Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop lenovo ideapad 320 15 ast cu prbleme pe alimentare

ionut120v

Postări Recomandate

Este versiunea cu procesor AMD E2 gen 7, 2 p -2g cu 4GB RAM, am luat din piata cu 250 ron pentru la serviciu deoarece am probleme cu altul adus tot de mine are mufa de alimentare rupta cu cablaj cu tot.

Si acesta are probleme tot pe alimentare, dar mufa e buna, siguranta e buna, bateria era descarcata sub limita, am incarcat direct pe celule si am reusit sa bootez, dar nu mergea incarcat.

Am, dat placa jos si am vazut relipit in zona alimentarii, dar n-am gasit nici o componenta evident distrusa, doar o singura problema posibil legata de cablaj intrerupt.

Chiar la intrare sunt doua mosfet-uri in antiserie unul AON6414 cu drena la plusul mufei si un AON7408 cu drena inspre consumator cu sursele si portile unite, un comutator bidirectional, portile celor doua am, gasit in hi Z state, adica inarcat cu instrumentul pe dioda ramaneau incarcate si tranzistarele in conductie, dupa mintea mea asa ceva nu este normal, trebuie sa fie legate pe undeva, in situatia in care nu exista nici o alimentare nu ar fi normal sa fie in hi Z state, sau poate gresesc eu?

In fine am strapat peste si am reusit sa alimentez, am reusit sa bootez, chiar sa instalez un linux, totusi am o nelamurire, nu cred ca afisaza corect incarcarea, in plus spune ca dureaza 14 ore pana la full, nu stiu daca e corect sau spune balarii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut120v

3

• modoran

1

• eos

1

• PacMan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dupa o vreme bateria s-a incarcat full si afisarea s-a resetat acum arata corect, cred totusi ca este cablaj intrerupt, portile respective sunt in aer, n-am schema sau scheme similare nu stiu unde sa caut, nu e nici un integrat linga mosfet-urile respective, e greu de gasit fara schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări