Vizitator Dj Valy Postat Ianuarie 6, 2008 Partajează Postat Ianuarie 6, 2008 As dori daca are cineva poze cu telecomanda, interior si exterior, si o schema.Doresc sa construiesc o telecomanda pentru magnetofon Rostov dupa cea originala.Cine ma poate ajuta? Link spre comentariu
Everest Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 S-a publicat intr-o revista Tehnium !!! Link spre comentariu
Vizitator Dj Valy Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Am aflat si eu, postez schema. Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 Aia e. Am facut si eu si merge foarte bine. Am sa lucrez un modul telecomandat wireless pe baza acelui modul, in viitorul apropiat.ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Dj Valy Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 Ar fi super, mi-ar place foarte mult sa am un magnetofon rusesc comandat wireless. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 Telecomanda originala de la Rostov nu este wireless, este o telecomanda cu fir... :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator Dj Valy Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 Lol, asta stiu si eu, pentru ca am facut una cu fir, insa ALEKS vorbea cum ca ar dori sa conceapa o telecomanda fara fir, cu un modul ceva, ceea ce ar fi interesant. Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Ideea este simpla si e aproape la fel de simplu de pus in aplicare:1. Microcontroller care identifica pulsurile in radianta Ir (detectate de un fototranzistor) de la o telecomanda obisnuita (cu asignarea de rigoare a tastelor telecomenzii)2. comenzi 1 / 0 prin buffer-e 7407 sau CDB407 aplicate direct terminalelor de comanda a mufei magnetofonului, respectand schema electrica de principiu a telecomenzii pe fir a magnetofonuluiMa gandeam chiar la integrarea intregului montaj in incinta magnetofonului dar nu stiu unde sa pozitionez receptorul Ir fiindca nu doresc sa dau gauri in masca frontala a magnetofonului. Problema ramane de analizat si de asemenea ramane de vazut ce solutie voi adopta.In masura in care am sa am timp, pe viitor am sa realizez un astfel de montaj.Numai bine,ALEKS Link spre comentariu
Everest Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Ideea este simpla si e aproape la fel de simplu de pus in aplicare: 1. Microcontroller care identifica pulsurile in radianta Ir (detectate de un fototranzistor) de la o telecomanda obisnuita (cu asignarea de rigoare a tastelor telecomenzii) 2. comenzi 1 / 0 prin buffer-e 7407 sau CDB407 aplicate direct terminalelor de comanda a mufei magnetofonului, respectand schema electrica de principiu a telecomenzii pe fir a magnetofonului Ma gandeam chiar la integrarea intregului montaj in incinta magnetofonului dar nu stiu unde sa pozitionez receptorul Ir fiindca nu doresc sa dau gauri in masca frontala a magnetofonului. Problema ramane de analizat si de asemenea ramane de vazut ce solutie voi adopta. In masura in care am sa am timp, pe viitor am sa realizez un astfel de montaj. Numai bine, ALEKS Parca ziceai ca vrei sa o faci wireless .... pe cand acum ii dai inainte cu ir !!! Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Nu e tot radiatie electromagnetica ? Este doar in alt spectru, dar tot acelasi principiu este. Poate m-am exprimat gresit utilizand termenul wireless care de obicei duce cu gandul doar la transmisiunile in unde hertiene.ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Wireless inseamna fara fir. Impropriu lumea se gandeste ca inseamna doar Wi-Fi.Nu te chinui cu fototranzistor, ii trebuie si preamplificator, pe urma trebuie sa faci demodularea, o sa-ti scoata peri albi. Foloseste un TSOP1738 sau alt model care sa fie chiar pe frecventa purtatoare a telecomenzii. Asta e un CI, are doar 3 pini: Vcc, GND si OUT. Costa cativa lei si se gaseste peste tot ca e folosit in receptia IR de la televizoare. Nu are nevoie nici macar de o rezistenta si scoate din infrarosu modulat direct pulsuri TTL pe care le decodezi cu un microcontroller. Scheme si soft pentru asa ceva sunt garla pe net. Cauta cu google "RC5 decoder" sau similar. RC5 este cel mai raspandit protocol pe care functioneaza mai toate telecomenzile de televizor.Sa ne zici cum a iesit. Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Excelenta idee! S-a notat si in viitorul apropiat cand voi gasi timpul necesar, voi trece la construit. Dupa cum spuneam, nu constructia ridica probleme si nici programarea software-ului pentru microcontroller. Ceea ce intr-adevar reprezinta o problema pentru mine este sa gasesc, dupa cum spuneam, un amplasament pentru TSOP pe carcasa magnetofonului in asa fel incat sa fie estetic si sa se incadreze in "aerul" vremii cand a fost proiectat acest magnetofon. Cum i-am facut tahograf digital, tot la fel ii pot face si telecomanda "wireless" pardon, Ir. Multumesc RoGeorge pentru ideea cu standard-ul RC5. Intr-adevar o multime de informatii referitoare la decodarea semnalelor telecomenzilor standard. ALEKS Link spre comentariu
Vizitator octavian1973 Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Salut, Eu am de vanzare telecomenzi wireless pentru magnetofonul ROSTOV 105, ROSTOV 105S1! Sunt doua variante. Varianta I - "simpla" care are numai comenzile Play, Pause, Stop, FF, Rew si Rec. Varianta II - "complexa" care pe langa comenzile variantei I, mai are si control asupra unui contor electronic cu programare, care se vinde cu telecomanda (varianta mai scumpa !!!), modul care necesita montarea in interiorul magnetofonului si eliminarea vechiului contor mecanic! Ambele variante au un receptor extern, cu fir, ce se poate pune deasupra magnetofonului, necesitand inlocuirea mufei rusesti din spatele magnetofonului cu una standard, prezenta in pachet. In ambele variante, pachetul contine receptorul, emitatorul cu bateria aferenta, conectorul care se pune in locul celui rusesc, prezent pe spatele magnetofonului, si normal, un manual de instalare si utilizare a telecomenzii! Este similara, oarecum, cu cea de la Akai, pentru GX747, model RC90! Pentru detalii, preturi si comenzi, va astept la adresa [email protected] Deci..., nu mai are rost sa va bateti capul sa "fabricati" asa ceva! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum