Barbaro Postat August 4, 2023 Partajează Postat August 4, 2023 (editat) Am urmărit video, foarte interesant, adăugarea unei sonerii muzicale bineînțeles analogica, ar fi fost grozavă. Hi! Editat August 4, 2023 de Barbaro Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat August 4, 2023 Partajează Postat August 4, 2023 Cât de repede se vor strica toate acele lagăre si rotițe din plastic? Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 4, 2023 Partajează Postat August 4, 2023 Ce mai contează ? Este frumos. Link spre comentariu
icar Postat August 4, 2023 Partajează Postat August 4, 2023 Acum 5 ore, barbulescuorlando a spus: Cat de repede se vor strica toate acele lagăre si rotițe din plastic? Cred ca exact la fel de repede ca si cele din ceasurile de mâna sau de perete! O chestie mecanica, logica, dar...nu multora le-a trecut prin cap!!! Interesant, frumos!!! Link spre comentariu
PacMan Postat August 4, 2023 Partajează Postat August 4, 2023 @barbulescuorlando " Cât de repede se vor strica toate acele lagăre si rotițe din plastic?" Aproximativ 100ani? In funcție de materialul utilizat se poate elimina frecarea sau mari pentru o funcționare estimată puțin peste termenul de garanție. Așa cum există bronz grafitat, așa există și teflon sau poliamidă grafitata. Grafitul se folosește pentru a reduce foarte mult frecarea și eliminarea folosirii de ulei pentru lubrifierea lagărelor. Când a fost proiectat și construit ceasul, încă nu se învăța la școală cum să distrugi produsele prin planificarea uzurii morale. Bănuiesc că este un ceas realizat în anii 60, sau 70, pe atunci produsele erau construite să țină o viață și era mândria fabricantului să realizeze un produs cu o soluție inteligenta și un minim de materiale îmbinate să rezulte un obiect deosebit. Link spre comentariu
validae Postat August 4, 2023 Autor Partajează Postat August 4, 2023 Având în vedere că acel ceas era făcut de o firmă japoneză, cred că cei care le posedă şi încă le folosesc, le vor lăsa şi la nepoţi.Păcat că acum consumul acelui ceas (8 W !!!) ar părea imens, dar am văzut destui care lasă lumina la baie mereu aprinsă, deci nu cred că ar fi o mare problemă. De urmărit şi alte videoclipuri ale respectivei inginere, prezintă lucruri foarte interesante. De exemplu, un afişaj extrem de complicat ,,Bina-View,, cum cred că puţini au mai văzut.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum