Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema upload arduino nano

ionutz2013

Postări Recomandate

Da clipeste scurt. Numai placa asta vad ca face pb. Am compilat esp8266 a mers din prima, arduino una din prima, clona de atmega lgt8f328p a mers din prima dupa ce am instalat biblioteca respectiva. Dar atmega328pb asta nu vrea de niciun fel. Am incercat si in toate porturile, am incercat si de pe alt laptop dar degeaba. Face fix asa: https://imgur.com/a/J0MkkPc

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

60

• zvonacfirst

38

• daniels

31

• nico_2010

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce tip de mufa USB are placa ta?

Celelalte care zici ca merg, au aceeasi mufa?

Ai incercat cu un alt cablu? De preferat trebuie utilizat cablul original de la chinezi.

De ce intreb toate astea: am avut si eu un lot de 3 buc NANO cu mufa micro USB care nu au vrut cu niciun chip sa se lase programate prin USB desi computerul le vedea pe un anume port. Pana la urma le-am folosit programandu-le cu programatorul USBASP si au functionat fara probleme.

Link spre comentariu

ce varianta de ide folosesti?

Acum 3 minute, zvonacfirst a spus:

De ce intreb toate astea: am avut si eu un lot de 3 buc NANO cu mufa micro USB care nu au vrut cu niciun chip sa se lase programate prin USB desi computerul le vedea pe un anume port. Pana la urma le-am folosit programandu-le cu programatorul USBASP si au functionat fara probleme.

old bootloader, asa cum am spus ide-urile noi nu-l recunosc! calculatorul detecteaza CH340 nu MCU

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Asta cu probleme are miniusb. Celelalte au tip c iar arduino uno are usb ca de imprimanta. Chinezu nu mi-a dat cablu la el. Dar am folosit cablu de la o interfata de testat hdd-uri care functioneaza fara pb cu acel cablu. Ca varianta de ide am 2.1.1 si mai am un arduino vechi dinainte de arduino ide dar nici cu ala nu vrea. Pe ala imi merg clonele alea cum am specificat mai sus

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 33 minute, Marele Savant a spus:

ce varianta de ide folosesti?

Am doua variante, 1.8.5 si 2.0.4. Cand aveam probleme cu cele trei placute aveam numai 1.8.5.

Acum 33 minute, Marele Savant a spus:

old bootloader, asa cum am spus ide-urile noi nu-l recunosc!

Acum mai am cateva NANO, toate cu mini USB si merg fara probleme pe ambele variante de IDE cu old bootloader.

Iata un test de compilare fara NANO conectat, care se finalizeaza cu Done Compiling in Arduino IDE 2.0.4.

icl4IOG.jpg

Si programarea unei placute Arduino NANO finalizata cu succes cu old bootloader.

14w404M.jpg

Ca sa isi iasa din idei, eu cred ca @ionutz2013 ar trebui sa incerce sa programeze NANO cu probleme cu ajutorul unui alt NANO dintre cele care ii functioneaza daca nu are un USBASP.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Am incercat asta aseara dar fara succes nici cu old nici cu bootloader normal

Acum 16 minute, zvonacfirst a spus:

Am doua variante, 1.8.5 si 2.0.4. Cand aveam probleme cu cele trei placute aveam numai 1.8.5.

Acum mai am cateva NANO, toate cu mini USB si merg fara probleme pe ambele variante de IDE cu old bootloader.

Iata un test de compilare fara NANO conectat, care se finalizeaza cu Done Compiling in Arduino IDE 2.0.4.

icl4IOG.jpg

Si programarea unei placute Arduino NANO finalizata cu succes cu old bootloader.

14w404M.jpg

Ca sa isi iasa din idei, eu cred ca @ionutz2013 ar trebui sa incerce sa programeze NANO cu probleme cu ajutorul unui alt NANO dintre cele care ii functioneaza daca nu are un USBASP.

Adica sa rescriu bootloaderu la nano cu probleme? Am doar un arduino uno care il pot folosi cel care e pus pe ceas momentan. Restul sunt montate pe alte dispozitive si e mai greu sa le scot. Nu am usbasp

Link spre comentariu

@ionutz2013, ai citit ce ti-am recomandat mai sus? Incearca alta metoda de programare, de exemplu prin ICSP sau FTDI daca ai ce trebuie. Ocolesti astfel interfata USB si ai sa-ti dai seama daca placuta are cu adevarat probleme.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, ionutz2013 a spus:

Am doar un arduino uno care il pot folosi

Pai foloseste-l. Nu trebuie sa dai verdictul pana nu ai epuizat toate metodele. Altfel bati pasul pe loc.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, zvonacfirst a spus:

@ionutz2013, ai citit ce ti-am recomandat mai sus? Incearca alta metoda de programare, de exemplu prin ICSP sau FTDI daca ai ce trebuie. Ocolesti astfel interfata USB si ai sa-ti dai seama daca placuta are cu adevarat probleme.

Am demontat ceasu adineauri si am acu un arduino una functional si nano cu probleme. Dar sa vad cum pot programa nano ala folosind arduino bun.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, zvonacfirst a spus:

Pentru inspiratie.

Burn the bootloader on UNO, Mega, and classic Nano using another Arduino –  Arduino Help Center

Arduino Nano Memory Upgrade With No Soldering | Hackaday

Vad ca difera schema la cele 2 poze. Ceq cu arduino uno are o schema iar cea cu nano folosit ca programator are alta schema. Eu am doar uno functional iar nano are probleme.

Link spre comentariu

Foloseste prima schema. Sunt aceleasi scheme dar conexiunile sunt facute altfel. Prima direct pe pinii Arduino cealalta pe pini ICSP. Cauta Arduino pinout si ai sa intelegi de ce zic ca nu sunt diferite conexiunile (vezi pinii D10=RST, D11=MOSI, D12= MISO si D13=SCK).

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări