Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare piese din aluminiu

Postări Recomandate

Va salut,

Am nevoie de realizarea a catorva piese din aluminiu. Nu e mare lucru dar n-am gasit in zona mea niciun atelier.

Ele sunt necesare pentru a prinde o roata de rezerva pe o remorca auto.  Desenele nu-s foarte academice dar cred ca se intelege.

Daca aluminiul o fi prea scump sau mai greu de procurat, cred ca se pot face si din otel. Le vopsesc cu simt de raspundere si asta e.

20230808_185816.jpg

cilindru.gif

Untitled.png

saiba-de-precizie-10x5x1mm~3234.jpg

Editat de cdinu332
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu este cilindru,  e o bucată de bară care are o gaura cu filet. 

Roata Nu este grea și se sprijină pe chestia aia de care se agață remorca de mașină,  proțap sau cum îi zice. 

Ansamblul ăsta e mai mult ca să țină roata pe oblon, greutatea fiind preluată de proțap. 

Link spre comentariu

Vai de ei, mai bine. 

Varianta cu butuc de roată nu prea se potrivește.  Este destul de butucanos și rămâne varianta cu cilindru,  lua-l-ar.

Domnu draku,  dacă puteți face cele două piese mă descurc eu cu restul. 

Stand și uitându-mă la un filet m12 îmi pare cam mic.  Se poate face  de 20mm, o fi prea gros?

Link spre comentariu

Există varianta folosită la mașinile de teren, care au suport pe ușa din spate pentru roată de rezervă. 

Există varianta la care din dezmembrări să folosești un butuc de roată sudat pe un cadru de țeavă care să se rotească la 90 grade, să fie mai ușor de fixat sau scos roata. 

Există varianta să montezi roata orizontal pe proțap. 

Mai există și varianta folosită la multe auto cu suport roată de rezervă în spate sub mașină, parcă Dacia Nova avea așa ceva. 

Însă dacă ai ales deja varianta de fixare, succes! 

Să actualizezi topicul cu imagini când este gata. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări