klauss00 Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Mai retehnologizam putin bunkerul https://epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=199&search=Osciloscop si generator de semnale pe USB Link spre comentariu
sonic11 Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Acum 23 minute, klauss00 a spus: Mai retehnologizam putin bunkerul https://epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=199&search=Osciloscop si generator de semnale pe USB Am văzut de mult drăcia asta, specificațiile sunt bune dar mai așteptăm și părerile altora, cineva care are în visterie așa ceva. Link spre comentariu
radasous Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Acum 15 ore, sonic11 a spus: Am văzut de mult drăcia asta, specificațiile sunt bune dar mai așteptăm și părerile altora, cineva care are în visterie așa ceva. Il am eu, este rezonabil pentru masuratori nepretentioase. Are ceva artefacte (sau ce or fi) in jurul frecventei de 1kHz (parca...) si nu am reusit sa identific de unde provin, probail din USB. Am incercat si cu alimentare separata, inclusiv eliminarea sursei de +-12V de pe modul si nu au disparut. Nu am mai investigat, mi-am cumparat un osciloscop UNI-T si un generator de functii. Poate functiona cu mai multe aplicatii, cam orice aplicatii pentru placa audio. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Acum 15 minute, radasous a spus: Il am eu, este rezonabil pentru masuratori nepretentioase. Are ceva artefacte (sau ce or fi) in jurul frecventei de 1kHz (parca...) si nu am reusit sa identific de unde provin, probail din USB. Am incercat si cu alimentare separata, inclusiv eliminarea sursei de +-12V de pe modul si nu au disparut. Nu am mai investigat, mi-am cumparat un osciloscop UNI-T si un generator de functii. Poate functiona cu mai multe aplicatii, cam orice aplicatii pentru placa audio. Pate fi și din cauza sondei, mă interesa partea de analiză TDH și FFT. Link spre comentariu
radasous Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 (editat) Acum 15 minute, sonic11 a spus: Pate fi și din cauza sondei, mă interesa partea de analiză TDH și FFT. Nu este de la sonde sigur, am mai multe, diferite, si nu fac probleme pe alte osciloscoape. Viermii apar si fara semnal, cu intrari in scurt. LA vremea respectiva am discutat si la episcom, ziceau ca nu au intalnit problema. Mi-a fost lene sa le trimit modulul, a fost mai simplu sa comand un osciloscop. O fi fost modulul meu defect, cine stie... Atat am mai gasti cu fft: Editat August 10, 2023 de radasous Link spre comentariu
klauss00 Postat August 10, 2023 Autor Partajează Postat August 10, 2023 Ce sonde folositi? Link spre comentariu
sesebe Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Chiar crezi ca la o jucărie de asta contează ce sonde folosește? Orice sonda ar folosi tot ar permite obținerea unei benzi de trecere de minim 1-5 MegaHz iar banda audio este doar pina la 20 kHz, adică de 50 de ori mai mica. Jucăria aia este bazata pe un codec audio ieftin (adică un DAC + un ADC) cu performante foarte LIMITATE. Este ca și cum ai vrea sa masori înălțimea blocului cu o sfoara cu noduri dar te aștepți sa obții rezultatul la fracțiune de milimetru. Link spre comentariu
Усилитель Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Acum 9 ore, radasous a spus: Viermii apar si fara semnal, cu intrari in scurt. parerea mea este ca in chestiile astea digitale ieftine ,se face economie de condensatoare de filtrare si decuplare si mai ales nu sunt ecranari necesare pt fiecare etaj.... Link spre comentariu
radasous Postat August 11, 2023 Partajează Postat August 11, 2023 Acum 11 ore, Усилитель a spus: parerea mea este ca in chestiile astea digitale ieftine ,se face economie de condensatoare de filtrare si decuplare si mai ales nu sunt ecranari necesare pt fiecare etaj.... Ecranari nu exista deloc, filtrari mai sunt, am mai si suplimentat, fara imbunatatiri. Cred ca semnalele poarazite vin din USB, merita incercat si un separator galvanic pentru usb, dar nu am mai avut rabdare. Stiu ca amplitudinea semnalelor parazite diferea in functie de laptopul folosit, cel mai "curat" a fost un HP EliteBook 2540p. Link spre comentariu
sonic11 Postat August 11, 2023 Partajează Postat August 11, 2023 Mai mult că sigur trebuie separare galvanica pe portul usb, modulul este arhisuficient pentru măsurători amatoricești. Daca se dorește măsurători la sânge, sa se folosească aparatura profesionala dedicata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum