu am gasit. Ceea ce am gasit este asta: Iar profilul terenului de la Nicoresti catre Baleni include doua varfuri de relief care obtureaza calea de vizibilitate directa. Rezultatul este o atenuare semnificativa, daca inaltimea la care este amplasata antena este insuficienta. Daca intr-adevar se emite DVB de la Magura Odobesti, se poate extrage profilul de teren si se poate vedea ce obstacole sunt acolo. Presupun ca aparatura e in buna stare de functionare, daca a fost testata langa Brasov. Link spre comentariu
aurel70 Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Stiu de acest emitator din Vrancea, https://drive.google.com/file/d/1iSRbVjOcZh7kEatJv2NLCz_BYYljImoZ/view Este pe ultima pagina, sunt puse alfabetic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum