ctepeo Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 Cum pe vremuri nu (prea) existau norme de mediu, nici prea mult plastic (sau nu exista deloc), unele clădiri, pentru a nu aştepta maşina de gunoi aveau o anume dotare pentru ars gunoaile, inclusiv cu căzutul direct acolo. S-au pus la blocurile din Bucureşti până în 1960 şi ceva. A văzut cineva cum arăta aşa ceva? Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 9Nu cred să fi fost asa ceva. Serviciu de salubritate există de dinaintea blocurilor. Link spre comentariu
ctepeo Postat August 8, 2023 Autor Partajează Postat August 8, 2023 La sfârşit: https://cvartal.dashfilm.ro/stiati-ca/ Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 Erau foarte puține, le numarai pe degetele de la o mână și vin din perioada interbelică. Din anii 50 s-a mers pe altă variantă constructivă, sovietică. Încă mai sunt câteva blocuri rămase de atunci și poți merge în vizită dar nu cred să mai găsești ceva din instalație. Era ceva rudimentar, pe păcură. Inițial m-am gândit că din anii 60 să le fi pus. Apoi am citit mai atent. Link spre comentariu
ctepeo Postat August 8, 2023 Autor Partajează Postat August 8, 2023 Da' unde ai găsit informaţii? Eu am găsit ceva menţiuni, dar nu mai ştiu pe unde. Într-o carte e menţionat cel mai simplu. Cât de mare era unul? NU mi-aş fi dorit aşa ceva la bloc. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 Acum 1 oră, ctepeo a spus: Cum pe vremuri nu (prea) existau norme de mediu, nici prea mult plastic (sau nu exista deloc), unele clădiri, pentru a nu aştepta maşina de gunoi aveau o anume dotare pentru ars gunoaile, inclusiv cu căzutul direct acolo. S-au pus la blocurile din Bucureşti până în 1960 şi ceva. A văzut cineva cum arăta aşa ceva? Aiurea! Link spre comentariu
ctepeo Postat August 8, 2023 Autor Partajează Postat August 8, 2023 Atunci însemană că revista de arhitectură minte. Link spre comentariu
icar Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 Nu cred ca minte, exsta un cremator, dar nu de tip ghena, adica nu aruncai gunoiul direct in cremator, de pe un topogan existent pe fiecare palier. @ctepeo, asa era atunci, bogatii nu se amestecau cu populimea! Cât de curând vei revedea astfel de anuturi, poate mai nuantat scrise. Link spre comentariu
ctepeo Postat August 8, 2023 Autor Partajează Postat August 8, 2023 La unele existau tip tubulatură de ghenă. Aia cu segregarea socială rămâne pururea o protie. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Acum 14 ore, ctepeo a spus: Da' unde ai găsit informaţii? N-am căutat astfel de informații că nu m-a interesat ce făceau în trecut cu gunoiul. Mi-am amintit o discutie avută cândva cu un arhitect. Dacă te pasionează să dezgropi după astfel de informații, mergi la Biblioteca Națională, pe net n-ai să găsești informații. Link spre comentariu
icar Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Acum 11 ore, ctepeo a spus: segregarea socială rămâne pururea o protie Asta e alta discutie!! Link spre comentariu
ctepeo Postat August 9, 2023 Autor Partajează Postat August 9, 2023 @cdinu332 dar ţi-a spus cât de mari erau? Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Nu, că era femeie. Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Scurta menționare a venit în urma faptului că, având de făcut ceva la o ambasadă, aceștia aveau acolo un incinerator. Nu mă întreba și de ăla cât era de mare. Suficient cât să ardă documente, probabil. Link spre comentariu
florinmar Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Pe strada papazoglu dumitru la ne 84 exista bloc carpex acela are si acum un cos care mai demult deservea pentru incinerare gunoi pe păcură stiu sigur ca acolo am.locuit se poate intra prin spate in curte si dati langa fostul.cos al blocului are vreo 10 nivele Link spre comentariu
Postări Recomandate