cdinu332 Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 (editat) Va salut, Am nevoie de realizarea a catorva piese din aluminiu. Nu e mare lucru dar n-am gasit in zona mea niciun atelier. Ele sunt necesare pentru a prinde o roata de rezerva pe o remorca auto. Desenele nu-s foarte academice dar cred ca se intelege. Daca aluminiul o fi prea scump sau mai greu de procurat, cred ca se pot face si din otel. Le vopsesc cu simt de raspundere si asta e. Editat August 9, 2023 de cdinu332 Link spre comentariu
draku Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Cilindrul si saiba as putea sa ti le fac eu din aluminiu Placa nu am la dimensiuni. Dar ca sa pui piese de aluminiu pentru sustinerea unei roti, chiar si de rezerva, mi se pare periculos... Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 10, 2023 Autor Partajează Postat August 10, 2023 Nu este cilindru, e o bucată de bară care are o gaura cu filet. Roata Nu este grea și se sprijină pe chestia aia de care se agață remorca de mașină, proțap sau cum îi zice. Ansamblul ăsta e mai mult ca să țină roata pe oblon, greutatea fiind preluată de proțap. Link spre comentariu
adydep Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Te complici...cumpără un butuc pentru janta respectivă-butuc ce-l fixezi cu un șurub de oblon-,iar roata o prinzi de butuc cu 4 șuruburi(mă rog...prezoane). Link spre comentariu
draku Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Acum 10 minute, cdinu332 a spus: Nu este cilindru, e o bucată de bară.... Avem definitii deosebite a ceea ce inseamna un cilindru.... Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 10, 2023 Autor Partajează Postat August 10, 2023 Să vad cât costă un butuc. Ideea este bună. Acum 1 minut, draku a spus: Avem definitii deosebite a ceea ce inseamna un cilindru.... Da-o încolo de semantica. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 10, 2023 Autor Partajează Postat August 10, 2023 Vai de ei, mai bine. Varianta cu butuc de roată nu prea se potrivește. Este destul de butucanos și rămâne varianta cu cilindru, lua-l-ar. Domnu draku, dacă puteți face cele două piese mă descurc eu cu restul. Stand și uitându-mă la un filet m12 îmi pare cam mic. Se poate face de 20mm, o fi prea gros? Link spre comentariu
draku Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 M12 vs M20 Gaura filetata e neaparat sa fie infundata sau poate fi strapunsa? Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 10, 2023 Autor Partajează Postat August 10, 2023 Cum îți este mai usor/comod. Rămâne m20 Dă-mi un cont pe privat să îți plătesc înainte să intri în material. Link spre comentariu
draku Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Saiba ramane cu aceleasi dimensiuni? Sau se modifica gaura interioara? Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 10, 2023 Autor Partajează Postat August 10, 2023 Gaura se modifica pentru a intra surubul de 20mm. Saiba presează pe janta care intra în cilindru, pentru a o tine fixată de oblon. Cilindrul fiind prins de oblon... Link spre comentariu
PacMan Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 Există varianta folosită la mașinile de teren, care au suport pe ușa din spate pentru roată de rezervă. Există varianta la care din dezmembrări să folosești un butuc de roată sudat pe un cadru de țeavă care să se rotească la 90 grade, să fie mai ușor de fixat sau scos roata. Există varianta să montezi roata orizontal pe proțap. Mai există și varianta folosită la multe auto cu suport roată de rezervă în spate sub mașină, parcă Dacia Nova avea așa ceva. Însă dacă ai ales deja varianta de fixare, succes! Să actualizezi topicul cu imagini când este gata. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 11, 2023 Autor Partajează Postat August 11, 2023 Am să pun poze imediat după ce termin. Mulțumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 24, 2023 Autor Partajează Postat August 24, 2023 Abia astăzi am reușit să finalizez treaba. Mulțumesc domnului draku pentru ajutorul oferit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum