Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lamaiul..

djdansmart

Postări Recomandate

Buna ziua, are experienta cineva cu Lamaiul? Am unul si nu prea ii merge bine, doar anul asta a facut vreo cateva fructe mici, unele au cazut deja. Florile le-am "polenizat" cu un betisor de ureche..albinele nu ajung la el, fiind intr-un balcon inchis. Ma interesa cam ce tip de VAS-GHIVECI este cel mai potrivit, si daca trebuie ceva solutii-ingrasamant...dealtfel, ce tip de pamant ar fi cel mai bun?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• djdansmart

1

• Усилитель

1

• PacMan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am avut doi lămâi acum mulți ani, iar unul crescuse atât de mare încât avea tulpina cam cât mâna de groasă și coroana deabia mai încăpea (legată strâns) pe o ușă de 90 cm lățime. Făcea lămâi anual, iar vasul în care îl țineam era de fapt un butoi de plastic de 80 L tăiat în partea de sus. Ai mei turnau zațul de cafea pe pământul din vasul lui, pe post de îngrășământ și anual schimbau cât de mult pământ puteau din partea de deasupra. Vara îl țineam afară până dpdea prima brumă, iarna stătea în casă, în bucătăria de vară. După vreo zece ani nu mai puteam să îl băgăm în casă iarna și am rugat în zadar mai multe instituții să-l ia pentru că avea nevoie de spațiu larg și un vas mult mai mare, cu regret a trebuit să-l lăsăm afară iarna să înghețe.Am avut și un curmal pe care l-am sădit când aveam vreo 7-8 ani care a crescut și el ditamai pomul, era cât pe ce să aibă același sfârșit cu lămâiul, dar a avut mai mult noroc.Când a trebuit să bag gazele la casa părintească, un inginer de la firmă a fost bucuros să-l ia la el și chiar ne-a făcut reducere 100 Lei la factură pentru că i l-am dat.Gând la gând cu bucurie, că noi nu știam cum să mai scăpăm de el, că pusesem și anunțuri pe olx și degeaba.

Link spre comentariu

În funcție de ghiveci crește și pomul. În momentul în care vasul este prea mic, rădăcinile nu mai au unde să se întindă și copacul nu mai crește decât foarte puțin. Pe principiul ăsta se realizează și pomii gen bonsai. 

Pentru apartament, o găleată de 10-20litri este cel mai indicat, însă trebuie tuns puternic când ajunge să se dezvolte la 2m. Dacă dorești să te bucuri de fructe, trebuie să ai mai multă grijă de el, față de varianta ornamentală. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări