Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Set acumulatori neidentificați

Postări Recomandate

https://ibb.co/bdGD6Bp

Lungime: 70mm 

Diametru: 32mm  

Provin de la o lampa solara, puternica, 90w; nu au nicio inscripționare,  nu știu ce sa caut... am alimentat cu un 18650 cele trei matrici de leduri și se aprind corect, deci tensiunea ar fi cam de 4v, dar la curent mare. Bornele sunt cu șuruburi.  Știți pe unde se găsesc?

20230804-160946

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Budreala Radu

3

• bmwh548

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Mda, am găsit, codul corect 32650, LiFePo4. 

Tensiune pe celula: 3,65v 

Problema este că nu se găsesc în Ro...

Editat de Budreala Radu
Link spre comentariu

E vorba de LiFePo4 acolo, au altă tensiune nominală și  de finalizare a încărcării decât Li-Ion....

Ca să înlocuiești acumulatorii cu Li-Ion se poate, dar numai schimbând și BMS-ul.

Dar cel mai important e că LiFePo4 au o siguranță mai mare în exploatare, suportă mai bine temperaturile mari și au un număr de cicluri de descărcare de cinci ori mai mare decât Li-Ion. Singurul dezavantaj la LiFePo4 e densitatea de curent mai scăzută per kg deci capacități ceva mai mici la același volum.Dar avantajele sunt mai mari...

Link spre comentariu

Am fost inteles gresit: ma refeream ca se pot cumpara celule LiFePo4 32650 normale si se sudeaza lamele ulterior. Cele originale au terminale cu surub, mai greu de gasit in comertul autohton.

Link spre comentariu

Adevărul e că decât să cumperi acumulatori noi pentru o lampă din asta, ieși mai bine dacă iei altă lampă.

Rămâi și cu piese de schimb....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări