Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator lion pe baterii plumb gel?

Postări Recomandate

Buna seara

se da ca ,,subiect ,,una trotineta copii 200w cu acumulatori plumb gel,2x12v 7ah legati in serie ,lipså ,,incarcator,,se vor investitii minime,posibil acumulatori ok,i.am incarcat cu o sursa curent constant 24-36v 900ma (mai mult ca sigur de la o lampå led),ceea ce mi se pare o idee buna ,daca e controlatå ,sa nu depaseascå 29.4v decat o surså artizanala,sau un incarctor lion de 29.4v 2a,tensiunea toatala pe acumulatori a urcat cu cca 3v in cca 3 ore,nu am masurat curentul,

intrebarea e ,se poate folosi incarcatorul lion la 2a pe acumulatori plumb-gel?(stiu ca invers nu e recomandat)

sau se meritå comandat modulul din linkul de mai jos ?rog a nu se considera reclamå

https://tor-online.ro/produse/1172-montaje-electronice/1217-chargere-acumulatori/32627-modul-charger--incarcator-pentru-incarcat-acumulatori-plumb-nimh-nicd-litiu-li-ion-si-li-po-dc7427tc-oky3497-8.html

va multumesc

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incarcatorul ala de li-ion sa nu cumva sa fie pentru pachet 8S si acei 29.5V declarati sa fie dati pentru tensiunea nominala de 3.7V caz in care o sa urce mult peste 29.5V ( cam pana la 33.6V ). Daca este limitata la 29.5V ar trebuii sa mearga dar s-ar putea sa nu deconecteze automat la terminarea incarcarii complete pentru ca nu se vor indeplinii conditiile necesare. 

Acel modul din link este buck-boost, adica toate fi alimentat cu o tensiune mai mica sau mai mare decat cel de iesire, daca exista un incarcator care are teniune mai mare decat cel necesar atunci merge un buck simplu https://tor-online.ro/produse/1172-montaje-electronice/1217-chargere-acumulatori/31722-modul-charger-pentru-incarcat-acumulatori-pb-nimh-nicd-litiu-li-ion-si-li-po-oky3497-5-dc5198tc.html. Astea de obicei merg ok-ish la 1.5-2A insa la 2A incep deja sa friga. 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Bandi Szasz a spus:

Incarcatorul ala de li-ion sa nu cumva sa fie pentru pachet 8S si acei 29.5V declarati sa fie dati pentru tensiunea nominala de 3.7V caz in care o sa urce mult peste 29.5V ( cam pana la 33.6V ). Daca este limitata la 29.5V ar trebuii sa mearga dar s-ar putea sa nu deconecteze automat la terminarea incarcarii complete pentru ca nu se vor indeplinii conditiile necesare. 

Acel modul din link este buck-boost, adica toate fi alimentat cu o tensiune mai mica sau mai mare decat cel de iesire, daca exista un incarcator care are teniune mai mare decat cel necesar atunci merge un buck simplu https://tor-online.ro/produse/1172-montaje-electronice/1217-chargere-acumulatori/31722-modul-charger-pentru-incarcat-acumulatori-pb-nimh-nicd-litiu-li-ion-si-li-po-oky3497-5-dc5198tc.html. Astea de obicei merg ok-ish la 1.5-2A insa la 2A incep deja sa friga. 

Multumesc de raspuns

cu ,,incarcatorul,, de lion nu a trecut momentan de 28.46v cu toate ca cu sursa de curent constant a scapat si la 30v,am pus imediat dupå sursa de curent constant ,,incarcatorul,, de lion si tot in 28,46v råmåne,asta in cca 5-10 minute,ledul verde de incarcare completa pe lion inca nu sa aprins , ar trebui sa declaseze la minim 29.4v sau cum spuneti dv la un maxim 33.6v

ma corectez pe incarcatorul lion e trecut 29.4v (nu 29.5v)

am sa comand un modul recomandat de dv daca cel de lion nu e recomandat sau nu declanseaza la 29-30v

Link spre comentariu

Vă salut. 

Alimentatoare în comutație de pe anume centrale de alarma, cu baterie în tampon  de tip plumb/gel de 12V/7A ca la dumneavoastră au setat de fabrică 13,8 volt la iesire . Pe de alta parte testerul de diagnoza auto pus pe auto personală (o vechitura de ford de 19 ani pe benzină) zice ca tensiunea este de 14,4volt, și becurile nu se ard mai mult decat la o alta tip diesel in condițiile în care folosesc faza scurta permanent de mai bine de 10 ani. Acum vedeți dumneavoastră pentru baterii serie, dar părerea mea este că este în regula ce spuneți în ultima postare, folosiți linistit încărcătorul. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Barbaro a spus:

Vă salut. 

Alimentatoare în comutație de pe anume centrale de alarma, cu baterie în tampon  de tip plumb/gel de 12V/7A ca la dumneavoastră au setat de fabrică 13,8 volt la iesire . Pe de alta parte testerul de diagnoza auto pus pe auto personală (o vechitura de ford de 19 ani pe benzină) zice ca tensiunea este de 14,4volt, și becurile nu se ard mai mult decat la o alta tip diesel in condițiile în care folosesc faza scurta permanent de mai bine de 10 ani. Acum vedeți dumneavoastră pentru baterii serie, dar părerea mea este că este în regula ce spuneți în ultima postare, folosiți linistit încărcătorul. 

Multumesc de confirmare

cand m.am referit la sursa in comutatie 31-32v era in ideea ca v.oi folosi modul de incarcare recomandat de colegul nostru,in caz de cel litiu ce.l am in dotare nu e recomandat,sau nu ,,declanseaza,, la atingerea curentului necesar  pentru  incarcarea acumulatorilor cu plumb,plus ca stiu ca cei pe plumb se cam incarca in regim normal cu cam 10% din curentul acumulatorului,daca vrei sa aiba viatå bunå,ma gåndeam ca cei 2A ei celui de lion sa nu icarce acumulatori in regim mai rapid si sa ducå la micsorarea vietii acumulatorilor plumb

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări