Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterii AA 1.5V Energizer Lithium in serie- descarcare neuniforma

Postări Recomandate

Buna ziua, alimentez si eu un dispozitiv de comunicare Zigbee parte dintr-o retea wireless cu senzori de detectie gaz ce functioneaza la 3.3V cu doua baterii R6 Energizer Ultimate Lithium. Dispozitivul consuma foarte putin curent, de ordinul microamperilor, in mare parte fiind in mod sleep.

Jucaria a functionat bine din februarie 2021 pana acum cateva zile cand, am masurat la borne 0,65V. Ultima masuratoare o facusem cu o luna inainte cand mi-a dat 2,7V.

Am scos bateriile si le-am masurat separat. Una avea 1,58V, cealalta avea 0,83V. Care sunt oare cauzele posibile pentru care o baterie s-a descarcat mult mai tare decat cealalta?

Mentionez ca dispozitivul este undeva la exterior, pe o terasa acoperita. Nu ajunge umezeala, doar suporta temperaturile exterioare. Oricum lacasul bateriilor e cu capac cu garnitura de cauciuc.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări