Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop si generator de semnale pe USB

klauss00

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

3

• radasous

3

• klauss00

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Acum 15 ore, sonic11 a spus:

Am văzut de mult drăcia asta, specificațiile sunt bune dar mai așteptăm și părerile altora, cineva care are în visterie așa ceva.

Il am eu, este rezonabil pentru masuratori nepretentioase. Are ceva artefacte (sau ce or fi) in jurul frecventei de 1kHz (parca...) si nu am reusit sa identific de unde provin, probail din USB. Am incercat si cu alimentare separata, inclusiv eliminarea sursei de +-12V  de pe modul si nu au disparut. Nu am mai investigat, mi-am cumparat un osciloscop UNI-T si un generator de functii. Poate functiona cu mai multe aplicatii, cam orice aplicatii pentru placa audio.

100si-semnal-mai-mare.jpg

1000sq.jpg

Link spre comentariu
Acum 15 minute, radasous a spus:

Il am eu, este rezonabil pentru masuratori nepretentioase. Are ceva artefacte (sau ce or fi) in jurul frecventei de 1kHz (parca...) si nu am reusit sa identific de unde provin, probail din USB. Am incercat si cu alimentare separata, inclusiv eliminarea sursei de +-12V  de pe modul si nu au disparut. Nu am mai investigat, mi-am cumparat un osciloscop UNI-T si un generator de functii. Poate functiona cu mai multe aplicatii, cam orice aplicatii pentru placa audio.

100si-semnal-mai-mare.jpg

1000sq.jpg

Pate fi și din cauza sondei, mă interesa partea de analiză TDH și FFT.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, sonic11 a spus:

Pate fi și din cauza sondei, mă interesa partea de analiză TDH și FFT.

Nu este de la sonde sigur, am mai multe, diferite, si nu fac probleme pe alte osciloscoape. Viermii apar si fara semnal, cu intrari in scurt. LA vremea respectiva am discutat si la episcom, ziceau ca nu au intalnit problema. Mi-a fost lene sa le trimit modulul, a fost mai simplu sa comand un osciloscop. O fi fost modulul meu defect, cine stie...

Atat am mai gasti cu fft:

1550687386-FFTGU185-W-png-c42331ba45b82a

Editat de radasous
Link spre comentariu

Chiar crezi ca la o jucărie de asta contează ce sonde folosește? Orice sonda ar folosi tot ar permite obținerea unei benzi de trecere de minim 1-5 MegaHz iar banda audio este doar pina la 20 kHz, adică de 50 de ori mai mica. 

Jucăria aia este bazata pe un codec audio ieftin (adică un DAC + un ADC)  cu performante foarte LIMITATE. Este ca și cum ai vrea sa masori înălțimea blocului cu o sfoara cu noduri dar te aștepți sa obții rezultatul la fracțiune de milimetru. 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, radasous a spus:

Viermii apar si fara semnal, cu intrari in scurt.

parerea mea este ca in chestiile astea digitale ieftine ,se face economie de condensatoare de filtrare si decuplare si mai ales nu sunt ecranari necesare pt fiecare etaj....

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Усилитель a spus:

parerea mea este ca in chestiile astea digitale ieftine ,se face economie de condensatoare de filtrare si decuplare si mai ales nu sunt ecranari necesare pt fiecare etaj....

Ecranari nu exista deloc, filtrari mai sunt, am mai si suplimentat, fara imbunatatiri. Cred ca semnalele poarazite vin din USB, merita incercat si un separator galvanic pentru usb, dar nu am mai avut rabdare. Stiu ca amplitudinea semnalelor parazite diferea in functie de laptopul folosit, cel mai "curat" a fost un HP EliteBook 2540p.

Link spre comentariu

Mai mult că sigur trebuie separare galvanica pe portul usb, modulul este arhisuficient pentru măsurători amatoricești.

Daca se dorește măsurători la sânge, sa se folosească aparatura profesionala dedicata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări