Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema upload arduino nano

ionutz2013

Postări Recomandate

Am primit azi un controler cu bootloader compatibil nano atmega328p. Problema este ca orice cod as incerca imi da eroare la upload exit status 1 avrdude see_open can't set com state for com5 in cazul meu. Am reinstalqt driverul am incercat diverse drivere restart pc etc nu merge de nicio culoare.  O fi busit? Desi abia l-am primit sigilat. Este cel din poza.

20230803_223903.jpg

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

60

• zvonacfirst

38

• daniels

31

• nico_2010

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si ce placa selectez dupa? Tot cu arduino nano? Sau imi da alte variante? Pe cipu de la al meu scrie mega328pb o fi aceeas varianta?

Link spre comentariu
Acum 17 minute, riderinblack_tm a spus:

La mute Nano-uri pe care le-am programat aleg ca placa "Arduino Nano" apoi la tipul procesorului selectez optiunea "Old bootloader".

Am facut si asta cu old bootloader si aceeas eroare

Link spre comentariu
Acum 1 oră, ionutz2013 a spus:

Si ce placa selectez dupa? Tot cu arduino nano? Sau imi da alte variante? Pe cipu de la al meu scrie mega328pb o fi aceeas varianta?

Da, am uitat eu, inainte de a selecta varianta trebuie selectata placa minicore. Trebuie selectat ce scrie pe cip.

F-r-titlu.png

Editat de daniels
Link spre comentariu
Acum 45 minute, daniels a spus:

Da, am uitat eu, inainte de a selecta varianta trebuie selectata placa minicore. Trebuie selectat ce scrie pe cip.

F-r-titlu.png

Pai aici nu apare in lista decat 328p simplu nu tre sa apara si 328pb? Pe cip asa scrie

Link spre comentariu

Isi complica viata daca nu alege. Sunt biblioteci care nu acorda suport pt fiecare tip de atmega.  Biblioteca asta asigura suport pt fiecare atmega.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, antemir a spus:

Nu trebuie neaparat sa alegi 328pb.
Fa o poza la "Device manager" cu ce apare la "Ports".

Scrie universal ch340 device com5. Nu sunt la pc momentan. Diseara ajung dar asa apare acolo

Link spre comentariu

Nu, nu are treaba cu comunicarea seriala, am avut aceiasi problema, se vede din poze, chiar stiu cum sta treaba. 

Daca imi trimite un modul din ala ma descurc cu el. 

Biblioteca minicore e obligatoriu de instalat.

Editat de daniels
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări