Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor încorporabil BEKO nu comanda rezistenta de jos

miniMAX19

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miniMAX19

4

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă funcţia de încălzire simultană a celor două rezistenţe e setată pe afişaj şi doar cea de sus funcţionează, verificaţi prima dată dacă e bună rezistenţa,( să nu fie întreruptă) şi să aibă contacte bune la borne.Dacă astea sunt în regulă, de vină e probabil releul care alimentează acea rezistenţă sau există o întrerupere pe cablaj, eventual o siguranţă termică întreruptă.

Dacă fiecare rezistenţă are butonul ei de comandă, poate fi eventual microcontactul ei defect, din cauza umezelii, dar nu am stat să citesc manualul să văd cum se fac setările....

E nevoie doar de un set de şurubelniţe şi un multimetru ieftin pentru asta.

Manuale service la astea nu prea am avut ocazia să văd, dar nici nu e nevoie când înţelegi principiul de funcţionare.

Ai practic un mic controller care primeşte comenzi de la interfaţa frontală şi comandă cele două relee sau eventual triaci ori comutatoare statice logice.Eu zic să verificaţi totuşi dacă aţi selectat corect modul de lucru, apoi cele descrise de mine...

Dacă desfaceţi cuptorul, faceţi poze clare cu placa de comandă şi postaţi-le aici.

O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link (https://imgur.com/upload)

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

Rezistentele sint bune amindoua,ma gindeam ca daca am o schema.i-mi va usura  identificarea releului si simplifica mai mu;lt urmarirea.

daca nu gasesc o schema va trebui sa scot placa si sa o iau bob cu bob

Multumesc mult Validae.

o zi frumoasa. ne mai auzim

Cu respect 

Link spre comentariu

Scheme de acest gen rar se găsesc, dar cum spuneam nici nu sunt necesare.

Eu când vreau să monitorizez ce face și dacă chiar face fiecare releu, pun un led înseriat cu o rezistență de 1k în paralel cu bobina fiecărui releu.Apoi acționez selectorul de funcții și văd ce funcție aprinde un anumit led.Dacă de exemplu selectezi să încălzească rezistența de sus și se aprinde un anumit led, acel led e conectat pe bobina releului corespunzător rezistenței de sus.La fel pentru fiecare dintre celelalte funcții.Acolo văd nu mai puțin de nouă relee, dintre care unul mai mic (alb) bănuiesc că ar fi al ventilatorului.

Asta e o metodă mai mult vizuală, fiindcă se pot identifica ușor releele corespondente și după firele ce vin de la rezistențe și ventilator.

Link spre comentariu

multumesc mult pentru ideea cu ledurile,cred ca o sa o incerc si eu ,dar tot trebuie sa scot placa ,sa o intorc invers si sa am acces vizual la trasee si contactele de legatura ale releelor.

multumesc mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări