Calin21 Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Buna ziua, alimentez si eu un dispozitiv de comunicare Zigbee parte dintr-o retea wireless cu senzori de detectie gaz ce functioneaza la 3.3V cu doua baterii R6 Energizer Ultimate Lithium. Dispozitivul consuma foarte putin curent, de ordinul microamperilor, in mare parte fiind in mod sleep. Jucaria a functionat bine din februarie 2021 pana acum cateva zile cand, am masurat la borne 0,65V. Ultima masuratoare o facusem cu o luna inainte cand mi-a dat 2,7V. Am scos bateriile si le-am masurat separat. Una avea 1,58V, cealalta avea 0,83V. Care sunt oare cauzele posibile pentru care o baterie s-a descarcat mult mai tare decat cealalta? Mentionez ca dispozitivul este undeva la exterior, pe o terasa acoperita. Nu ajunge umezeala, doar suporta temperaturile exterioare. Oricum lacasul bateriilor e cu capac cu garnitura de cauciuc. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Marian Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Imbatranire neuniforma a bateriilor, posibil sa nu fi fost originale. Poate incarcarea nu a fost facuta cu echilibrare ( bms ). Etc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum