Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema upload arduino nano

ionutz2013

Postări Recomandate

Dar pe reset apesi cand programezi arduino ala ? Ca altfel nu merge.  Cateodata trebuie sa dai chiar de mai multe ori sau sa faci un artificiu sa conectezi pinul DTS de la ch340 la reset la atmega sa mearga mereu programarea. Chinezii nu conecteaza tot ce trebuie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

60

• zvonacfirst

38

• daniels

31

• nico_2010

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 20 minute, modoran a spus:

Dar pe reset apesi cand programezi arduino ala ? Ca altfel nu merge.  Cateodata trebuie sa dai chiar de mai multe ori sau sa faci un artificiu sa conectezi pinul DTS de la ch340 la reset la atmega sa mearga mereu programarea. Chinezii nu conecteaza tot ce trebuie

Am incercat si sa apas pe reset sau sa tin apasat. Am incercat toate variantele. Ideea este sa fac acel ceas cu rtc si dht pe acel nano pentru a il compacta sa aiba dimensiuni cat de mici posibile. Pe ce pini ar trebui sa fie conecrat a6 si a7? Nu am avut mult timp sa experimentez multe pe el

Link spre comentariu
Acum 34 minute, daniels a spus:

A6 si A6 sunt conectati la cip. Trebuie vazuta continuitatea cu un multimetru. 

Ai reusit sa setezi interfata IDE?

Nu sunt acasa la atelier diseara ajung pana atunci nu am ce face

Link spre comentariu
Acum 18 ore, daniels a spus:

Va trebui sa instalezi biblioteca minicore https://github.com/MCUdude/MiniCore

Trebuie sa alegi tipul tau de atmega. In cazul meu atmega328PB

F-r-titlu.png

Cum instalez biblioteca asta? Am descarcat-o dar cand dau cu open imi arata doar niste foldere goale si nimic de instalat. Daca le deschid separat in windows au o gramada de fisiere

Link spre comentariu
Acum 5 ore, ionutz2013 a spus:

Nu sunt acasa la atelier diseara ajung pana atunci nu am ce face

Vezi PID și VID sunt ce trebuie.

Încearcă să schimbi portul usb.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Nu asa se instaleaza. Se descarca arhiva .zip

Se urmeaza calea sketch-include librariy-add zip library sau cam asa ceva. Nu sunt acasa sa pun o poza.

Link spre comentariu

1.Open the Arduino IDE.
2.Open the File > Preferences menu item.
3.Enter the following URL in Additional Boards Manager URLs:https://mcudude.github.io/MiniCore/package_MCUdude_MiniCore_index.json
4.Open the Tools > Board > Boards Manager... menu item.
5.Wait for the platform indexes to finish downloading.
6.Scroll down until you see the MiniCore entry and click on it.
7.Click Install.
sau instalare manuală:
Click on the "Download ZIP" button in the upper right corner. Exctract the ZIP file, and move the extracted folder to the location "~/Documents/Arduino/hardware".
Create the "hardware" folder if it doesn't exist. Open Arduino IDE, and a new category in the boards menu called "MiniCore" will show up.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, ionutz2013 a spus:

In fine am instalat si minicore dar aceeas eroare. Cred ca e busita placa

Schimba portul usb, am pățit și eu treabă asta.

Link spre comentariu

modulul este o clona de nano, deci trebuie selectat arduino nano, atmega328, old bootloader si portul pe care s-a instalat! am folosit mulkte zeci de asemenea placi si nu am avut niciuna defecta. se poate instala si bootloaderul nou, folosid un alt programator serial, tot un arduino sau usbasp. am observat ca ultima varianta de ide nu recunostea old bootloader!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări